Recept: gemberkoekjes

with 2 Comments

Recept: Gemberkoekjes met huisgemaakte geconfijte gember • CherryCharlie.nl

Hey lieve Hobbits!

Herinneren jullie je de gembersiroop van vorige week nog? Sure you do. Naast de gembersiroop kreeg je daar ook heerlijke geconfijte gember uit dat recept. Naast gewoon lekker snacken kun je daar ook koekjes mee bakken!

Dit recept is gebaseerd op een recept uit één van mijn eerste eigen kookboeken: Het Poeh-Kookboek van A.A. Milne. Daarin staat een recept voor “koekjes van de rol”: een handige manier om koekjes te bakken zonder steekvorm. Je snijdt ze gewoon van een grote deegworst! Maar waar dit noten koekjes zijn, heb ik gemberkoekjes gemaakt.

Naast de geconfijte gember gebruik ik ook een klein beetje zelfgemaakte gembersiroop.

Nodig

  • 140 g roomboter (op kamertemperatuur)
  • 75 g basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 170 g zelfrijzend bakmeel
  • 60 g geconfijte gember
  • 1 el gembersiroop

Recept: Gemberkoekjes met huisgemaakte geconfijte gember • CherryCharlie.nl

Recept: Gemberkoekjes met huisgemaakte geconfijte gember • CherryCharlie.nl
Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes.

Recept: Gemberkoekjes met huisgemaakte geconfijte gember • CherryCharlie.nl

Aan de slag

Gebruik voor dit recept de deeghaken van je mixer.

Mix de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker.

 Mix hier het ei doorheen.

Snijd de geconfijte gember fijn. Voeg zelfrijzend bakmeel, gember en siroop toe en mix alles goed door elkaar.

Bestuif een schoon werkblad met een beetje bloem. Rol de helft van je deeg tot een mooie worst van ongeveer 5 cm doorsnee. Verpak in vershoudfolie. Doe hetzelfde met de andere helft van je deeg.

Verwarm de oven voor op 150°C. Leg je deegworsten 15-20 minuten in de vriezer om op te stijven. Snijd er dan plakjes van ongeveer 1 cm dik af en leg die met genoeg tussenruimte op een bakplaat.

Bak je koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en laat afkoelen op een rooster.

Recept: Gemberkoekjes met huisgemaakte geconfijte gember • CherryCharlie.nl


Shop the post!

Taartrooster, Dille & Kamille
Beugelpot, Dille & Kamille
Biologische gembersiroop, Dille & Kamille

 

2 Responses

  1. Ada
    | Reply

    Heerlijk dank je. Gaan we zeker vaker maken.

    • Charlotte
      | Reply

      Hoi Ada, Leuk om te horen dat je ze gemaakt hebt! 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge