Charlottes favorieten – juni

with 1 Comment

Laat ik weer wat nieuws proberen op CherryCharlie: een maandelijkse favorieten-blogpost! Met de tofste dingen die ik ben tegengekomen op het gebied van Hobbit lifestyle, verduurzamen, lekker eten, outdoor en autisme. Standaard op de laatste zondag van de maand. Kijk je mee?

Tweedehands broek via United Wardrobe

Tweedehands broek | United Wardrobe

In mijn zoektocht naar duurzamer kleding kopen ben ik bij United Wardrobe terechtgekomen: een marktplaats speciaal voor tweedehands kleding. Vroeger vond ik het af en toe wel leuk om wat te sneupen bij charity shops in de UK, maar toch trok tweedehands kleding me niet zo: je moet moeite doen om wat leuks te vinden, of iets wat aan jouw eisen voldoet. Soms is het zoveel makkelijker om iets nieuws te kopen wanneer je op zoek bent naar iets heel specifieks, zoals een basic witte blouse.

Laatst kwam ik op de Local Sunday Market in Enschede een leuk rokje tegen en toen begon het toch weer te kriebelen. Tweedehands kleding wordt niet voor niets ook wel “pre-loved” genoemd! Op United Wardrobe is het aanbod echter gi-gan-tisch en je kunt makkelijk filteren op je eigen maat, kleur en categorie kleding, ideaal! Ik heb deze prachtige broek gescoord en ben er echt dolblij mee. Lekker voor de zomer en de milieubelasting is minimaal omdat er geen nieuw product voor mij hoeft te worden geproduceerd.

Handgenaaide laptophoes via Etsy

Handgenaaide laptophoes | Tasama via Etsy

Ik liep al jaren rond met een oude laptophoes waarvan de rits stuk was. In eerste instantie was ik op zoek naar een duurzame hoes, alleen was er niks fatsoenlijks te vinden voor mijn 15 inch Macbookje. Alle “normale” hoezen via Bol.com en dergelijke vond ik maar niks – die ene mooie hoes die ik bestelde ging linea recta retour omdat de maten niet klopten, veel te groot.

Uiteindelijk het heldere idee gekregen om eens op Etsy te kijken (waarom niet eerder?) en daar vond ik de shop Tasama van Daniela. Zij komt uit Den Haag en maakt in een handomdraai prachtige hoezen voor laptops, tablets en telefoons van prachtige stoffen! Binnen een paar dagen had ik bovenstaande prachtige, originele, en (belangrijk!) passende hoes in bezit. Aanrader! <3

Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit

Boek: Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit | Bianca Toeps

Dit boek is goud waard. Aan de ene kant is het een feest van herkenning voor autisten, aan de andere kant is het de perfecte uitleg voor niet-autisten hoe wij de wereld ervaren en waarom wij ons soms op van die typische manieren gedragen. Spoiler: het komt eigenlijk allemaal neer op overprikkeling.

Mijn complete review kun je hier lezen. Dit boek is een must-read voor iedereen die in zijn leven met een autist te maken heeft!

Solid conditioner van Forest Fragrances

Solid Conditioner "The Edge" | Forest Fragrances

In het kader van verduurzamen en kleine ondernemers supporten: ik heb laatst voor het eerst een bestelling gedaan bij Forest Fragrances! Ik volg Anita al een hele tijd op Instagram en kan af en toe zo lekker met haar praten over zeep maken 🙂

Omdat mijn haar behoorlijk lang begint te worden en ik mijn kappersbezoekjes zo lang mogelijk wil uitstellen, ben ik weer begonnen met conditioner gebruiken. Uit gewoonte altijd vloeibaar, maar ik was eigenlijk op zoek naar iets vast en verpakkingsvrij. Waarom niet bij Anita?! Inmiddels ben ik helemaal verknocht aan mijn naar sinaasappel ruikende solid conditioner “The Edge”.

Leuk weetje: een deel van haar producten is vernoemd naar songs van haar favoriete bands Epica en Nightwish, waar ik ook groot fan van ben!

Homemade Beauty

Boek: Homemade Beauty | Zoë van Quickelberge | Zolea

Het komt vast niet als verrassing dat ik als DIY’er fan ben van de Belgische beautyblog Zolea. Zoë heeft echter ook een boek geschreven met meer dan 50 lekkere recepten, van eenvoudige scrubs en bruisballen tot fantastische serums en crèmes.

Ook van dit boek heb ik al een raving review geschreven! Een musthave als je graag 100% controle hebt over wat je wel en niet op je lijf smeert, en voor iedereen die graag op de creatieve afdeling van Lush zou werken 😉

Banh Mi uit Reishonger

Boek: Reishonger | Sabine Koning | OhMyFoodness.nl

Nu het weer zomer wordt eet ik steeds meer simpele, lichte gerechten. Deze Banh Mi broodjes zijn echt fantastisch! Het recept staat in het Reishonger kookboek van Sabine Koning (OhMyFoodness.nl).

Van de actual broodjes heb ik helaas geen foto – ik had honger als een paard, het rook veel te lekker toen Paul aan het koken was, en natuurlijk was ik veel te druk met smikkelen om überhaupt aan een foto te denken. Tip: koop je speklappen bij de biologische slager. Die zijn veel lekkerder dan die uit de supermarkt, omdat ze niet worden opgespoten met water!


Waar ben jij de afgelopen maand helemaal blij en gelukkig van geworden? Vertel het me in de comments!

One Response

  1. Feli
    | Reply

    Heel erg bedankt voor de united wardrobe tip! Ik koop zelf niet vaak tweedehands omdat ik altijd gek wordt van het feit dat de leuke dingen nooit mijn maat lijken te zijn, maar die site is zo overzichtelijk dat het net zo makkelijk is als nieuw kopen 😀
    Feli recently posted… Free Pattern: TARDIS from Doctor WhoMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.