Creëer thuis je eigen Zen interieur

with No Comments

Creëer thuis je eigen Zen interieur - Gastblog door My Lovely Home.nl

Jouw interieur heeft een belangrijke invloed op je welbevinden. Je brengt uiteraard veel tijd door thuis, en het is dan ook belangrijk dat je je hier thuis voelt. Een inrichting kan bepalend zijn voor hoe jij je op dat moment voelt. Er zijn verschillende factoren die hier invloed op hebben, namelijk gebruik van kleur, het licht, de temperatuur of het meubilair. In dit blog gaan we je meer vertellen over het toepassen van een zen interieur in huis. Bij zen draait het om bewustzijn en ontspanning, wat we vaak wel wat meer in ons leven kunnen gebruiken.

Licht en kleur

Kleuren zijn erg belangrijk in een interieur. Kies bij een zen interieur voor rustige kleuren en kleuren waarbij jij je op je gemakt voelt. Vermijd accentkleuren of kleuren die te druk bij elkaar zijn. Bij het kiezen van de juiste kleuren denk je al snel aan lichte kleuren, maar ook donkere kleuren kunnen je een rustgevend gevoel geven. Lichtere kleuren zullen er voor zorgen dat je kamer iets ruimtelijker oogt en donkere kleuren zullen de kamer een knus gevoel geven. Zorg er ook voor dat er zoveel mogelijk daglicht naar binnen schijnt. Wanneer je geen grote raampartijen hebt, kun je werken met spiegels. Door ze op de juiste manier neer te zetten, kun je ook op deze manier meer natuurlijk licht in je kamer weerkaatsen. Ga verder niet voor felle spotjes maar ga voor meerdere sfeerlichten in je kamer. Ook kaarsjes geven een subtiel sfeerlicht, en daarbij vaak ook nog een lekkere geur.

Natuurlijke elementen in huis

Voor een natuurlijke rustgevende uitstraling halen we natuurlijke materialen in huis. Denk aan materialen als hout, riet en bamboe. Ook kussens en plaids van wol of katoen kunnen niet ontbreken. Bij een zen interieur hoort een gevoel van comfort. Een lekker zacht vloerkleed in je kamer zal hieraan bijdragen.

Haal zoveel mogelijk planten in huis om je huis een fijne sfeer te geven. Naast deze fijne sfeer geven planten ook een gevoel van frisheid en heeft het een zuiverende werking op je omgeving. Wanneer je je interieur een rustgevende uitstraling wilt geven is het bonsai boompje een mooie toevoeging aan je kamer. Een bonsai boom is als het ware een miniatuur van een echte boom. Er zit een rijke traditie van de Chinezen achter de bonsai boom die geloofden dat in het boompje magische krachten schuilden. Daarnaast zijn de Ficus Ginseng en Dracaena Lucy bamboo echte Zen planten die goed passen bij een interieur voor meer rust en zingeving in het leven.

Creëer thuis je eigen Zen interieur - Gastblog door My Lovely Home.nl

Minimum aan meubels

Bij een zen interieur willen we een minimum aan meubels. Je wilt eenvoud behouden in je kamer en dit doe je door je kamer niet vol te stoppen met meubels en accessoires. Probeer je kasten in de kamer te voorzien van mandjes of deurtjes, zodat je een rustiger aanzicht hebt. Ga voor meubels met neutrale kleuren en eenvoudige vormen.

Maak je Zen interieur helemaal compleet door Feng shui toe te passen. Feng Shui is een methode voor het creëren van een harmonieuze leefomgeving en zorgt voor een ontspanning. Volgens de Feng Shui moet het midden van je ruimte vrij blijven. Wel kan hier een klein tafeltje of vloerkleed staan. De meubels plaats je tegen een wand zodat je veel ruimte creëert. Lees hier meer over hoe je Feng Shui in je huis kunt toepassen.

Ontspannen met geur

Ook een lekkere geur kan bijdragen aan een ontspannen sfeer in je huis. Schaf geurkaarsjes aan of geurstokjes. Kies hiervoor niet een te overheersende geur, maar ga voor subtiele geuren als linnen of de geur van katoenbloemen.

Creëer thuis je eigen Zen interieur - Gastblog door My Lovely Home.nl


Over My Lovely Home
Bij My Lovely Home vinden we het belangrijk om jou te inspireren op het gebied van wonen en interieur. Onze interieur blogs, die gericht zijn op woon- en interieurinspiratie en creatieve ideeën geven je handige tips en nieuwtjes over allerlei onderwerpen die met wonen te maken hebben. Van de tuin tot en met je huiskamer, alles wat bijdraagt aan woon- of interieur inspiratie komt voorbij! 

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.