Heb je een vraag aan mij over CherryCharlie.nl, bloggen, behind the scenes? Kijk eerst hier of je een antwoord kunt vinden!

Wat voor gear en software gebruik je?

Ik gebruik een Canon EOS 1100D voor de foto’s en een Macbook Pro om op te werken. Mijn site is gebouwd met WordPress en ik gebruik het Pinnacle thema van Kadence. De meeste fotobewerking gebeurt in Photos (het standaard Apple programma), maar voor Instagram gebruik ik soms A Color Story van A Beautiful Mess.

Verdien je geld met je blog?

Ja, ik verdien een klein beetje met advertenties. Ik maak gebruik van Google AdSense, affiliate links via LinkPizza en bedrijven kunnen ook advertorials (gesponsorde blogposts) en zijbalk banners bij mij inkopen. Het is nog niet genoeg om van rond te komen, maar dat is uiteindelijk wel mijn wens!

Hoe ben je begonnen met bloggen?

Ik ben in 2008/2009 begonnen als beautyblogger op Google Blogger, omdat ik per toeval op een paar beautyblogs stuitte en het allemaal reuze interessant vond. Omdat ik een studie met alleen maar jongens deed, vond ik het leuk om er iets supermeisjesachtigs naast te doen als hobby. Inmiddels heb ik een eigen domein gekocht en ben ik veranderd in een lifestyleblog omdat cosmetica hoarden niet mijn ding was. Nu ben ik helemaal true to myself!

Waarom schrijf je over burnout en autisme?

Een paar jaar geleden heb ik een burnout gehad, die deels veroorzaakt was door overprikkeling. Die overprikkeling bleek te horen bij autisme. Autisme bij meisjes en vrouwen wordt vaak heel laat opgemerkt, omdat het zich anders manifesteert dan bij jongens/mannen en wij van nature betere social skills hebben om het te maskeren. Soms wordt de diagnose pas gesteld wanneer een vrouw al 30 of 40 jaar oud is en helemaal in de knoop zit met zichzelf!

Wanneer je een redelijk hoogfunctionerend autist bent (zoals ik), kun je vaak al heel goed in de maatschappij functioneren met een paar kleine aanpassingen. Eén van de dingen die heel goed helpen is een prikkelarme en rustgevende lifestyle. Voor autisten is dit nog belangrijker dan voor neurotypische mensen, omdat ze sneller overprikkeld raken en een breakdown kunnen krijgen.

Ik schrijf dus over autisme en burnout om mensen een stukje herkenning te geven en om anderen tips mee te geven, te laten zien hoe ik er zelf mee om ga.

Ik wil je graag wat opsturen, kan dat?

Dat kan zeker! Kijk even op mijn Adverteren pagina.

Ik wil graag adverteren of samenwerken, hoe werkt dat?

Ook hiervoor verwijs ik je naar mijn Adverteren pagina.