Gnocchi salade met walnoten en geitenkaas

with No Comments

Koken zonder vlees: ik doe het steeds vaker. Vegetarisch koken is in principe helemaal niet moeilijk. Er zijn een hoop traditionele vleesvervangende smaakcombinaties – zo lekker dat je het vlees niet eens mist!

Gnocchi salade met walnoten en geitenkaas

Een van de meest klassieke (en mijn favoriete) vegetarische smaakcombo is geitenkaas en walnoten. Hiervoor mag je me serieus ‘s nachts wakker maken. Ik heb ooit een fantastische vegaburger gegeten op basis van champignons, geitenkaas, walnoten en honing. De burger waardoor ik vegaburgers ben gaan waarderen als iets lekkers. Vervolgens kon ik hem natuurlijk nergens meer vinden.

Vandaag een recept geïnspireerd op die combi van champignons, geitenkaas en walnoten. De honing heb ik achterwege gelaten, die zou too much zijn in dit hartige recept wat al bomvol smaak zit. Maar natuurlijk kun je hem zelf toevoegen als je dat lekker vindt! Enjoy <3

Yield: 3 personen

Gnocchi salade met walnoten en geitenkaas

Gnocchi salade met walnoten en geitenkaas

Lauwwarme maaltijdsalade met gnocci, geitenkaas, walnoten en champignons.

Cook Time 30 minutes
Total Time 30 minutes

Ingredients

  • 70 g rucola
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 pak gnocchi
  • 1 doosje champignons
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 handje walnoten
  • 1-2 bosuitjes
  • je favoriete olie om in te bakken

Instructions

  1. Gebruik een mooie grote, ondiepe schaal. (Een ovenschaal werkt prima.) Bedek de bodem met een laag rucola.
  2. Snipper de ui, pers de teen knoflook en fruit aan. Voeg de gnocchi toe en bak tot die een klein korstje heeft gekregen. Verspreid over de rucola.
  3. Snijd de champignons in plakjes en bak die in dezelfde pan tot ze zacht zijn. Verspreid over de gnocchi.
  4. Breek de geitenkaas in kleine stukjes en verdeel over de salade. Doe hetzelfde met de walnoten.
  5. Snijd een bosuitje in ringen en strooi over de salade heen als garnering. Eet smakelijk!

Notes

Serveer met extra walnoten ernaast voor de lekkerbekken 😉


Meer vegetarische recepten

Gazpacho (best thing ever als het meer dan 30 graden is!)

Rode bietenspread (voor bij de borrel)

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.