Herfst bucketlist: 5 leuke dingen om te doen wanneer het pijpenstelen regent

with No Comments

Hai folks,

De afgelopen dagen is het wat wisselvallig weer, het ene moment schijnt de zon fel (foto time!) en het andere moment is de lucht donkergrijs en regent het zo hard dat ik zelfs in mijn betonnen bunkerflat bang ben om nat te worden. Nu kunnen we allemaal wel heel sip binnen gaan zitten, maar dat onstuimige herfstweer heeft toch ook wel zijn charme. Ik krijg dan altijd zin om lekker thuis dingen te doen, gezelligheid te creëren en nieuwe projecten op te pakken. Vandaag deel ik met jullie 5 dingen, in de vorm van een herfst bucketlist, die je kunt doen om jezelf op te vrolijken tijdens zo’n najaarsbui!

1 – Warme chocolademelk drinken

En dan niet gewoon warme chocolademelk uit de magnetron. Veel leuker is het om melk te koken en daar pure chocolade in te smelten. En vergeet niet om je hot choc wat op te leuken met een siroopje (hazelnoot, caramel, koffie…), marshmallows en wat choco- of kaneelpoeder bovenop.

2 – Lees het vervolg op dat leuke zomerboek

Natuurlijk heb jij op het strand, terras, voor je tent of op je balkon van een heerlijk boek genoten. Maar wie zegt dat je nu geen tijd meer hebt om te lezen? In plaats van voor de tv te ploffen als je uit werk/school/college komt, pak je het vervolgdeel en nestel je jezelf in een hoekje op de bank met een denkentje. Matcht goed met bovengenoemde chocolademelk.

3 – Pak kleine klusprojectjes op

Klussen, verven, zagen en revamping hoef je echt niet alleen tot de tuin of het terras te beperken. Ook binnen is er best plek, zodat je werk niet nat wordt! Wat denk je van de garage (eerst opruimen telt ook als project!), een grote woonkamer of de gang voor je appartement? Vergeet niet om oude kranten neer te leggen als ondergrond.

4 – Organiseer een filmmarathon

Bijvoorbeeld Harry Potter, Lord of the Rings, Pirates of the Caribbean of Marvel. En je hoeft echt niet alle films in 1 avond te kijken hoor 😉 Trek er lekker een heel weekend voor uit! Zorg voor een voorraad (verantwoorde) snacks, nodig je besties uit en trek je lekker terug in een totaal andere wereld.

5 – Struin Pinterest af voor nieuwe projecten

Of het nou een Ikea-hack is of een nieuw haakpatroon: pin dat leuke project, koop de materialen en ga gewoon aan de slag! Leer de technieken, ontdek iets nieuws, maak iets moois. Tegenwoordig pin ik voornamelijk Ikea-hanks en upcycling projecten en ik krijg helemaal de kriebels! Bij de bouwmarkten en ook bij bijvoorbeeld hobbywinkels als Pipoos (en als je geluk hebt de Action) hebben ze vaak wel potjes meubelverf en tover je zonder moeite je oude middelbareschoolbureau om tot een businessproof workstation. (Ga ik binnenkort ook doen!)

 

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.