DIY je eigen upcycled blogfoto background

with 2 Comments

DIY je eigen upcycled blogfoto blackground | bloggen | blogtips | behang | fotografie

Iedereen die CherryCharlie al een tijdje volgt, weet dat ik van mooie foto-achtergrondjes houd. Onbewerkt hout en jute gebruik ik graag, maar ik ben ook niet vies van een mooi behangetje!

Toen ik nog in mijn studentenhuis in Enschede woonde, had ik een inbouwkast met grote planken van lichtgekleurd, onbewerkt hout die ik maar al te graag in het zonnetje op mijn bed legde voor mooie foto’s. Vaak plakte ik dan zo’n behangetje uit mijn collectie (of soms cadeaupapier) erachter op de muur voor wat extra sfeer. Maar ook voor flatlays waren die rollen behang erg geschikt.

Met de verhuizing kon ik die mooie plank natuurlijk niet meenemen, en ook zal ik wel twee keer nadenken voor ik behangetjes aan mijn mooie witgeverfde muren plak! Als je de verkeerde soort tape gebruikt, kun je je muren lelijk beschadigen, en in mijn eigen huisje wil ik dat natuurlijk niet…

Nou had ik al een tijdje een idee in mijn achterhoofd om dat behang op karton vast te plakken. Zo blijft het mooi, is het makkelijk te verplaatsen, en je kunt het nog steeds als achtergrond of voor een flatlay gebruiken. Maar natuurlijk was ik met veel te veel andere dingen bezig om dat daadwerkelijk te doen. Laat staan het gebrek aan genoeg (en schone!) ruimte om het uit te voeren.

Maar na de verhuizing zaten we met best wat verhuisdozen met uitgescheurde handvatten, en toen kwam dat idee weer eens bovendrijven. Waarom zou ik die dozen weggooien als ik ze ook (gedeeltelijk) kan upcyclen? Dus zodoende!

Eigenlijk is het heel simpel: je snijdt de dozen op maat (ik gebruik de lange kanten) en vouwt het behang of pakpapier eromheen. Aan de achterkant tape je dit strak vast. De restjes van de dozen gaan natuurlijk bij het oud papier.

Ik heb ze nu mooi achter de boekenkast geschoven, en als ik een keer een flatlay wil maken hoef ik er alleen maar één op de grond te leggen! Lekker makkelijk.

Heb jij speciale achtergrondplaten voor je blogfoto’s?


Shop the post

Honolulu Palmgroen behang – Graham & Brown
Splash Gold behang – Graham & Brown
Breeze Aqua & Gold behang – Graham & Brown

 

2 Responses

 1. Caroline
  | Reply

  Ik heb jouw idee onlangs al gebruikt, toen ik een foto van mijn nieuwe Dopper fles wilde Instagrammen maar geen leuke achtergrond kon vinden. Toen bedacht ik me dat ik onlangs behang had gekocht om opbergdozen die op de kast staan mee op te fleuren. Datzelfde behang heb ik toen als achtergrond gebruikt voor de foto en dat gaf echt een leuk effect! Thanks dus 🙂
  (De bewuste foto: https://www.instagram.com/p/Bgol1sojL38)

  • Charlotte
   | Reply

   Hee nice! Mooi behangetje ook!

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.