Super epic quintuple chocolate cupcakes

with 1 Comment

Super epic quintuple chocolate cupcakes met Hands Off My Chocolate • CherryCharlie.nl

Goedemorgen lieve huiselijke Hobbits!

“Wat?!” Zul je misschien gedacht hebben bij het lezen van de titel. Quintuple chocolate cupcakes? Wat is dit voor madness?

Nou – dat zal ik je uitleggen. Een tijdje geleden kreeg ik een leuk perspakket van de postbode met daarin de nieuwe chocolaatjes van Hands Off My Chocolate. Ik heb al eens eerder over deze chocolade geschreven, en toen ik die nieuwe emmertjes met bonbons en marshmallows zag, was ik natuurlijk super nieuwsgierig!

En, tsja, gezien ik het pakketje rond een bepaalde tijd van de maand ontving, had ik natuurlijk moeilijk veel zin in chocolade. Zoveel mogelijk chocolade. Chocolade op chocolade met chocolade afgetopt en gedecoreerd met chocolade en chocolade. Vandaar dus quintuple chocolate!

Super epic quintuple chocolate cupcakes met Hands Off My Chocolate • CherryCharlie.nl

Super epic quintuple chocolate cupcakes met Hands Off My Chocolate • CherryCharlie.nl

Super epic quintuple chocolate cupcakes met Hands Off My Chocolate • CherryCharlie.nl

  1. Chocolade cupcakes
  2. Chocolade buttercream
  3. Chocolade Marshmallows
  4. Chocolate Balls met zeezout en caramel
  5. Chocolate Balls met zeezout en praline

Jaja, ik ben eindelijk klaar met mijn geneuzel, hier is het recept!

Boodschappenlijst

Cupcakes

  • 185 g roomboter (wee je gebeente als je iets als margarine gebruikt!)
  • 185 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 185 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker (bourbon vanillesuiker maakt het nóg lekkerder, smaakt wat donkerder)
  • 3 el cacaopoeder

Buttercream

  • 175 g pure chocolade (70% of meer)
  • 225 g roomboter (zie waarschuwing boven. I will find you and I will kill you!)
  • 1 el halfvolle melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 250 g poedersuiker

Topping

  • Hands Off My Chocolate: Marshmallows covered with Milk Chocolate
  • Hands Off My Chocolate: Chocolate balls with soft caramel & sea salt
  • Hands Off My Chocolate: Chocolate balls with hazelnut praline & sea salt

Super epic quintuple chocolate cupcakes met Hands Off My Chocolate • CherryCharlie.nl

Aan de slag

Cupcakes

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vul een muffinvorm met cupcakepapiertjes.
  2. Start met de cakejes. Klop de boter, suiker en melk tot een romig geheel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop tot een glad mengsel.
  3. Voeg meel, bakpoeder, vanillesuiker en cacaopoeder toe en klop het geheel tot een romig en glad beslag.
    Ik doe zelf nooit moeite met zeven enzo. Klontjes klop je er toch wel uit. Ook maakt het echt niet uit of je grote of medium eieren hebt. Ik heb nog nooit mislukte cupcakes gehad!
  4. Vul de cupjes allemaal met een flinke eetlepel beslag en bak ze in 18 minuten gaar.
    Zelf had ik 20 minuten aangehouden, maar ze waren nét wat aan de droge kant…
    Bak eventueel nog een ronde als je beslag over hebt. Vind je vast geen straf. Zelf heb ik er 18 uit gehaald.

Buttercream

  1. Smelt de chocolade au bain marie.
  2. Mix ondertussen boter, melk, vanille-extract en poedersuiker tot een glad goedje. Om stuifbende te voorkomen, drapeer een schone theedoek over je mixer en kom.
    Ik vergeet het ALTIJD en als straf heb ik dus een compleet witte keuken die ik moet afnemen. En een witte ik.
  3. Mix de gesmolten chocolade door het botermengsel. Mocht het erg dun blijven, zet het dan een half uurtje in de koelkast, lees ondertussen een goed boek, en mix dan verder. Door de warmte van de chocola wordt het namelijk niet direct goed stijf.

Assemblage

  1. Neem een cupcake en kwak er een dot buttercream op. Smeer het in grote cirkelvormige bewegingen uit met een spatel. Wat ik zelf handig vind ik om de spatel diagonaal te houden en dan de cupcake in mijn andere hand rond te draaien.
  2. Snijd een marshmallow doormidden en plak 1 helft bovenop, net iets off-center.
  3. Completeer met twee chocolate balls, van elke smaak 1.
  4. Ga door tot je toppings, cupcakes, of buttercream op is.

Etenstijd!

Geniet van je quintuple chocolate cupcakes!

Tips

  • Ik houd altijd moeilijk veel buttercream over, omdat ik er een normale laag van een centimeter (ofzo) op smeer, en niet een berg die groter is dan de cupcake zelf. (Je tanden vallen toch wel uit als je er naar kijkt.) Bewaar het restant in een bakje in de koelkast en smeer het als chocoladepasta op brood, op een eierkoek, tussen 2 biscuitjes, op een pannekoek, of whatever je verzint.
    De kom buttercream na afloop leeglepelen is ook prima, maar op basis van persoonlijke ervaring kan ik het ten sterkste afraden.
  • Stiekem zit er niet superveel in die emmertjes lekkers van Hands Off My Chocolate. Vooral de marshmallows, omdat die best wel groot zijn. Als je echt al je cupcakes wilt versieren, en niet halverwege moet overschakelen op hagelslag of smarties, is het aan te raden om 2 emmertjes van elk te kopen.
  • Laat je huisgenoten of vrienden helpen met opeten. Je krijgt ze namelijk toch niet allemaal op in 1 dag, hoe dramatisch je period en choco cravings ook zijn. Mensen worden altijd superblij als ik weer heb gebakken, en mijn kom-eens-helpen-taart-eten-whatsappgroep is ongekend populair 😉

Wat is jouw meest epische chocoladerecept ever?

Super epic quintuple chocolate cupcakes met Hands Off My Chocolate • CherryCharlie.nl

Super epic quintuple chocolate cupcakes met Hands Off My Chocolate • CherryCharlie.nl

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Hands Off My Chocolate. De producten heb ik gekregen voor mijn blog.

Foto-achtergrond met dank aan Graham & Brown.

De mooiste thee voor echte theeleuten

with No Comments

De mooiste thee voor echte theeleuten • CherryCharlie.nl

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Tastea.

Zoals jullie weten ben ik een echte theeleut. En dan houd ik vooral van pure, losse thee, waar je de blaadjes nog kunt herkennen als blaadjes. Het kwam dus als een leuke verrassing toen Tastea mij mailde of ik één van hun theeën wilde proeven. Ja, natuurlijk!

Tastea maakt luxe theemelanges met bloemen, kruiden en fruit, met namen als “Bloody Hell”, “Energy Boost” of “Hocus Pocus Focus”. Iedere melange is gemaakt met een bepaald concept voor ogen, zo is Bloody Hell bijvoorbeeld een mix van ingrediënten die kunnen helpen bij het verlichten van menstruatiepijn en helpt Hocus Pocus Focus je om je beter te concentreren.

De mooiste thee voor echte theeleuten • CherryCharlie.nl

Zelf heb ik de Energy Boost uitgekozen, een mix met groene mate (Zuid-Amerikaanse thee), groene rooibos, citrus en verschillende bloemen zoals korenbloem en afrikaantjes, om je te helpen om op een ontspannen manier met 100% energie van je dag te genieten.

Om eerlijk te zijn waren mijn eerste gedachten “best wel overpriced” en “serieus, natural flavouring?”, maar ik was té nieuwsgierig naar Tastea thee. En manmanman wat een enorm blik! En zo mooi! En die geur! Echt waar, ik wou dat ik die geur voor jullie kon uploaden.

In het pakketje zat ook een speciale Tastea beker: een handige thermosbeker met theezeefje. Je doet de thee gewoon los in de beker, en door het zeefje komt het niet bij de drinkopening. Handig!

De mooiste thee voor echte theeleuten • CherryCharlie.nl

Al met al ben ik behoorlijk onder de indruk van Tastea! Hun Energy Boost is een erg lekkere thee met een vrolijk en fruitig smaakje, maar niet zo’n naar nep zoet fruitsmaakje zoals zakjesthee. (Is dat een woord? Nu wel.) En natuurlijk is hij prachtig om op tafel te zetten voor gasten!

Wil jij ook zo’n prachtige en heerlijke thee van Tastea proberen, dan heb ik leuk nieuws: met de code cherrycharlie kun je 10% korting krijgen op alle producten van Tastea (met uitzondering van de package deals). Deze code is geldig tot 23 juni 2017.

   Ga naar de webshop van Tastea

De mooiste thee voor echte theeleuten • CherryCharlie.nl

Disclaimer: Deze producten heb ik opgestuurd gekregen door Tastea. Wat ik erover schrijf is natuurlijk nog steeds mijn eigen mening!

Foto-achtergrond met dank aan Graham & Brown.

Zelf roomboter maken

with No Comments

Zelf roomboter maken • CherryCharlie.nl

Hey lieve lezers!

Een tijdje geleden heb ik geleerd hoe je zelf roomboter kunt maken, en dat wil ik dolgraag met jullie delen! Het is supersimpel, duurt helemaal niet lang en het smaakt fantastisch 🙂

Nodig:

  • 1 bekertje ongeklopte slagroom (niks geen magere light dieettroep maar gewoon echte, pure, volvette slagroom!)
  • Kom & mixer
  • Schoon jampotje
  • Glas & zeefje

Toen ik deze DIY ging maken, had ik nergens een leeg en schoon jampotje. Echt waar! Hoe verzin je het… Ik heb dus mijn dopperfles gebruikt, die kun je mooi in het midden openschroeven. Werkt ook prima!

Zelf roomboter maken • CherryCharlie.nl

Zelf roomboter maken • CherryCharlie.nl

Zo maak je roomboter:

In principe kun je van slagroom boter maken, door het bekertje room in het potje te doen, deksel erop, en te schudden. Dit duurt echter suuuuperlang (ben there done that) en na afloop heb je een lamme arm. Of misschien zelfs twee.

Ofwel: ik heb lekker een shortcut genomen!

  1. Giet het bekertje slagroom leeg in de kom en mix op de hoogste stand. Wanneer het mooie luchtige slagroom is geworden, blijf je gewoon doormixen. Op een gegeven moment wordt het een klonterige, vette bende met wat geschift vocht. Mooizo!
  2. Schep de boel nu over in je potje, deksel en stevig op en schud dat goed agressief op en neer. Je boterklontjes worden nu een mooie grote klont.
  3. Giet af en toe het vocht af in het glas (door het zeefje, voor als je boterbal per ongeluk uit het potje valt) en schud daarna lekker verder, tot je er zo weinig vocht meer uit krijgt dat het niet meer uit je potje drupt.
  4. Haal je boterbal uit het potje, gebruik eventueel een lepel als dat nodig is.

Tadaa! Je eigen, zelfgemaakte roomboter! Omdat je hier niet 100% al het vocht uit kunt persen, is hij wat zachter van structuur en smaak dan roomboter uit de winkel.

Het afgegoten vocht is trouwens gewoon melk, dat kun je prima opdrinken!

Over de houdbaarheid van de boter durf ik geen exacte uitspraken te doen, maar ga ervan uit dat het minder lang is dan “winkelboter”, omdat er iets meer vocht in zit. Natuurlijk moet je hem wel in de koelkast bewaren.

Bij mijn vorige keer heb ik er echter meer dan 2 weken van gegeten zonder ziek te worden. (Had toen echt veel te veel gemaakt, wel drie bekertjes room, haha 😉 ) Maar even serieus… Wie kan deze boter in de koelkast laten verpieteren? Ik niet hoor, zo’n balletje gaat binnen een paar dagen op.

Heb jij al een keer zelf roomboter gemaakt?

Recept: Appel-kersencrumble

with No Comments

Recept: Appel-kersencrumble • CherryCharlie.nl

Hey lieve lezers,

Vandaag heb ik weer iets heerlijks voor jullie om te maken! Het is makkelijk, het is lekker, en het vult. En omdat er fruit in zit, zou je ook kunnen beweren dat het gezond is 😉

Deze crumble of een variatie op een recept van mijn zusje, wat ze omschreef als volgt:

Je schilt een paar appels en snijdt die in stukjes, dan meng je gelijke delen boter, suiker en meel en dat pleur je erop. Even in de oven en klaar.

Nou zal ik het iets minder beknopt voor jullie vertalen, en er mijn eigen draai aan geven!

Recept: Appel-kersencrumble • CherryCharlie.nl

Nodig voor 2 personen:

(Of 1 als je cravings hebt)

  • 1 appel
  • een handvol kersen (diepvries is lekker makkelijk)
  • 45g boter in stukjes op kamertemperatuur
  • 45g suiker
  • 45g meel
  • Klein ovenschaaltje of springvorm (ongeveer Ø16 cm)
  • Olie of boter om in te vetten

Hoe maak je de appel-kersencrumble?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet de schaal of vorm in zoals je gewend bent. Bestuiven is niet nodig.
  3. Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes.
  4. Doe appelstukjes en kersen in de vorm.
  5. Meng met je vingertoppen boter, suiker en meel in een kom. Kneed niet, maar maak een soort kleine knijp bewegingen. Het moet los en kruimelig worden. Is het te vettig, voeg dan wat meer meel toe. Is het te droog, voeg dan een beetje boter toe.
  6. Deponeer het kruimelmengsel op de appel en kersen.
  7. Bak je appel-kersencrumble ongeveer 20 minuten en serveer warm.

Eet smakelijk!

Recept: Appel-kersencrumble • CherryCharlie.nl

Recept: Appel-kersencrumble • CherryCharlie.nl

Hobbitfood: Bierbrood van bruin bier

with No Comments

Hobbitfood: Bierbrood van bruin bier • CherryCharlie.nl

Hey guys!

Afgelopen week heb ik voor het eerst brood gebakken, en om eerlijk te zijn: why oh why heb ik dit niet al veel eerder gedaan?

Het is niet alleen superlekker, het is ook nog eens ontzettend makkelijk, en in geval van dit bierbrood zit er van zichzelf al zoveel smaak aan, dat je eigenlijk alleen nog maar een likje echte roomboter nodig hebt om het af te maken. Vooruit, een lik appelstroop past er ook goed bij.

Ik zie dit brood al helemaal geserveerd worden in een ouderwetse herberg, zoals de Prancing Pony in Bree, in combinatie met een lekker stuk boerenkaas, gedroogde worst en natuurlijk een flinke pint bier. Maar het is natuurlijk ook zeer geschikt om je schoonouders blij mee te maken 😉

Hobbitfood: Bierbrood van bruin bier • CherryCharlie.nl

Ik heb gewoon volkorenmeel van de Appie gebruikt, maar stiekem denk ik dat het nog lekkerder wordt als je het rechtstreeks bij de molen koopt, of een mix van verschillende grofgemalen granen gebruikt. (Restjes opmaken, anyone?) Liever geen bloem, dat is namelijk fijner dan meel. Bewaar dat lekker voor je cupcakes en taartjes en dergelijke.

Als bier heb ik Corsendonk Roodbruin gebruikt, maar eigenlijk kun je any bier gebruiken. het hoeft eigenlijk niet eens bruin bier te zijn. Pils raad ik af, omdat dat gefilterd is, maar ik heb ook een brood met een lekker blond biertje (Stanislaus Brewskovitch Sambal Bij) gebakken, en dat was ook smullen! Eigenlijk geldt hier gewoon hoe meer smaak er aan je bier zit, hoe fantastischer je brood wordt.

Verder rijst dit brood niet heel erg, en is het een lekker stevig en compact brood. Meer een Duits brood dan zo’n slap Nederlands brood waar je gaten in trekt zodra je er roomboter op probeert te smeren 😉

Nodig:

  • 400 g volkorenmeel
  • 2 theelepels baking soda
  • snuf zout
  • 330 ml bruin bier
  • 3-4 dunne klontjes boter

Hobbitfood: Bierbrood van bruin bier • CherryCharlie.nl

Hobbitfood: Bierbrood van bruin bier • CherryCharlie.nl

Hobbitfood: Bierbrood van bruin bier • CherryCharlie.nl

Hobbitfood: Bierbrood van bruin bier • CherryCharlie.nl

Zo maak je het bierbrood:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakeblik in en bestuif het met een beetje meel.
  2. Meng de droge ingrediënten in een grote kom.
  3. Giet voorzichtig het flesje bier erbij en meng alles met een lepel of vork tot de boel een beetje aan elkaar plakt. Het hoeft geen perfect homogeen mengsel te zijn, komt allemaal wel goed in de oven. Zolang je maar geen enorme ophopingen van meel hebt.
  4. Pak de deegmassa op en leg hem in het cakeblik. Het is niet nodig om het uit te spreiden en de hele bodem te bedekken. Als je een vrij lang cakeblik hebt, kun je het brood prima een beetje in het midden leggen als je wat hoogte wilt houden.
  5. verdeel de klontjes boter over de bovenkant van je brood.
  6. Bak je brood 45 minuten op 180°C.
  7. Keer het bakblik boven een schone theedoek om en laat je brood op een rooster afkoelen. Bewaar het daarna in een schone theedoek en eet het binnen 3 dagen op.

Heb jij al wel eens zelf brood gebakken?

1 2 3 4 6