Buitenboek: De smaak van wildplukken

Sinds een tijdje heb ik het wildplukvirus helemaal te pakken. Waar ik vorig jaar vlierbloesemsiroop maakte als eerste probeersel, heb ik dit jaar al een hoop lekkers geplukt en verwerkt. Maar er zijn zoveel planten die je kunt eten, waarvan je niet eens weet dat het kan! Een tijdje geleden heb ik om deze reden het boek “De smaak van wildplukken” aangeschaft, om mijn kennis wat bij te spijkeren op dat gebied.
Read more

5 redenen waarom je het koud hebt tijdens je hike + how to fix it!

Sommige mensen denken dat je alleen kunt wandelen en kamperen in de zomer. Dat je je tent kunt opbergen wanneer de temperaturen beginnen te dalen. Maar jij en ik weten inmiddels wel beter, toch? Ja, soms kun je het koud hebben tijdens een weekendje wandelen. Maar met onderstaande tips kun je dat oplossen, of beter zelfs: voorkomen!
Read more

Røllesmølle: Scandinavische Fika in Hengelo

Een paar weken geleden liep ik langs een pand waarin flink geklust werd. Er hing een briefje op het raam: “Binnenkort opent hier Røllesmølle – Zweedse Fika en broodjes!” Dat smaakte naar meer, dus toen ze open gingen, ben ik een keertje langsgegaan om iets lekkers te halen. Mocht je een keer in Hengelo zijn, dan is dit de plek waar je moet lunchen.
Read more

Herfstrecept: Appelchips

Als ik aan herfstfood denk, denk ik aan pompoen, stoofpeertjes en… appels. In september hebben we appels geplukt op een boerderij in de buurt, en van een deel heb ik appelmoes gemaakt. Van de overgebleven appels heb ik deze heerlijke appelchips gemaakt!
Read more

Wildplukrecept: rozenbotteljam

Iedereen kent de rozenbotteljam van Roosvicee wel. Maar wist je dat je het ook heel goed zelf kunt maken? Mocht je ze zelf willen plukken, dan zijn rozenbottels in de herfst te oogsten.
Read more

Mijn avond bij Trouw Duurzame 100: positieve vibes en inspirerende mensen

Afgelopen donderdag ben ik samen met Romee van When A Teen Goes Green naar de uitreiking van de 11e Trouw Duurzame 100 geweest. 100 duurzame initiatieven in Nederland, deze keer niet van BN’ers maar van burgers zoals jij en ik.
Read more

#2uurnatuur: van kantoorslaaf naar avonturier

Zit jij veel binnen, maar ben je eigenlijk graag buiten? Vind je het moeilijk om tijd te maken om lekker naar buiten te gaan? De #2uurnatuur challenge geeft je nét dat zetje extra om toch even naar buiten te gaan.
Read more

Wildplukrecept: vlierbessensiroop

Het najaar is praktisch de hemel voor wildplukkers: veel vruchten zijn op dit moment rijp. Van september tot oktober kun je vlierbessen plukken en deze siroop is een van de lekkere manieren om je oogst te verwerken!
Read more

Buitenboek: Mythische trektochten in de wereld

Op zoek naar inspiratie voor je volgende hike? Sla Pinterest en al die travelblogs eens over, en check dit dikke boek met de meest epische wandeltochten ter wereld.
Read more