BioMed organic medical skincare – triple review

with No Comments

Afgelopen maand heb ik kennis gemaakt met het van oorsprong Duitse merk BioMed organic medical skincare. BioMed produceert zogenoemde “cosmeceuticals”: een kruising tussen cosmetica en pharmaceutical: cosmetica die je in principe alleen bij de apotheek kunt krijgen, net als bijvoorbeeld Vichy.

Het bijzondere aan BioMed is echter dat de producten voor bijna 100% natuurlijk zijn! Daar heb ik wel oren naar. Ik heb 3 producten gekregen om uitgebreid te proberen en vandaag vertel ik aan jullie wat ik van dit merk vind!

Forget Your Age serum

Anti-wrinkle stem cell rejuvenator serum

BioMed review: Forget Your Age / Pure Detox Mask / Peel Me Up • CherryCharlie.nl

BioMed review: Forget Your Age / Pure Detox Mask / Peel Me Up • CherryCharlie.nl

Het eerste product is een serum met hyaluronzuur en phycojuvenine. Hyaluronzuur trekt water aan en houdt dat vast. Phycojuvenine zorgt ervoor dat je huidcellen netjes blijven delen, waardoor je huid jong blijft, en stimuleert de aanmaak van collageen. Samen zorgt dit ervoor dat je huid jong en stevig blijft.

Het serum zit in een flacon met een vacuümpompje. Het product is transparant en gel-achtig, maar als je het uitsmeert op een licht vochtige huid, voelt het vloeibaar. Het srum trekt heel snel in, zonder plakkerig laagje achter te laten.

Ik heb dit serum dik een maand lang gebruikt in combinatie met de Snail Repairing Emulsion van Secret Key en moet zeggen dat dit echt een topcombinatie is! Mijn huid is zacht, glad en ik heb zo goed als geen onzuiverheden. Ik vind het dan ook geen probleem om naar de supermarkt te gaan “without my face on” 😉

Pure Detox mask

Clarify, detoxify mask

BioMed review: Forget Your Age / Pure Detox Mask / Peel Me Up • CherryCharlie.nl

BioMed review: Forget Your Age / Pure Detox Mask / Peel Me Up • CherryCharlie.nl

Het masker heb ik wekelijks gebruikt in combinatie met de peeling. Het Pure Detox Mask is een zacht kleimasker met Purisoft®, kaolin klei en cocoa mud en heeft 4 functies:

  1. detox: ontgift en beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf;
  2. matterend;
  3. anti-oxidant: het bevat vitamine E, wat vrije radicalen opruimt;
  4. vochtinbrengend door aloë vera.

Het masker is dik en een beetje groenig en wordt geleverd in een tube. Dat valt me trouwens op aan BioMed: het grootste deel van hun assortiment komt in een tube of pompflacon en dat vind ik heel goed! (Nu die overige paar producten nog.) Ik breng mijn maskers altijd aan met een oude foundationkwast, zo ook deze keer. Het masker droogt niet in, maar moet je na 5 minuten afspoelen met water. Na afloop ziet mijn huid er zacht en mat uit.

Peel Me Up peeling

Enzymatic peling with papaya- and pineapple-extracts

BioMed review: Forget Your Age / Pure Detox Mask / Peel Me Up • CherryCharlie.nl

BioMed review: Forget Your Age / Pure Detox Mask / Peel Me Up • CherryCharlie.nl

Het laatste product is de chemische peeling. En dan bedoel ik “chemisch” in tegenstelling tot “mechanisch”. In feite is alles namelijk chemie! Anyway, deze peeling werkt door papaya- en ananasextract te laten reageren met je huid, waardoor het bovenste laagje loslaat en je dat weg kunt spoelen.

Don’t worry, je hebt echt niet opens de vellen van je gezicht hangen hoor! Het gaat echt om dode huidcellen die een beetje losgemaakt worden, maar dan door een chemische reactie in plaats van door een schuurmiddel (scrub) te gebruiken, zoals bijvoorbeeld suiker.

Om eerlijk te zijn vind ik dit product minder prettig. Ik heb één keer eerder een chemische peeling gehad, van het merk Qiriness. Om eerlijk te zijn vond ik hem nogal vreemd ruiken, maar dacht dat het productspecifiek was. Maar deze peeling ruikt net zo! Gezien ik best gevoelig ben voor geuren, vond ik dit al niet prettig. Tel daar bij op dat mijn huid rood en vlekkerig werd en je weet wel wat ik ervan denk.

Misschien vinden anderen een chemische peeling hartstikke fijn, maar het is niet mijn cup of tea. Kennelijk ben ik toch een beetje gevoelig voor en van de ingrediënten. Ik geef dan liever de voorkeur aan een simpele gezichtsscrub.

Conclusie

Afgezien van die ene persoonlijke misser vind ik BioMed een prima merk! Je kunt BioMed kopen via de digitale apotheek Viata.nl.

Forget Your Age serum: €29,99
Pure Detox Mask: €14,99
Peel Me Up: €14,99

Ga jij BioMed proberen?

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.