Maak je eigen gembersiroop

with No Comments

Hey folks!

Ik ben er weer hoor – na een paar technische probleempjes… Eerst brandde de lader van mijn laptop door, een dag later begaf mijn mooie DSLR camera het… Ik heb nu in ieder geval een nieuwe lader, voor mijn camera moet ik nog even langs Konijnenberg voor reparatie! Geen idee hoe lang dat gaat duren, maar ondertussen moeten jullie het even doen met foto’s van mijn telefoon… De foto’s in dit artikel zijn gelukkig nog met mijn mooie cammie gemaakt! 😉

Afgelopen zomer had een vriend van mij gembersiroop gemaakt, zodat we in de zon op het terras heerlijke verfrissende gemberlimonade konden drinken. Maar gember is natuurlijk ook fantastisch voor tijdens het najaar! Een hoop typisch herfstige kruidenmixen zoals speculaaskruiden of pumpkin spice bevatten gember.

Het grappige is dat ik vroeger absoluut geen gember lustte. Ik vond het verschrikkelijk en gruwde ervan! Maar een paar jaar geleden heb ik gingernut cookies ontdekt (gewoon die van de Tesco of Sainsbury’s in Engeland) en sindsdien ben ik gember steeds meer gaan waarderen – ook als snack en in maaltijden.

Siroop maken is echt supermakkelijk. Je hebt 3 ingrediënten nodig en een beetje geduld. That’s it. En in het geval van gembersiroop heb je naast de siroop ook nog geconfijte gember! Jummie 🙂 Lekker als snack of om te gebruiken in cake en koekjes!

Nodig

  • 400 g gember
  • 400 g suiker
  • 1 L water

Zorg er ook voor dat je een schone fles klaar hebt staan voor de siroop en een trechter om het makkelijk over te gieten. Een bakje voor de geconfijte gember is ook handig als je dat wilt bewaren.

Maak je eigen gembersiroop • CherryCharlie.nl

Maak je eigen gembersiroop • CherryCharlie.nl

Maak je eigen gembersiroop • CherryCharlie.nl

Aan de slag

Snijd de gember in snackable plakjes. Schil deze plakjes.

Doe de gember met de suiker en het water in een pan, liefst met een dikke bodem, maar een gewone kookpan werkte voor mij ook zonder dat de boel aanbrandde. Zet op laag vuur en laat 3 kwartier tot een uur lekker bubbelen. Lees een goed boek en roer soms even in de pan.

Vis de stukjes gember uit de pan met een schuimspaan en doe ze in een bakje.

Giet de siroop voorzichtig met behulp van de trechter in de fles. Laat afkoelen tot kamertemperatuur voordat je de fles dichtdoet. Ook al is suiker een fantastisch conserveringsmiddel, bewaar je gembersiroop voor de zekerheid in de koelkast.

Je kunt supermakkelijk limonade maken door de siroop te mengen met water of spa rood. Citroentje en een fancy rietje erbij en je hebt een heelrijk drankje om te serveren.

Via Pinterest had ik gezien dat je de gemberstukjes kon omscheppen met een paar lepels suiker en ze op een rooster een half uurtje moest laten drogen. Ziet er heel leuk uit voor de foto, maar in de praktijk komt het erop neer dat een dag later je geen sparkly stukjes gember meer in je potje hebt zitten, maar gewoon geconfijte gember met een laagje siroop. Ook geen straf, en net zo lekker. Maar fotogeniek is anders 😉


Shop the post!

Fles, Dille & Kamille

Behang, Graham & Brown

Pot, Dille & Kamille

Rietjes, Hema

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.