4 tricks om je favoriete artikel op CherryCharlie terug te vinden

with No Comments

Wanneer je op CherryCharlie terechtkomt, is de kans groot dat je dat via de nieuwsbrief doet, via een RSS feed of social media. Je leest dan direct het meest recente artikel, maar wat doe je daarna eigenlijk?

CherryCharlie bestaat al een behoorlijk tijdje, en er is dus ontzettend veel content hier te vinden die nog steeds relevant en tof om te lezen is. Hoe zat dat ook alweer met dat ene artikel van een tijdje geleden wat je zo gaaf vond? Waar kun je dat vinden?

Vandaag laat ik je 5 manieren zien waarop je verder kunt zoeken naar dat ene perfecte recept voor je verjaardag, die toffe wandeling van afgelopen zomer of die leuke DIY waar je eindelijk tijd voor hebt.

1 – De zoekfunctie

Makkelijk scoren: natuurlijk heeft CherryCharlie een zoekfunctie. Je vindt deze helemaal linksboven aan iedere pagina. Je zoekt op deze manier door alle artikelen, alle categorieën en alle tags in het archief.

Zo kun je makkelijk een specifiek artikel vinden wat je zoekt, bijvoorbeeld door op “bietenspread”, “wormenbak” of “twentepad” te zoeken.

2 – Tags & categorieën

Onder aan elk artikel, en ook onder aan elke excerpt op de homepage, staan kleine grijze woordjes, de categorieën en tags. Hier kun je op klikken om soortgelijke artikelen te vinden!

De categorieën zijn de grote algemene groepen, die vind je ook bovenaan iedere pagina terug als het menu, horizontaal op een rijtje naast mijn logo. Zo kunnen nieuwkomers ook direct zien wat voor atikelen ze hier kunnen verwachten!

Anyway, je vindt ze dus ook onderaan elk artikel, net als de tags. De tags zijn eigenlijk een soort onderverdeling van de categorieën: is een artikel in de categorie “food” bijvoorbeeld zoet of hartig, gaat het om een recept of een restauranttip, om wat voor soort maaltijd gaat het?

Heb je bijvoorbeeld net een cupcakerecept gelezen en ben je op zoek naar andere cupcakerecepten, dan kun je klikken op “zoetigheid” of “bakken”. Maar in de categorie “naar buiten” kom je tags tegen als “wandelen”, “tuinieren”, of landen-tags om specifiek op reis- en wandelinformatie voor je favo bestemming te zoeken.

Ook geef ik door middel van tags aan of een blogpost een samenwerking is, of ik er betaald voor krijg of wanneer ik een product gekregen heb. (Er zijn trouwens meer manieren waarop ik dat doe.)

3 – Zijbalk favorieten

Sinds een tijdje heb ik in de zijbalk een aantal artikelen uitgelicht: mijn favorieten van dit seizoen! Dit zijn oude artikelen die door het seizoen opnieuw actueel zijn, en waar ik persoonlijk trots op ben en blij van word. Zeker de moeite waard om eens naar door te klikken!

4 – Related content

Ben je na het lezen van het nieuwste artikel nog niet uitgelezen? Dan kun je onderaan ieder artikel een slider vinden met “related content”. Dit zijn artikelen die meestal onder dezelfde categorie vallen, Dit is een makkelijke manier om meer te ontdekken op CherryCharlie en mij beter te leren kennen!

Heb jij al eens van deze functies op CherryCharlie gebruik gemaakt? Hoe vond je het werken?

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.