Mijn avond bij Trouw Duurzame 100: positieve vibes en inspirerende mensen

Afgelopen donderdag ben ik samen met Romee van When A Teen Goes Green naar de uitreiking van de 11e Trouw Duurzame 100 geweest. 100 duurzame initiatieven in Nederland, deze keer niet van BN’ers maar van burgers zoals jij en ik.
Read more

#2uurnatuur: van kantoorslaaf naar avonturier

Zit jij veel binnen, maar ben je eigenlijk graag buiten? Vind je het moeilijk om tijd te maken om lekker naar buiten te gaan? De #2uurnatuur challenge geeft je nét dat zetje extra om toch even naar buiten te gaan.
Read more

Wildplukrecept: vlierbessensiroop

Het najaar is praktisch de hemel voor wildplukkers: veel vruchten zijn op dit moment rijp. Van september tot oktober kun je vlierbessen plukken en deze siroop is een van de lekkere manieren om je oogst te verwerken!
Read more

Buitenboek: Mythische trektochten in de wereld

Op zoek naar inspiratie voor je volgende hike? Sla Pinterest en al die travelblogs eens over, en check dit dikke boek met de meest epische wandeltochten ter wereld.
Read more

Charlottes favorieten – september 2019

Het is de laatste zondag van de maand: favorietenzondag! Hieronder vind je de tofste dingen die ik ben tegengekomen op het gebied van Hobbit lifestyle, verduurzamen, lekker eten, outdoor en autisme. In deze editie vind je een prachtig outdoorboek, een nieuwe keukentool, en twee toffe activiteiten.
Read more

DIY kruiden oogsten en drogen

Wanneer je zelf kruiden kweekt voor in de keuken (of soaping), of wanneer je wildplukt, heb je soms een grotere oogst dan je in één keer vers kunt gebruiken. Om je kruiden lang te kunnen bewaren, kun je ze drogen. Maar hoe doe je dat precies?
Read more

Carrotcake cupcakes met sinaasappelglazuur

Voor mijn verjaardag heb ik van mijn schoonouders een hakmolen/staafmixer combi gekregen, en daar word ik zo blij van! In plaats van dat ik een eeuwigheid wortels sta te raspen, hak ik ze nu in een minuutje fijn. Topapparaat. Dit betekent dat ik echt onmeunig veel carrot cake ga bakken in de toekomst, want het is een van de lekkerste taarten ever.
Read more

Appels plukken bij Oold Bleank in Rossum

In het kader van de Landelijke Fruitplukdagen zijn Paul en ik naar boerderij Oold Bleank in Rossum geweest, vlakbij Oldenzaal. Heel september is namelijk fruitplukmaand en om ons burgers te laten zien waar al dat lekkere Nederlandse fruit vandaan komt, doen een hoop fruittelers mee aan deze activiteiten. Je hoeft namelijk echt niet constant allerlei exotisch fruit te importeren, in Nederland zelf groeit namelijk ook een hoop: appels, peren, kersen, pruimen, bessen – noem maar op!
Read more

Rondje Posbank – bloeiende heidewandeling

Eind augustus, het laatste écht warme weekend, hebben Paul en ik een heerlijke ochtend gewandeld over de Veluwe. De aanleiding? Een artikel van Anto op We12Travel over de mooiste heidewandelingen op de Veluwe. We werden zeker niet teleurgesteld!
Read more