Easier dan easy: zelf caramelpopcorn maken

with No Comments

Okee, ik geef het toe: deze blogposts is compleet per toeval. Ik heb per ongeluk caramelpopcorn gemaakt. Eigenlijk wilde ik gewoon zoete popcorn maken. Maar eerlijk is eerlijk: dit spul is goed. En supermakkelijk.

Caramelpopcorn

Iedereen kent wel die zakjes magnetronpopcorn, en hoe makkelijk die zijn. Een tijdje geleden heb ik ontdekt dat popcorn in een pan maken net zo makkelijk en bijna net zo snel is: hete zonnebloemolie, handje pofmais, en pop-pop-pop klaar.

Anyway, ik dacht even zoete popcorn te maken door gewoon suiker aan mijn pan popcorn toe te voegen. I mean, bij die magnetronzakken is het ook al een kant-en-klare mix van boter, suiker en popcorn, right? Maar als je wat teveel suiker gebruikt… Dan krijg je caramel!

Mocht je nog op zoek zijn naar een goede film om bij je popcorn te kijken, check dan deze recente blogpost met prachtige outdoorsy films!

Eet smakelijk 🙂

Yield: genoeg voor 2 personen

Caramelpopcorn

Caramelpopcorn
Cook Time 5 minutes
Total Time 5 minutes

Ingredients

  • zonnebloemolie
  • 1 deel popcorn
  • 1/2 - 3/4 deel suiker

Instructions

  1. Neem een grote pan met deksel en giet wat zonnebloemolie erin tot je de bodem nét kunt bedekken. Zet op medium tot zacht vuur (we willen niet dat de boel gaat aanbranden).
  2. Voeg alvast je popcorn en suiker toe. 1 handjevol is voor ons doorgaans voldoende, je hebt dan een mooie schaal vol. Roer goed door de olie en doe het deksel op de pan.
  3. Wanneer de popcorn begint te poppen, moet je af en toe de pan even omschudden. Houd het deksel hierbij goed vast!
  4. Zodra er meer dan 3 seconden tussen de plopjes zit, is het tijd om het vuur uit te zetten.
  5. Spreid de popcorn uit over een vel bakpapier en wacht even tot hij is afgekoeld* en de caramel is uitgehard. Breek eventueel grote brokken in kleinere stukjes. Serveer in een leuke kom.

Notes

* Ik deed dit dus niet en goot mijn popcorn direct in een kom. Resultaat: 1 grote brok popcorn! Gelukkig was de boel vrij makkelijk uit elkaar te breken.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.