Behind the scenes

with 1 Comment

Hey lieve lezers,

Het leek me wel leuk om jullie eens een kleine sneak peek achter de schermen te geven! Jullie zien af en toe een artikel verschijnen, en van alles op Facebook en Twitter, maar natuurlijk gebeurt er van alles voordat jullie dat allemaal kant en klaar op je bordje krijgen. Vandaag laat ik zien wat er allemaal gebeurt in mijn hoofd en achter de computer.

Brainstormen & bloggen

Een tijdje na de aanschaf mijn GreenNote, ben ik overgestapt op het grote broertje: GreenBook, met uitneembare pagina’s, lijntjes, hokjes, you name it. Eens in de zoveel tijd doe ik een braindump van alles wat te maken heeft met eten, wandelen, tuinieren en DIY projecten die passen binnen het hokje “Hobbit lifestyle”.

Aan het begin van de week kies ik waar ik over ga bloggen, en dan heb ik een paar dagen de tijd om lekker boodschapjes te doen, het project te knutselen, er foto’s van te maken en er iets leuks over te schrijven.

Administratie

Gezien ik via beide blogs (deze en mijn muziekblog) inkomsten genereer door Google AdSense en affiliate links (en af en toe een gesponsorde blogpost), houd ik netjes bij hoeveel uren ik maak en wat ik verdien. Aan het eind van iedere week zet ik al mijn uren in een tabel en begin van iedere maand maak ik een overzichtje van de financiën en belangrijkste statistieken.

Social media

Om heel eerlijk te zijn: ik ben niet zo goed met social media. Ik ben niet iemand die dagelijks een selfie plaatst, of een foto van wat ik voor lunch heb gehad. Over het algemeen vind ik dat niet zo boeiend. Wat ik wel doe ik aan het begin van iedere maand een hoop berichten inplannen en iedere blogpost promoten wanneer hij online is gekomen. Klik hier voor mijn uitgebreide promo-lijst!

Persberichten en uitnodigingen

Ik krijg een hoop persberichten van allerlei persbureaus en bedrijven in mijn inbox. Het gros vind ik niet interessant, omdat ze niet totaal niet bij mijn blog passen, of omdat het meer een kennisgeving is dan iets inspirerends om over te schrijven. Maar soms zit er iets bij dat ontzettend leuk is, zoals Tastea laatst!

Omdat ik een vrij kleine blog ben, krijg ik niet zoveel uitnodigingen. Op zich vind ik dat wel prima – het is namelijk bijna altijd in de Randstad en ik reis niet bepaald gratis. Ik neem ook niet alle uitnodigingen aan – alleen die uitnodigingen waarvan ik zeker weet dat ik er een hoop inspiratie opdoe, of een gaaf verslag van kan schrijven. De opening van de Harry Potter exhibition is daar een voorbeeld van, of de uitnodiging voor een presentatie vanavond (op het moment van schrijven) over het gebied rondom Barcelona, waar je erg mooi schijnt te kunnen wandelen – en ja, daar gaat mijn hartje natuurlijk sneller van kloppen!

Gastblogs en advertorials

Soms word ik benaderd door een bedrijf of ze een stuk op CherryCharlie mogen plaatsen. Als ze helemaal binnen het plaatje passen, vind ik het natuurlijk enorm gaaf dat ze hier willen adverteren! Ik vraag ze dan of ze een idee hebben voor een artikel, en als dat bij CherryCharlie past, dan wil ik tegen een kleine betaling dat artikel wel plaatsen, inclusief een korte bio en link op het eind. Natuurlijk heb ik wel minimumeisen wat betreft de kwaliteit van tekst en afbeelding, loop ik het altijd na op taal- en typfouten en maak ik het op in mijn eigen huisstijl.

Wil je meer weten over hoe het er hier aan toe gaat? Stel gerust al je vragen in de comments!

Support CherryCharlie door via onderstaande links te shoppen!

Notitieboekje

One Response

  1. annelotte
    | Reply

    Ik vind dit soort artikelen altijd wel interessant om te lezen zodat je een beetje kunt vergelijken. Ik kan me hierin inderdaad wel vinden.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.