CherryCharlie - dit ben ik

 

Hey!

Leuk dat je even langskomt op CherryCharlie.nl ūüôā

Mijn naam is Charlotte, en ik ben een Hobbit. Tenminste, dat vind ik. (Mijn vriend vind dat ik daar te groot voor ben met mijn 1 meter 60, maar dan roep ik altijd heel hard dat ik een slok teveel uit de Entwash heb gehad.

Ik heb dit plekje op het web gereserveerd voor slow living, outdoor en DIY. Ik ben namelijk in 2015 overspannen geraakt en vind het eigenlijk belachelijk dat zoveel jongvolwassenen hetzelfde doormaken, simpelweg omdat de maatschappij steeds drukker en veeleisender is geworden. Alles móét tegenwoordig: vrouwen die niet studeren, hebben geen respect voor wat het feminisme voor ze heft gedaan; als je geen carrière wilt maken ben je lui; natuurlijk moet je naast die topcarrière en geweldige moeder zijn en het is de bedoeling dat je dat allemaal aan elkaar lijmt met een uitbundig sociaal leven.

Dat moet anders kunnen!

CherryCharlie is een oase van rustig, langzaam en¬†met aandacht leven, ideaal voor alle Hobbits in de huidige¬†maatschappij! De thema’s die aan bod komen zijn onder andere DIY, tuinieren, food, het buitenleven en lekker rustig leven met een natuurlijke en landelijke touch. Dit alles natuurlijk met een vleugje avontuur!

Heb jij het ook helemaal gehad met alle drukte, zet dan een lekkere pot thee voor jezelf, geniet van mijn artikelen en volg mij op social media! Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste blogposts. Ook kun je hier je vragen stellen, of suggesties doen voor onderwerpen. Of misschien wil je wel een gastblog schrijven?

I’d love to hear from you!

¬†¬† Twitter¬†¬†¬† Facebook¬†¬†¬† Instagram¬†¬†¬† Pinterest ¬†¬† Bloglovin’

FAQ

Hoe lang blog je al?
Ik ben begonnen in mijn eerste studiejaar, 2008/2009. Een exacte datum weet ik niet meer. Na een aantal jaar ben ik van blogspot naar een eigen URL verhuisd en is CherryCharlie veranderd van een 13-in-een-dozijn beautyblog naar een originele Hobbitblog over slow living.

Waarom blog je?
De reden om te beginnen met bloggen, was dat ik iets vrouwelijks wilde doen naast mijn mannelijke studie (compositie – ik was het enige meisje¬†van alle 4 de jaren bij elkaar). Dat werd dus een beautyblog ge√Įnspireerd op o.a. Miss Lipgloss en Beautylab, mat beautyreviews van alles wat ik in mijn kast had staan en tutorials voor diverse oogschaduwlooks. Maar was dit wie ik was? Nee. Toen ik meer in aanraking kwam met DIY blogs zoals A Cup of Life, en een stel Amerikaanse blogs, begon ik me steeds meer te distanti√ęren van het beautydeel en meer te focussen op wie ik √©cht was: een creatieveling en een buitenmeisje. Kamperen en een full face gecontourde makeuplook gaan niet samen. Ik blogde allang niet meer om een “meisjesding” te doen. Ik vind bloggen leuk omdat ik kan schrijven en anderen inspireren. Op dit moment is CherryCharlie √©cht een afspiegeling van mij: enerzijds het lekker buiten zijn, anderzijds binnen zitten met een goed boek en een pot thee. The Hobbit Life!

Vind je niet dat je veel over jezelf deelt op internet?
Ne, absoluut niet. Ik deel vrij weinig persoonlijke dingen en ik laat bewust mijn familie en vrienden zoveel mogelijk buiten mijn blog. Ik voel me simpelweg niet comfortabel bij het idee om¬†iedere date, verjaardag, bruiloft of baby te delen. Ik zou ook nooit een mommyblogger kunnen worden – stel je voor hoe dat voor je kind is als het wat ouder is en zijn klasgenootjes zien zijn hele leven op internet staan… Waarom ik mijn hele verhaal over overspannenheid w√©l heb gedeeld, is omdat er naar mijn mening heel weinig ervaringen te vinden zijn op internet – alleen de superextreme burnouts komen aan het woord. Maar ook zonder dat je op die manier instort, is overspannen zijn heel naar. Ik wil anderen graag een stukje herkenning geven, en inspiratie om hun leven opnieuw en rustiger in te richten.