5 films waarvan je spontaan naar buiten wilt

with 1 Comment

Paul en ik hebben er min of meer een traditie van gemaakt de laatste paar weken om op zondagochtend naar de IKEA te lopen voor ontbijt, en daarna lekker een dagje te geocachen. Maar als het vies weer is, of je komt ‘s avonds thuis na een lange dag buiten, dan is het soms ook best fijn om lekker met een goede film te bankhangen.

Popcorn

In deze blogpost geef ik je 5 inspirerende films waarvan je spontaan de natuur in wilt!

1 – Lord of the Rings / The Hobbit (2001-2014)

Ahhhh, Middle Earth! Nieuw Zeeland! Het staat al ontzettend lang op mijn bucketlist om daar ooit eens heen te gaan, maar vanwege de kosten en niet-zo-duurzaamheid van zo’n enorme vliegreis staat dit in de ijskast geparkeerd.

Maar deze films kan ik echt zo vaak marathonnen! Ik ben een ongelofelijke LOTR geek, houd van het verhaal, de films zijn prachtig, en basically zijn het twee lange-afstandshikes van de Shire naar Mordor danwel Erebor. Panoramische shots als The Lighting of the Beacons zijn echt om verliefd op te worden.

2 – Wild (2014)

Dit is een verfilming van de gelijknamige biografie van Cheryl Strayed, met Reese Witherspoon in de hoofdrol.

Na het overlijden van haar moeder krijgt Cheryl drugsproblemen, haar relatie gaat daardoor kapot en op een gegeven moment wil ze afkicken en met een schone lei beginnen. Die schone lei begint met een flinke challenge waardoor ze de tijd krijgt om écht goed over haarzelf en haar leven na te denken: ze gaat 3 maanden lang de Pacific Crest Trail lopen, een van de grootste lange-afstandwandelingen in de VS.

3 – The Edge (1997)

Deze film zapten we een tijdje geleden per toeval langs, en door een shot van Anthony Hopkins bleven we hangen – films met meneer Hopkins zijn altijd tof om te kijken.

De rijke Charles Morse gaat met zijn jonge vrouw, die model is, mee naar een fotoshoot. Tijdens een pleziervlucht in de omgeving storten onder andere Charles en de fotograaf neer. Dit loopt uit op een barre wintersurvivaltocht, waarbij er ook nog eens competitie is tussen de mannen onderling.

4 – A Walk in the Woods (2015)

Nog een film over ene lange-afstandshike, maar dan de Appalachian Trail, ook een van de “Triple Crown”. In tegenstelling tot de overige films is dit een komedie.

Hoofdpersoon Bill Bryson komt in een dipje wanneer hij met pensioen gaat. Om hier overheen te komen zoekt hij het avontuur op: de Appalachian Trail. Dit doet hij met zijn vriend Stephen Katz, die volgens zijn vrouw een niet al te beste invloed op hem heeft…

Deze film heeft af en toe wat spannende momenten, maar blijft altijd luchtig.

5 – Poldark (2015)

Als laatste geen film, maar een serie: Poldark! Dit historische drama rond een militaire kapitein en zijn niet-zo-succesvolle kopermijnen speelt in Cornwall, een ongelofelijk mooi stukje Engeland. De scenery in deze serie is dus om serieus van te smullen!

Poldark is gebaseerd op de boeken van Winston Graham en zijn meerdere malen verfilmd. Deze laatste verfilming heeft Aidan Turner in de hoofdrol (Kili in The Hobbit). Op dit moment zijn er 4 seizoenen uit, en zijn ze net klaar met het filmen van het 5e en laatste seizoen.

One Response

  1. Lydia
    | Reply

    Van de serie Outlander wil je echt naar Schotland 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.