Checklist: Aan wie stuur jij je kerstkaarten?

with No Comments

Pfoei, Sinterklaas is het land weer uit. Tijd om het volgende feest het hoofd te bieden: Kerst!

Wat mij betreft is al dat hele Kerst + Oud & Nieuw gebeuren veel te druk. Ik heb morgen (ja echt!!!) al mijn eerste kerstdiner dit jaar, 2e kerstdag ga ik naar mijn opa & oma en Friesland om daar lekker met de hele familie van vaderskant gezellig samen te eten en ik kreeg ook nog een uitnodiging van mijn vorige studentenhuis. Die heb ik dit jaar maar afgeslagen. Oma van moederskant wilde ook graag kerst met ons vieren, maar daar zijn we vorig jaar al geweest, en gezien mijn grootouders letterlijk aan beide uitersten van het land wonen, is heen en weer reizen voor mij geen optie. Voor Oud & Nieuw staan alle opties nog open (hoi keuzestress!) en oja, er moeten ook nog kerstkaarten verstuurd worden.

Gelukkig gaan we de vrijdag en zaterdag van het Kerstweekend lekker naar mijn schoonouders. Dan zijn we tenminste al in Friesland en het fijne is dat daar niks “moet”. Echt, wat betreft schoonouders heb ik het perfecte vriendje gevonden! Gewoon lekker op de bank chillen met een goed boek, borduurwerk, 24kitchen op TV, of mobiele games. Als het even meezit de halve dag in een lekker zachte, comfortabele pyjama. Even tot rust komen.

Man, ik ga weer helemaal off topic.

Maarja, die kerstkaarten. Ga je ze kopen of zelf maken? En in het tweede geval: digitaal of old school knutselwerk? Zelf vind ik het altijd heel leuk om ze te maken. Dan weet je zeker dat je een originele kaart stuurt en de ontvanger niet nog 3 dezelfde krijgt.

Dit jaar hebben Paul en ik de meest cheesy kerstkaart EVER bedacht. We hebben ons echt rot gelachen om het idee, en toen nóg een keer tijdens de uitvoering! 😉 Ik kan echt niet wachten op de reactie van familie, haha!

Anyway – kerstkaartontwerp: check. Nu nog verzinnen naar wie je ze stuurt. Wil je iedereen in je leven een kaart sturen, of hou je het liever klein? Maar er zijn sowieso mensen waar je een kaartje naar MOET sturen. Dat hoort gewoon.

Vandaar dus een checklist. Wie stuur je wel en niet een kerstkaart? Wie mag je niet vergeten?

Speciaal voor jullie heb ik de lijst opgedeeld in 3 segmenten, zodat je niemand vergeet!

Budget verzendlijst

Aan deze lijst stuur je je kerstkaarten als je wél graag wat wilt sturen, maar slechts een klein budget hebt. Als student, net afgestudeerde of werkloze heb je niet veel te besteden, maar je wilt wel graag een kaartje sturen met de feestdagen. Houd het klein en stuur alleen een kaartje naar je naaste familie en je beste vrienden.

Wat ik trouwens wel een must vind, is om een kaartje terug te sturen naar mensen die een kaartje naar jou sturen, ook al vallen ze niet onder naaste familie of beste vrienden.

Medium verzendlijst

Wanneer je iets meer te besteden hebt, of het leuk vindt om wat meer mensen een kaartje te sturen, kun je je lijst wat uitbreiden. Je kunt bijvoorbeeld wat verdere familie die je niet zoveel ziet een kaartje sturen, en wat grotere selectie vrienden en natuurlijk je buren.

All inclusive verzendlijst

De uitgebreide lijst. Dit is wat mijn moeder doet (volgens mij). Vergeet de kennissen niet die je niet zo vaak ziet, vrienden van de familie (bijvoorbeeld vrienden van je ouders die je nog kent van toen je een kind was en mee ging op visite), oude (studie)vrienden die je uit het oog verloren bent en collega’s waar je mee veel samenwerkt en een fijne band mee hebt opgebouwd.

Voor het gemak kun je de lijst downloaden in de Secret Library. Heb je nog geen toegang? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan ontvang je direct het wachtwoord!

Download de lijst in de Secret Library

Zo. No stress voor jou als het om je kerstkaarten gaat. Downloaden, uitprinten en lekker afvinken.

Naar wie stuur jij je kaartjes?

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.