Charlottes favorieten- juli & augustus

with No Comments

Daar zijn we weer! Een dagje later dan oorspronkelijk de bedoeling was, maar ik zit nog een beeeetje in vakantiemodus ;-). De zomervakantie is voorbij, de Kick-In is in volle gang en ik zit hier heerlijk op het terras van mijn oude studentenkroeg onder een grote luifel te genieten van het mooie weer.

Deze tweede editie van mijn favorieten is vanwege de blogzomerstop een dubbele editie: favorieten van juli en augustus. Hieronder vind je de tofste dingen die ik ben tegengekomen op het gebied van Hobbit lifestyle, verduurzamen, lekker eten, outdoor en autisme.

Meindl Matrei wandelschoenen

Meindl Matrei wandelschoenen en vierdaagsekruisje

Ik heb dit paar nu dik een jaar en ben er zo ontzettend blij mee! Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik bij Bever Hengelo kwam en zei dat ik op zoek was naar nieuwe wandelschoenen voor brede voeten, bij voorkeur Meindl Bernina’s. Helaas was dat model uit het assortiment, maar de verkoopster kon me de Matreis aanraden. Ze zaten alsof ze al waren ingelopen, ik ben nog nooit zó snel geslaagd voor schoenen!

Ondertussen heb ik al heel was avonturen beleefd met deze schoenen: van de Schotse Hooglanden tot het Nijmeegse asfalt, en (op het moment van schrijven) gisteren een dagje Veluwe. Het is even een flinke investering (dit paar kostte me destijds €230), maar als je ze goed onderhoudt, gaan ze jarenlang mee.

Speciaalbierruïne in het Valkhofpark, Nijmegen

Ik heb dit jaar voor het eerste de Nijmeegse Vierdaagse gelopen (later meer hierover!) en logeerde bij een oud-lid van de Vestingbar. En natuurlijk nam hij me mee naar zijn favoriete plekje om speciaalbier te drinken tijdens de Vierdaagsefeesten: de Speciaalbierruïne. Ik heb hier meerdere keren gezeten, niet alleen met hem en zijn vriendin, maar ook met Paul en mijn zusje op de laatste dag.

MYST games van Cyan Worlds

Ik ben niet zo’n gamer, maar de MYST serie van Cyan worlds heeft een speciaal plekje in mijn hart. Als kind heb ik ooit de eerste 2 games uitgespeeld, daarna switchten we van Windows naar Linux thuis en heb ik nooit de andere games uit de serie kunnen spelen. Recentelijk heeft Cyan in het kader van hun 25-jarig jubileum alle games uit de serie voor Windows én Mac uitgebracht via Steam. Laatst waren ze in de Steam sale, dus direct alles gekocht! In mijn ogen nog steeds de mooiste puzzelgames die er bestaan.

Kammenroute op de Veluwe

Heide in bloei op de Veluwe

Zoals hierboven als genoemd zijn we gisteren een dagje (of eigenlijk een ochtend) naar de Veluwe geweest. Anto van We12Travel raadde op haar blog aan om de Kammenroute te wandelen, omdat op dit moment de heide in bloei staat. We werden absoluut niet teleurgesteld! Wat een prachtige ochtend hebben we gehad.

Hogfather cider van brouwerij Orchard Pig

Hogfather cider van Orchard Pig brouwerij

Gekregen van pa & ma in een verwenpakketje voor het uitlopen van de Nijmeegse. In Engeland dronken we vaak een lekker cidertje ‘s avonds voor de tent en zo hield ik in eerste instantie meer van cider dan van bier. Helaas kun je in de Nederlandse supermarkten vaak alleen van die nasty zoete en waterige appeldrankjes vinden, dus die koop ik niet. Als ze dan zo’n kwaliteitscider voor me meenemen van vakantie, is dat voor mij een extra genietmomentje!

Dinopark Twente

T-Rex in Dinopark Twente

Verjaardagscadeautje van Paul! Een week na mijn verjaardag zijn we samen naar Dinopark Twente geweest op de vliegbasis. Dino’s zijn supercool en hier hadden ze allemaal bewegende modellen, dus erg gaaf om heen te gaan. Ze hadden de locatie echt ontzettend goed uitgekozen, de oude bunkers op de vliegbasis droegen ontzettend veel bij aan de Jurassic Park-achtige sfeer.

Wat ik stiekem wel jammer vind aan dino-dingen in het algemeen is dat het bijna altijd zo ontzettend op kinderen gericht is, terwijl het ook voor volwassenen een supergaaf stukje geschiedenis is.


Bekijk hier mijn favorieten van juni

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.