Citroencupcakes met lemon curd

with 1 Comment

Een paar maanden geleden fluisterde een goede vriend mij iets in mijn oor wat hij liever niet op de kalender van de studentenvereniging had staan: zijn geboortedatum. Als vrienden dat leuk vinden, bak ik graag cupcakes voor ze wanneer ze jarig zijn in plaats van dat ik een cadeautje meeneem. Dus toen hij weer eens met één van mijn cupcakes in de hand stond, fluisterde hij de hint gauw door. Prima, staat genoteerd!

Citroencupcakes met lemon curd

Een tijdje geleden was het zover, en stond ik met 2 dozen cupcakes voor de deur: citroen en pumpkin spice. Voor deze perfecte, zomerse citroencupcakes geef ik jullie vandaag het recept, de pumpkin spice cupcakes hebben jullie in de herfst van me tegoed (ze staan al gescheduled voor publicatie 😉 ).

Tegenwoordig maak ik mijn cupcakes graag met sponge cake beslag: zo bollen ze niet extreem op in de oven, maar blijven ze wel lekker moist en luchtig.

Eet smakelijk!

Citroencupcakes met lemon curd
Yield: ± 20 stuks

Lemon curd cupcakes

Lemon curd cupcakes

Citroencupcakes met lemon curd topping.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Additional Time 20 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients

cupcakes

  • 4 eieren
  • 200-250 g roomboter
  • 200-250 g zelfrijzend bakmeel
  • 200-250 g kristalsuiker
  • scheut melk (ongeveer een borrel ofzo)
  • 1 citroen

topping

  • lemon curd
  • goudkleurige sprinkles / suikerconfetti

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cupcakeblik met papieren vormpjes.
  2. Rasp de schil van de citroen en houd die apart. Let op: je wilt alleen het geel, niet het wit (dat is bitter).
  3. Snijd de citroen doormidden en knijp een helft uit boven een glas. Tip: gebruik een zeefje om eventuele pitjes op te vangen.
  4. Zet je beslagkom op de weegschaal en breek hier de eieren in. Onthoud hoeveel dit weegt.
  5. Voeg nu evenveel boter, bakmeel en suiker toe als het gewicht van de eieren, plus de scheut melk, citroenrasp en citroensap. Mix op de hoogste stand tot het een glad beslag is.
  6. Vul de vormpjes voor de helft met beslag en bak in 20 minuten gaar. Bak eventueel een tweede ronde als je beslag nog niet op is. Laat ze afkoelen op een taartrooster.
  7. Wanneer de cupcakes afgekoeld zijn, versier je ze met een laagje lemon curd en goudkleurige suikerconfetti.

One Response

  1. Liana
    | Reply

    Die zien er lekker uit! Ga ik misschien wel eens proberen.
    Liana recently posted… Boekrecensie | 13 minutenMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.