Bloggersevenement: #creatiefmetviking

with No Comments

Half mei was ik voor het eerst sinds tijden weer eens uitgenodigd voor een leuk bloggersevenement: #creatiefmetviking! Of, om eerlijker te zijn: ik was uitgenodigd voor een evenement waar ik ook daadwerkelijk wel naartoe wilde en wat bij CherryCharlie paste. Een dag vol met creatieve workshops!

#creatiefmetviking | Lucie Beck

Foto door Lucie Beck

De dames van Viking Direct hadden ons uitgenodigd bij Crazy Kitchen in AMsterdam en hadden 3 workshops voor ons in petto: fotografie, kalligrafie en houtbranden. Tussendoor kregen we een lekkere lunch van broodjes en salade. Fotografie is essentieel voor iedere blogger, kalligrafie heb ik heel lang geleden wel eens gedaan, en naar houtbranden was ik heel nieuwsgierig!

We begonnen om 11 uur met koffie en thee en natuurlijk even kennismaken met elkaar. We waren met ongeveer 20 bloggers en ik raakte direct aan de praat met Nienke (Nienke Schrijft), die ook uit Hengelo komt – Hoi Nienke!

Al snel werd ons hoekje aan de tafel opgevuld met Nicole van Striped Panda, Britt van Daily Dazzle, Yukie van Yukie Blog en Miranda van Taxx Life Blog.

Croissants
#creatiefmetviking | Lucie Beck

Natuurlijk moest iedereen de lunch op de foto zetten 😉
Foto door Lucie Beck

Fotostyling – Mylucie.com

De eerste workshop was een fotografieworkshop, of eerder: een fotostyling workshop! Lucie Beck is per toeval in het vak gerold toen ze fotografie als creatieve hobby oppakte en specialiseert zich tegenwoordig in foodstyling en flatlays.

Van haar leerden we alles over lichtval, hoe we een verhaal in onze fotostyling kunnen stoppen voor meer cohesie, hoe we in laagjes kunnen werken en hoe we de perfecte flatlay stylen.

Verder kreeg ik de tip om Adobe Lightroom eens te proberen: mijn foto’s worden na bewerken in Apple Photos en exporteren vaak een beetje onscherp, wat echt zonde is. Heb afgelopen week net de trial versie gedownload en kan nu al zeggen dat het een blijvertje is!

Ga naar Mylucie.com

Kalligrafie

Na de lunch werden we opgedeeld in twee groepen: de ene helft voor kalligrafie, de andere helft voor houtbranden. Daarna was het tijd om te ruilen!

De kalligrafiecursus werd gegeven door Manon Hoskam van Oh Pretty Paper. Naast cursussen geven, maakt ze ook geboorte- en trouwkaartjes.

Na een korte uitleg konden we direct aan de slag op een mooi setje oefenvellen. Na een paar basisvormen om een beetje gewend te raken aan het schrijven met een kroontjespen, leerden we sierlijke letters schrijven.

Ik had stiekem al een beetje een voorsprong omdat ik als kind ooit in een openluchtmuseum met kroontjespen heb leren schrijven. Mijn moeder is linkshandig en om het historisch zo correct mogelijk te doen, moest zij toen haar linkerhand op haar rug houden en met haar rechterhand schrijven!

Als afsluiter mochten we een mooie quote op een A5 kaart te kalligraferen. Natuurlijk koos ik voor een mooie LOTR quote – I mean, Hobbits en kalligrafie gaan perfect samen!

Ga naar Oh Pretty Paper.nl

#creatiefmetviking | Calligrafie
#creatiefmetviking | Lucie Beck

Foto door Lucie Beck

Houtbranden

Last but not least: de workshop houtbranden! Hier keek ik het meest naar uit, omdat ik het nog nooit gedaan had en het me superstoer leek.

Deze workshop werd gegeven door Ilse Verhoef van Lus Creatieve Workshops. Naast houtbranden geeft zij meer trendy workshops zoals macramé, haken en weven.

Houtbranden werkt met een soort soldeerbout-achtige tool die 550°C wordt. Oppassen voor brandwonden dus! We mochten een theedoosje versieren en als inspiratie had Ilse al een aantal sjablonen op tafel gelegd die we konden overtrekken. Ik koos voor het schattige theekopje.

Het verbaasde me stiekem hoe simpel het is – je hebt eigenlijk vooral heel veel geduld nodig en een vaste hand. Je moet namelijk niet te hard drukken op de punt (anders krijg je putjes) en als je te snel beweegt, wordt het hout niet heet genoeg om te verschroeien. Langzame schetsbewegingen maken dus!

Zo’n tool is trouwens helemaal niet duur – ideaal dus om toffe verjaardagscadeautjes mee te maken!

Ga naar Lus Creatieve Workshops.nl

#creatiefmetviking | Lucie Beck

Foto door Lucie Beck

#creatiefmetviking | Houtbranden

Fotografie deel 2

Na afloop konden we onze resultaten op de foto zetten, waarvoor we de backdrops en props van Lucie mochten gebruiken, en waar ze me wees op het feit dat ik tegenlicht had:
“Gebruik je nu bewust het tegenlicht?”
“Nee, daar had ik eigenlijk helemaal niet over nagedacht…”
Vervolgens vertelde ze me dat te tegenlicht heel goed kunt gebruiken bij foto’s van vloeistoffen en dat het vaak een moody herfstsfeer oproept. Weer wat geleerd! 🙂

#creatiefmetviking | Fotografieworkshop
#creatiefmetviking | Fotografieworkshop

Na afloop kregen we nog een cadeautje mee naar huis: een tripod met afstandsbediening! Binnenkort maar eens even mee gaan spelen, misschien komen er dan binnenkort wat meer foto’s van yours truly online 😉

Viking Direct, ontzettend bedankt voor de leuke, creatieve dag! En natuurlijk Crazy Kitchen bedankt voor de mooie locatie en alle lekkere broodjes, wraps en salades.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.