Bakmixreview: Molenkoek van Molen Nooitgedagt, Woudrichem

with No Comments

Het is al een tijdje geleden dat ik de eerste bakmixreview online gooide: een heerlijke caramelnotencake van de Lonneker Molen, hier uit de buurt. Vandaag is het de beurt aan de Woerkumse Molenkoek! Dit is heerlijke chewy havermoutkoek met rozijnen. Je bakt hem als één koek en snijd hem vervolgens in hapklare brokken.

Molenkoek van Molen Nooitgedagt, Woudrichem

Mijn oma woont in de buurt van Woudrichem, en dit is één van mijn favoriete cadeautjes om van haar te krijgen. Het is zo moeilijk om de koektrommel dicht te houden wanneer er verse molenkoek in zit!

Woerkumse Molenkoek

Molen: Molen Nooitgedagt, Woudrichem

Inhoud: 500 g bakmix

Zelf toevoegen: 115 g boter en 1 ei

Baktijd: 25 minuten

Deze koek heb je in een handomdraai gemaakt: meng de gesmolten boter en het ei door de mix. Spreid de boel uit op de bakplaat of in een Ø24cm springvorm en bak in 25 minuten gaar. Wanneer hij bijna afgekoeld is kun je hem in stukken snijden. Niet alles in 1x opeten!

Deze koek is lekker voor bij de thee, om uit te delen, of om in je lunchtrommel te stoppen als extraatje.

Molenkoek van Molen Nooitgedagt, Woudrichem
Molenkoek van Molen Nooitgedagt, Woudrichem

In de buurt van Woudrichem kun je ook mooi wandelen op de Groesplaat (veel geocaches!) en een bezoekje brengen aan Slot Loevestein. Reden genoeg dus om daar een keer langs te gaan!

Mocht je niet in de buurt wonen of niet in de gelegenheid zijn om helemaal naar Woudrichem te gaan, dan kun je hun bakmixen ook via email bestellen. Instructies hiervoor staan op de website van Molen Nooitgedagt.


Ook lekker:

Caramelnotencake van de Lonneker Molen

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.