Maak zelf de lekkerste ouderwetse anijsmelk

with 2 Comments

Ah…. Anijsmelk! Ouderwets. Winters. Warm. Heerlijk voor het slapengaan. En makkelijk om te maken.

Vroeger dronk ik het best wel vaak, thuis bij mijn ouders. Beker melk in de magnetron, anijsblokjes van De Ruijter erin en slobberen maar.

Anijsmelk

Laatst was ik in de supermarkt op zoek naar die dingen, maar kon ze niet vinden. Misschien waren ze op, misschien uit het assortiment, misschien kan ik gewoon niet zoeken. Jammer dan.

Anyway, ik had tóch zin in anijsmelk. Dus wat doe je dan? Dan maak je het toch lekker zonder blokjes! Het enige wat je nodig hebt zijn genoeg melk voor een grote mok, een lepeltje suiker, wat steranijs en geduld.

Yield: 1 beker

Ouderwetse warme anijsmelk

Ouderwetse anijsmelk zonder anijsblokjes: puur natuur!
Cook Time 30 minutes
Total Time 30 minutes

Ingredients

  • 1 beker melk
  • 1 el suiker
  • 2 steranijs

Instructions

  1. Neem een steelpan met een dikke bodem. Giet hierin 1 beker melk en voeg de suiker en steranijs toe.
  2. Verwarm al roerend op laag vuur. Zodra de melk kookt, kan het vuur uit. Hoe langer je erover doet, hoe meer tijd de anijs heeft om lekker in te trekken.
  3. Serveer in een grote mok met een steranijs.

That's all!

Notes

  • Wil je de anijsmelk sterker van smaak? Gebruik dan meer anijs!

2 Responses

  1. Ellen
    | Reply

    ze hebben van van De Ruijter nu wel anijsstaafjes

  2. Sarah
    | Reply

    Ooh, lekker! En zo makkelijk om te maken. (alle ingrediënten standaard in huis!) Hiermee kruip ik vanavond in de zetel voor tv. Gezellig.
    Sarah recently posted… Project S. – Hoe ik gemotiveerd blijf tijdens mijn dieet?My Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.