Bakmixreview: Caramelnotencakemix van de Lonneker Molen

with 1 Comment

Bakmixreview: caramelnotencakemix van de Lonneker Molen | food | quick & easy | bakmix | zoet | bakken

Ik vind het heerlijk om uitgebreid uren in de keuken te staan, maar soms is het ook fijn als je gewoon snel wat lekkers kan maken. Ik ben dol op bakmixen: lekker makkelijk. Supermarktmixen (en die van de IKEA) gebruik ik vaak als basis voor cupcakes als ik er heel veel wil maken die ik dan ook nog wil versieren. De buttercream maak ik dan bijvoorbeeld wel from scratch.

Aan de andere kant heb je de ambachtelijke baxmixen: deze kun je kopen bij lokale molens. Deze mixen zijn vaak ouderwets lekker en versiering hebben ze niet nodig. Hoe rustieker en eenvoudiger, hoe beter. En ook leuk om als cadeautje te geven πŸ™‚

Iedere molen heeft natuurlijk zijn eigen assortiment. De Lonneker Molen hier in de buurt heeft een heel ander assortiment dan bijvoorbeeld de molen bij mijn oma in het dorp. Leuk om eens te kijken en vergelijken wat voor verschillende ambachtelijke cakemixen er allemaal te krijgen zijn.

Vandaag trappen we af met een mix die bij mij uit de buurt komt, en ik heb er al eentje in de voorraadkast staan die ik van mijn oma uit Brabant heb gekregen.

Bakmixreview: caramelnotencakemix van de Lonneker Molen | food | quick & easy | bakmix | zoet | bakken

Bakmixreview: caramelnotencakemix van de Lonneker Molen | food | quick & easy | bakmix | zoet | bakken

Caramelnotencakemix

Lonneker Molen

  • Inhoud: 400 g cakemix
  • Zelf toevoegen: 4 eieren en 200 gram boter
  • Baktijd: 50 minuten

Deze cake is heel eenvoudig te maken: je mixt simpelweg alles door elkaar met de handmixer. Het gaat trouwens wel makkelijker als je de boter van tevoren een tijdje uit de koelkast legt, of wanneer je hem in stukjes snijdt voor je hem in de beslagkom doet.

Wanneer je hem net uit de vorm haalt, is de cake nogal vettig. Wanneer hij helemaal is afgekoeld, valt dat wel mee en wordt hij ook iets steviger. Hij houdt echter wel die fijne verende spongecake textuur. Er zitten lekker veel fijngehakte nootjes en caramelstukjes in, en hij smaakt 100% zelfgemaakt πŸ™‚

Deze mix is trouwens niet alleen te koop bij de Lonneker Molen, maar ook bij de Welkoop in Enschede.

Weet jij een molen waar ik ook een lekkere cakemix kan halen? Laat het me weten in de comments!

One Response

  1. Lianne
    | Reply

    Ziet er goed uit! Ik ben dol op noten in baksels, dus dat komt vast goed.
    Lianne recently posted… TompoucetaartMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.