April 2018 maandoverzicht & linkparty

with No Comments

Wauw, wat was het afgelopen maand mooi weer! Paul en ik zijn afgelopen maand lekker gesettled in Hengelo en we hoeven alleen nog maar de laatste 3 of 4 dozen uit te pakken, met dingen zoals oude studieaantekeningen en hobbyspullen. Ook heb ik de draad weer kunnen oppakken hier op CherryCharlie, al kon ik niet iedere dag op tijd bij IKEA een blogpost schedulen – soms had ik het ook zo druk dat ik pas op de dag zelf eraan toe kwam om de boel te schrijven.

Gelukkig hebben we sinds een paar dagen thuis internet en kan ik lekker vanuit onze werkkamer bloggen – jahaaa, wij hebben een heuse werkkamer! Heerlijk.

Tijd om eens te kijken hoe het ervoor staat!

Boeken

Gastrofysica

Charles Spence

Ik heb Gastrofysica eindelijk uitgelezen en kan het iedereen aanraden die ook maar een beetje van eten houdt. Ik vind het echt geweldig hoe je je eetervaring kunt beïnvloeden met licht, geluid, gezelschap en hoe dat allemaal wetenschappelijk onderzocht is. Ongelofelijk interessant en erg humoristisch verwoord. Kan het iedereen aanraden!

Het Medici Zegel

Theresa Breslin

Bij mijn schoonouders heb ik deze uit de boekenkast op zolder getrokken. Een heerlijk meeslepende historische avonturenroman over een zigeunerjongetje dat op de vlucht is na een diefstal, van de verdrinking wordt gered door Leonardo Da Vinci en vervolgens zijn knechtje wordt. Er is een enorme machtsstrijd tussen de Medici, Borgia’s en de paus en natuurlijk raken onze hoofdpersonen daarin verwikkeld. Erg spannend en met een zeer onverwacht einde.

Harry Potter

J K Rowling

Wat doe je als je een aantal dagen ziek bent? Juist ja, je gaat een Harry Potter leesmarathon houden. Lang geleden, was vergeten hoe ongelofelijk veel ik uit de boeken vergeten ben, en wat er allemaal niet in de films is opgenomen. Op het moment dat ik dit schrijf, ben ik halverwege het zevende boek, maar ik weet zeker dat ik het uit heb wanneer deze blogpost gepubliceerd wordt.

Wandelen

Yesss, ik heb eindelijk nieuwe wandelschoenen gekocht! Ik beun sinds kort een beetje bij als catering flexwerker en van mijn eerste centjes heb ik een gloednieuw paar wandelschoenen gehaald bij de Bever: Meindl Matrei.

De dame die me hielp wist direct dat ik deze moest hebben toen ik liet vallen dat ik brede voeten heb en voorheen Meindl Bernina’s droeg. En ze had gelijk: het was het eerste paar dat ik paste, en direct goed. Dat heb ik nog nooit meegemaakt als ik schoenen ging kopen! Toen ik het oefenparcours in de winkel liep, voelde het alsof mijn schoenen al ingelopen waren, zo heerlijk zaten ze. En nog steeds! Inmiddels heb ik al flink wat kilometertjes in de benen – ik ben naar de IKEA gelopen ipv gefietst, ik heb wat geocaches gelogd, ik droeg ze tijdens een uitgebreide shoppingtrip…

Binnenkort het echte werk: er is een wandeling hier in de wijk die me erg intrigeert, met ANWB-achtige paddenstoelen, maar dan met gedichten erop. Ook wil ik binnenkort weer meerdaagse tochten gaan doen: ik heb een leuk wandelboekje gekocht met 11 korte meerdaagse tochten in Nederland, en ook het rondje Enschede wil ik nog steeds een keer lopen.

Tuin

Tuinbonen
Aardappel
Tijm
Doperwten
Tomaten

Onze nieuwe balkontuin doet het geweldig! Er staat zoveel moois lekker groen te zijn, de eerste bloemen in de tuinbonen zijn al open gegaan en verder heb ik een hele rits aan lekkers geplant, tot en met aardappelen aan toe. Ook heb ik een wormenbak gebouwd, waar ik vrij recent een voorraadje wormen voor heb opgehaald, die nu lekker zitten te smikkelen als het goed is.

Groene voornemens

2x in de week vegetarisch eten

Om heel eerlijk te zijn, heb ik er de afgelopen maand niet heel erg op gelet. Ik had zoveel dingen aan mijn hoofd dat ik vooral makkelijke maaltijden heb gemaakt. Ik heb een paar keer vegetarisch gekookt, maar weet niet of ik aan mijn 2x in de week ben gekomen.

Duurzame kleding

Ik heb deze maand behoorlijk wat nieuwe kleding besteld, allemaal uit de H&M Conscious lijn: een nieuw wit hemdje voor onder mijn werkblouse, een fijne losse werkbroek (die strakke zwarte skinny was absoluut niet comfortabel), nog een set ondergoed en een superfijne sportbh uit de Conscious lijn die ongelofelijk veel korting had. Dat laatste was echt een gelukje!

Overstappen naar een groene bank

Stom he, ik blijf dit maar uitstellen… Aan de ene kant wil ik het heel graag, aan de andere kant zie ik heel erg op tegen het gedoe en ben ik bang dat er van alles fout gaat…

Blogposts in april

April 2018 maandoverzicht & link party | homemade | ambachtelijk | good food | natuur | verduurzamen

Link party

Blog jij zelf ook? Heb je toffe artikelen geschreven met DIY projecten, lekkere recepten, duurzame tips of iets anders dat met slow living lifestyle te maken heeft?

Voeg maximaal 3 van je beste blogposts van afgelopen maand toe aan onderstaand link party.


[inlinkz_linkup id=777200 mode=1]

Happy linking!

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.