4x Leesvoer voor natuurliefhebbers: mijn favoriete tijdschriften

Ik ben dol op lezen en zit graag in een hoekje met een boekje. Maar een tijdschrift is af en toe ook lekker! Vol met actuele inspiratie en het past ook nog eens makkelijk in je tas zonder al te veel gewicht toe te voegen. Dit zijn mijn favoriete tijdschriften op het gebied van outdoor, natuur, en duurzaamheid.
Read more

DIY brandnetel & rozemarijn shampoo bar

Ik maak al een tijdje mijn eigen shampoo, en dat bevalt heel goed. Dat gaat wat anders dan de zeepprojecten: voor shampoo gebruik ik namelijk een synthetische reiniger. Mijn basis shampoo bar bestaat eigenlijk uit maar 4 ingrediënten: SCI, kokosolie, sheaboter en vitamine E. Voor deze batch heb ik geëxperimenteerd met toevoegingen: rozemarijn en brandnetel.
Read more

Hoe budgetteer je voor je West Highland Way trip?

Wanneer je komend voorjaar de West Highland Way wilt lopen, is het handig om nu alvast de boel een beetje te gaan plannen en geld opzij te zetten. Maar hoe pak je zoiets aan, en hoeveel gaat dat eigenlijk kosten? In deze blogpost geef ik je essentiële handvatten om je eigen budget te berekenen.
Read more

Wat geef je cadeau aan iemand die bewust duurzaam leeft?

Deze cadeaugids is bedoeld voor iedereen die iemand kent die duurzaam of minimalistisch leeft. Want wat geef je zo iemand eigenlijk? Waar kun je zo iemand blij mee maken? En wat kun je eigenlijk beter niet geven?
Read more

Een dagje Hortus Botanicus in de herfst

Botanische tuinen bezoeken in de herfst, is dat wat? Alle planten zijn wel zo ongeveer uitgebloeid toch? Is dat dan niet zonder van je tijd? Het antwoord is: nee. Ik ben in oktober naar de Hortus Botanicus geweest en dat was zeker de moeite waard!
Read more

Buitenboek: De smaak van wildplukken

Sinds een tijdje heb ik het wildplukvirus helemaal te pakken. Waar ik vorig jaar vlierbloesemsiroop maakte als eerste probeersel, heb ik dit jaar al een hoop lekkers geplukt en verwerkt. Maar er zijn zoveel planten die je kunt eten, waarvan je niet eens weet dat het kan! Een tijdje geleden heb ik om deze reden het boek “De smaak van wildplukken” aangeschaft, om mijn kennis wat bij te spijkeren op dat gebied.
Read more

5 redenen waarom je het koud hebt tijdens je hike + how to fix it!

Sommige mensen denken dat je alleen kunt wandelen en kamperen in de zomer. Dat je je tent kunt opbergen wanneer de temperaturen beginnen te dalen. Maar jij en ik weten inmiddels wel beter, toch? Ja, soms kun je het koud hebben tijdens een weekendje wandelen. Maar met onderstaande tips kun je dat oplossen, of beter zelfs: voorkomen!
Read more

Røllesmølle: Scandinavische Fika in Hengelo

Een paar weken geleden liep ik langs een pand waarin flink geklust werd. Er hing een briefje op het raam: “Binnenkort opent hier Røllesmølle – Zweedse Fika en broodjes!” Dat smaakte naar meer, dus toen ze open gingen, ben ik een keertje langsgegaan om iets lekkers te halen. Mocht je een keer in Hengelo zijn, dan is dit de plek waar je moet lunchen.
Read more

Herfstrecept: Appelchips

Als ik aan herfstfood denk, denk ik aan pompoen, stoofpeertjes en… appels. In september hebben we appels geplukt op een boerderij in de buurt, en van een deel heb ik appelmoes gemaakt. Van de overgebleven appels heb ik deze heerlijke appelchips gemaakt!
Read more