DIY project: Monstera borduurpatroon

with No Comments

DIY project: Monstera borduurpatroon • CherryCharlie.nl

Zo, de monstera-trend is al een eeuwigheid bezig en dan kom ik nog eens aankakken hoor… Om heel eerlijk te zijn ben ik niet zo trendgevoelig (hello auti-powers!), maar deze groene interieurtrend vind ik al sinds het begin erg leuk!

En groen is here to stay! Vandaag heb ik een borduurpatroon voor jullie, van – surprise surprise – een monsterablad.

Dit monstera borduurpatroon kun je binnen 1 middag af hebben!

Nodig

  • DMC 890
  • DMC 904
  • DMC 906
  • Aida borduurstof 14-count op A5-formaat
  • Het telpatroon natuurlijk!

   Klik hier om het PDF telpatroon te downloaden!

Het leuke van zulke kleine patroontjes vind ik dat je ze lekker snel af hebt. Ik ben ook bezig met een groter project (50×50 cm), maar dat duurt wekenlang!

Weet trouwens nog niet waar ik deze zal neerzetten – mijn studentenkamertje is echt overvol. Maar binnenkort kan Paul afstuderen en dan kunnen we op zoek naar een eigen huisje! Het lijkt me zo leuk om daar lekker te klussen en te knutselen en dat allemaal met jullie te delen 🙂

DIY project: Monstera borduurpatroon • CherryCharlie.nl

Heb jij monstera planten of items in huis?


Foto-achtergrond: Graham & Brown.

DIY: Natuurlijke en nostalgische kaarsen van bijenwas

with No Comments

DIY: Natuurlijk en nostalgische kaarsen van bijenwas • CherryCharlie.nl

Een tijdje geleden kwam ik op een Amerikaanse knutselblog een DIY tegen om bijenwaskaarsen te rollen. De aanblik van die prachtige, eenvoudige kaarsjes bracht me gelijk terug in de tijd!

Een van de eerste jaren dat we naar Engeland op vakantie gingen, ik denk dat het 1996 of 1998 was, bezochten de de Dragon Hall in Norwich. Een prachtige guild hall waar die dag allerlei activiteiten te doen waren. Zo kon je met waskrijt een figuur overnemen van een stenen relief op papier, maar ook kaarsen van bijenwas rollen.

Ik weet nog precies hoe die oude meneer daar kaarsen zat te rollen, en dat ik een lange kaars rolde van lichtblauwe was met een mooi raatpatroon. Mijn zusje had volgens mij een korte, dikke, roze kaars.

Met dank aan internet kun je tegenwoordig supermakkelijk aan allerlei soorten DIY benodigdheden komen, en ook aan bijenwas! Mijn favoriete adresje is Bijenwaskaars.nl, waar ze naast bijenwaspastilles om te smelten ook grote en kleine raatvellen hebben, en allerlei maten lont. Het fijne van deze winkel is dat je losse kleine vellen kunt kopen, zodat je niet een fortuin kwijt bent als je het een keertje wilt proberen.

En het leuke is: het maken van zo’n kaars kost je niet meer dan een hele minuut. Zo simpel is het!

Nodig:

Kaarsen van bijenwas • CherryCharlie.nl

Zo maak je de kaarsen:

1 – Leg een vel voor je neer. Ik heb zelf het zachte papier waarin mijn vellen verpakt waren als ondergrond gebruikt. Zo blijven én de was én je tafel schoon.

2 – Leg de lont langs een van de korte kanten en duw hem een beetje in de was. Het plakt vanzelf!

3 – Verwarm je vel kort met de föhn op de laagste stand. Zo wordt het iets flexibeler, wat fijner en mooier rolt.

4 – Vouw het eerste randje om de lont heen. Rol daarna gelijkmatig je kaars. Zorg dat je een beetje stevig drukt, zodat je een mooie compacte kaars krijgt.

5 – Duw met je vingers het laatste randje een beetje steviger vast. Knip de lont af zodat hij ongeveer 1 cm boven de kaars uit steekt. Klaar!

 

Natuurlijk kun je deze kaarsen zelf ergens neerzetten en branden, maar het is ook erg leuk om ze weg te geven! Een handgemaakt kleinigheidje als bedankje voor iemand, bijvoorbeeld. Lintje of stukje touw eromheen, kaartje eraan en you’re good to go!

 

Kaarsen van bijenwas • CherryCharlie.nl

Kaarsen van bijenwas • CherryCharlie.nl

Kaarsen van bijenwas • CherryCharlie.nl

 

Before & after: geborduurde handschoenen

with 1 Comment

Geborduurde handschoenen • CherryCharlie.nl

De één draagt ze al wanneer het onder de 10 graden komt, de ander pas wanneer het daadwerkelijk vriest. Ik hoef jou vast niet te vertellen dat het al maandenlang handschoenenweer is. En wat is er nou mooier dan een uniek paar geborduurde handschoenen?

Sinds ik een cape-achtige winterjas heb ben ik me er heel bewust van of mijn trui/vest en handschoenen wel bij mijn jas passen. Die superchille oversized en afgeragde boyfriendtrui van joggingstof is natuurlijk geen gezicht onder zo’n chique mantel! Een netjes vest passend bij de rest van het kleurenpalet doet het veel beter.

En natuurlijk moeten daar natuurlijk leuke handschoentjes onder. Ik heb zwarte leren handschoenen die het geheel direct heel stoer maken, maar ook zachte witte handschoentjes. Of lichtblauwe zonder vingertoppen, voor als het wat minder koud is. En ik zou ik niet zijn als ik de behoefte niet had om iets simpels te versieren!

Kijk mee hoe ik van een el chapo paar een set mooie geborduurde handschoenen maak.

Before

Geborduurde handschoenen • CherryCharlie.nl

Dit zijn de originele handschoenen. Ik heb ze al een seizoen aangehad en een keer in de wasmachine gegooid. Supercheap van een of andere op = op executieverkoopwinkel. Ik had ze aangeschaft voor backpacking, omdat ik had gelezen dat het ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat nog wel eens koud zou kunnen zijn, ook in de zomer. Heb ze toen echter niet gebruikt! (Weer iets wat ik van mijn paklijst kan strepen…) Lichtblauw, vingerloos. Iets van 1 of 2 euro voor het paar.

After

Geborduurde handschoenen • CherryCharlie.nl

En hier heb ik ze versierd! Het enige wat je nodig hebt is borduurgaren, en als je geen uitgebreide kruissteekpatronen borduurt, kun je prima af met de nummerloze garentjes van Blokker of Hema. Op Pinterest zijn talloze decoratieve borduursteken te vinden, en je hoeft er echt niet supergoed met naald en draad voor te zijn.

Dit zijn een paar fijne handschoenen om je creativiteit op los te laten:

Handschoenen

1: OVS, 2: Only, 3: Pieces

Vind jij het ook zo heerlijk om op kleine en eenvoudige manieren creatief te zijn? Heb je dit projectje nagemaakt, of iets soortgelijks gecreëerd? Post een linkje naar een foto van het resultaat, dan neem ik zeker even een kijkje!


Geborduurde handschoenen • CherryCharlie.nl
1 2 3 4 5