DIY: Lavendelzakje met sneeuwvlok (inclusief patroon!)

with No Comments

Een tijdje geleden heb ik het er al over gehad: ik ben weer helemaal into borduren! Kruissteekborduren, om precies te zijn. Een soort pixelart maar dan met draad!

Op dit moment ben ik bezig met een monsterlijk groot project: Natsu Dragneel uit mijn favo anime serie Fairy Tail, op 50×50 centimeter! Echt gruwelijk veel werk. Maar tussendoor doe ik soms ook kleinere dingetjes: afgelopen weekend heb ik even in een midagje een superschattig lavendelzakje met sneeuwvlok gemaakt.

Ik gok dat ik ongeveer 2 uur bezig ben geweest. En het resultaat is zo ongelofeijk schattig! Je hebt hem misschien al op Instagram voorbij zien komen, maar hier is hij nog even voor degenen die het gemist hebben:

Lavendelzakje DIY

Maar hoe maak je dat nou zelf? Pff, dat is echt supermakkelijk! Iedereen die een draad door een naald kan stoppen, kan dit projectje maken.

Wat heb je nodig?

 • Aida band 7cm breed, 14 count
 • Borduurgarens:
  • DMC 598
  • DMC3843
  • DMC E415
  • DMC blanc (om het zakje dicht te naaien)
 • Gedroogde lavendel
 • Borduurnaald

Hoe maak je je lavendelzakje?

 1. Download het borduurpatroon uit de Secret Library. Nog geen wachtwoord? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, je krijgt het wachtwoord dan vanzelf in je inbox!
 2. Knip een stuk band af van ongeveer 15 cm lang. Vouw het in vieren om het midden te vinden en markeer dat lichtjes met potlood.
 3. Knip een stuk borduurgaren af van de kleur waarmee je wilt beginnen, ongeveer de lengte van je onderarm. Splits de draad in tweeën, zodat je 2 bosjes van 3 draden hebt. Leg 1 bosje opzij (ik knoop ze altijd losjes op een geperforeerd stukje karton) en steek het andere deel door je naald. Leg een knoopje in het uiteinde.
 4. Borduur het patroon vanuit het midden op je band. Zorg dat je kruisjes allemaal dezelfde richting op wijzen. Dus bijvoorbeeld allemaal de bovenste draad van linksonder naar rechtsboven, of andersom. Liever niet door elkaar, dat ziet er minder netjes uit.
 5. Wanneer je sneeuwvlok af is,  pak je het witte garen. Ook dit splits je. Vouw je band binnenstebuiten dubbel en naar de uiteinden aan elkaar vast.
 6. Keer de cirkel buitenstebuiten en naai 1 zijkant dicht, netjes langs het schulprandje.
 7. Vul het zakje met gedroogde lavendel.
 8. Naai de laatste zijde half dicht, ook weer netjes langs het schulprandje. Duw nog wat extra lavendel naar binnen en naai de zijde helemaal dicht.

Done! Je lavendelzakje is klaar! Leg hem tussen je kleren of in je auto voor een lekker frisse lavendelgeur. En natuurlijk is dit een superlief kleinigheidje om weg te geven!

Je kunt natuurlijk ook andere kleuren kiezen, of een groter zakje maken met meerdere sneeuwvlokken. Ik ben benieuwd wat jullie ervan maken! Post even een linkje naar een foto in de comments, dan neem ik een kijkje 🙂

Download het patroon in de Secret Library

 

Lavendelzakje DIY • CherryCharlie.nl

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.