Februari in boeken

with No Comments

 

Sinds ik mijn overprikkeling en slaapritme weer een beetje op de rails probeer te krijgen, “mag” ik na 21:00 geen blauwe schermen meer zien, om te voorkomen dta mijn melatonineaanmaak in de war wordt gestuurd. Dit betekent dat ik na 9 uur niet meer mag bloggen, Minecraften, Farmvillen, Youtuben, blogs lezen, Pinteresten of Agents of S.H.I.E.L.D. kijken.

Maar wat dan te doen in die 2 uur voor ik naar bed ga? Ik heb een oude hobby weer opgepakt: lezen! Als kind deed ik dat ontzettend veel – als ik met mijn vader naar de bibliotheek was geweest, had ik al mijn 7 boeken binnen een paar dagen al uit! en dan te bedenken dat je ze wel 3 hele weken mocht lenen, en ik dus 3 weken op mijn vader moest wachten tot we weer naar de bieb gingen…

Op CherryCharlie ga ik voor jullie een boekenoverzicht bijhouden: wat lees ik? Wat kan ik jullie aanraden? Ik hoop dat ik jullie kan inspireren om ook ‘s avonds lekker met een boek op de bank te zitten in plaats van mindless naar een scherm te staren!

Lord of the Rings – De Twee Torens

J.R.R. Tolkien

Februari in boeken - De Twee Torens • CherryCharlie.nl

Met kerst was ik bij mijn schoonouders in De Reisgenoten en daarna in De Twee Torens begonnen. De Twee Torens nam ik mee in de trein om lekker daar en thuis te lezen. Natuurlijk las ik deze niet in 3 dagen uit, er moest natuurlijk ook gewerkt worden! 😉 De eerste (en laatste) keer dat ik tot nu toe Lord of the Rings heb gelezen, was toen ik een jaar of 11 was: ik mocht niet mee naar de eerste film, omdat ik te jong was. Boeken doen gelukkig niet aan leeftijdsdiscriminatie!

Ik moet wel zeggen dat ik een hoop details vergeten was, en het verbaast me hoeveel details wél zijn meegenomen in de film, en sommigen ook niet. En ik begrijp veel meer van wat er geschreven staat! De Nederlandse vertaling is vrij archaïsch, en als 11-jarige is dat natuurlijk toch was lastig 😛

Overprikkeling voorkomen

Barbara de Leeuw

Februari in boeken - Overprikkeling voorkomen • CherryCharlie.nl

Dit boek heb ik ontdekt via Iris van IkBenIrisNiet.nl. Het leek me een fijn zelfhulpboek, en een dag later bleek dat de psycholoog precies hetzelfde met mij van plan was: weg met de overprikkeling, hallo gestructureerd leven dat helpt bij het verdelen van mijn energie! Dit boek kan ik voor iedereen aanraden die wat moeilijker functioneert door ADHD of autisme. Het is heel eenvoudig en duidelijk opgezet, met een hoop fijne invuldingetjes. Zo kun je bijvoorbeeld een lijst bijhouden van prikkels waar je slecht tegen kan, activiteiten om je overprikkelingsstoplicht weer op groen te zetten en krijg je hulp bij het verwoorden van bepaalde dingen die vrij common zijn bij mensen die snel overprikkeld raken.

Het Rosie Effect

Graeme Simsion

Februari in boeken - Het Rosie Effect • CherryCharlie.nl

Het vervolg op Het Rosie Project, waar ik een tijd geleden al eens iets over geschreven heb! Dit boek is zo heerlijk humoristisch 🙂 Don wordt vader en pakt dat hele zwangerschapsproces super autistich op, wat natuurlijk voor een hoop herkenning zorgt. Zijn typisch autistische trekjes zorgen voor ongelofelijk grappige en awkward situaties, zoals bijvoorbeeld “het speeltuinincident”, waar hij per abuis wordt aangezien voor een pedofiel, wat natuurlijk alleen door specifieke autistische reacties en redeneringen compleet kan escaleren.

Af en toe wilde ik gewoon niet verder lezen, vanwege de plaatsvervangende schaamte die ik voelde. Maar ik las tóch door, omdat ik heel benieuwd was hoe Don het op zijn speciale manier zou oplossen! Natuurlijk heeft dit boek een heerlijk feelgood-einde (en een paar disclaimers aan het eind van het verhaal over de alcoholconsumptie van een zeker zwanger personage…)

Wat heb jij afgelopen maand gelezen?

Foto-achtergrond via Graham & Brown.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.