De 10 leukste boeken om cadeau te doen aan een Hobbit

with No Comments

De 10 leukste boeken om cadeau te doen aan wie? Charlie, doe niet zo mal. Hobbits bestaan niet.

Jamaar, jamaar…

Mensen die zich een Hobbit voelen wel! Er zijn zat mensen die genieten van het leven, houden van lekker buiten zijn én van knus op de bank zitten met een pot thee en een goed boek, die houden van visite en dan goed de tijd nemen om iets lekkers te bakken… You get it. Hobbits.

Boeken zijn een tricky ding om cadeau te doen. Ze staan in hetzelfde taboe-lijstje als parfum en muziek, tenzij je heel goed weet waar iemand van houdt! Maar als je het goed doet, kun je iemand er ontzettend blij mee maken.

Daarom heb ik een lijst van 10 leukste boeken gemaakt om cadeau te doen. Een variatie van fantasy, romantiek, kookboeken, outdoor boeken en fashion!

1 – Harry Potter and the Cursed Child
Auteur: J. K. Rowling
Een nieuw Harry Potter boek, yay! Ja, hij is al een tijdje uit, maar just in case mocht je onder een steen hebben gelegen (of wanneer je niet iedere week de boekenwinkel leeg kunt kopen, hinthint lieve familieleden die deze blog lezen. Ja ik weet wie jullie zijn!).

2 – A Woman’s Guide to the Wild
Auteur: Ruby McConnell
Voor all outdoorsy dames, of dames die dat graag wat meer willen worden. Dit boek staat boordevol tips op ieder denkbaar gebied, doorspekt met een flink dosis humor. Geschikt voor beginners en gevorderden.

3 – Brouw Het Zelf
Auteur: Nick Moyle & Richard Hood
Welke Hobbit wil er nou niet zijn eigen bier, cider en likeurtjes brouwen? Alcoholisch dranken maken is makkelijker dan je denkt. Hallo, ze deden het honderden jaren geleden ook al, en toen hadden ze echt nog niet van die fancy techniek als nu! Je moet alleen even weten hoe 😉

4 – Choco, noga & fudge
Auteur: Sara Aasum Hultberg
Hobbits houden van bezoek. En wat is er nou lekkerder dan je visite op een schaal ouderwetse zelfgemaakte zoetigheid te trakteren? 🙂

5 – Buiten Gebeurt Het
Auteur: Arjan Postma
Nederland heeft geen indrukwekkende bergen, of extreem variërende landschappen. Maar onze natuur is allesbehalve saai! Ontdek de Nederlandse natuur. Begin in je achtertuin.

6 – The Hobbit + The Lord of the Rings giftbox
Auteur: J. R. R. Tolkien
Het grote goed! Dit is natuurlijk de bijbel die iedere zelfbenoemde Hobbit in zijn of haar kast moet hebben staan 😉 Zelf heb ik The Hobbit al staan met prachtige illustraties van Alan Lee, maar LOTR ontbreekt nog in mijn boekenkast… Shame on me!

7 – Pride & Prejudice
Auteur: Jane Austen
En als we dan toch bezig zijn met de boeken die aan de basis liggen van deze lifestyleblog, dan mag Pride & Prejudice niet ontbreken. Het meest romantische verhaal ever, met een niet te onderschatten hoeveelheid humor en intelligentie!

8 – Style Yourself
Auteur: Weldon Owen & Jane Aldridge
Op een gegeven moment ben je klaar met de 1000 in een dozijn standaard fashion van H&M en Primark. Je bent toe aan een eigen stijl. Dit is een prachtig koffietafelboek dat mij ontzettend heeft geïnspireerd (en dat nog steeds doet!) in de zoektocht naar een eigen stijl.

9 – Gezonde thee
Auteur: Fern Green
Ik ben de grootste theeleut die je leert kennen in je leven. Naast gewoon een goede pot tijdens het werken (of lezen, of borduren) ben ik er ook heilig van overtuigd dat het helpt om voor sommige kwaaltjes een lekkere kop kruidenthee te zetten, bijvoorbeeld als je verkouden bent, hoofdpijn hebt, of misselijk bent. Dit boek helpt je op weg wanneer je nog een complete beginner bent op dat gebied.

10 – Kruidenomnibus
Auteur: Daniëlle Houbrechts
Voor degene die al wat meer bekend is met kruiden is dit een leuk boek: je leert niet alleen hoe je ze moet kweken en het best verzorgen, maar ook wat hun werking is en hoe je de kruiden op de juiste manier gebruikt.

Welk boek zou jij ontzettend graag cadeau krijgen?


De 10 leukste boeken om cadeau te doen aan een Hobbit • CherryCharlie.nl

Foto-achtergrond: Graham & Brown via Home Comfort Press.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.