Buitenboek: De smaak van wildplukken

with 1 Comment

Sinds een tijdje heb ik het wildplukvirus helemaal te pakken. Waar ik vorig jaar vlierbloesemsiroop maakte als eerste probeersel, heb ik dit jaar al een hoop lekkers geplukt en verwerkt. Maar er zijn zoveel planten die je kunt eten, waarvan je niet eens weet dat het kan! Een tijdje geleden heb ik om deze reden het boek “De smaak van wildplukken” aangeschaft, om mijn kennis wat bij te spijkeren op dat gebied.

Appels plukken bij Oold Bleank in Rossum

with No Comments

In het kader van de Landelijke Fruitplukdagen zijn Paul en ik naar boerderij Oold Bleank in Rossum geweest, vlakbij Oldenzaal. Heel september is namelijk fruitplukmaand en om ons burgers te laten zien waar al dat lekkere Nederlandse fruit vandaan komt, doen een hoop fruittelers mee aan deze activiteiten. Je hoeft namelijk echt niet constant allerlei exotisch fruit te importeren, in Nederland zelf groeit namelijk ook een hoop: appels, peren, kersen, pruimen, bessen – noem maar op!

1 2 3 4 5 10