Hands off my chocolate!

with 1 Comment
Review Hands Off Seriously Dark 85% pure chocolade ~ CherryCharlie.nl

Hai folks,

Het zal voor velen geen geheim zijn dat ik wel van een goed stuk chocola houd. Dat kwam mooi uit, toen ik de mogelijkheid kreeg om de extra pure chocola van HandsOff te proeven!

HandsOff is een Nederlands merk chocola, gecreëerd door Thomas en Kitty. Hun doel is om de lekkerste chocola te maken die er is, met eerlijke cacao! Die cacao wordt vervolgens in België verwerkt tot de typisch gevormde repen van HandsOff.

Eerst waren er 5 smaken:

  • White Meets Milk
  • Melting Milk
  • Milk Meets Dark
  • Friendly Dark
  • Double Dark
Review Hands Off Seriously Dark 85% pure chocolade ~ CherryCharlie.nl
 
Daar is nu de nieuwe smaak Seriously Dark aan toegevoegd! Seriously Dark bestaat voor 85(!) procent uit pure cacao en daar is alleen aangevuld met een beetje suiker, cacaoboter en sojalecithine. Sojalecithine is een emulgator, dat betekent dat het ervoor zorgt dat alle ingrediënten goed met elkaar mengen.
Het is Thomas en Kitty zeker gelukt om lekkere chocolade te maken! In het persbericht las ik dat Seriously Dark als beste uit een blinde smaaktest kwam van verschillende 85% chocoladerepen. En dat verbaast me niks! Ondanks het enorme percentage cacao is de reep niet opvallend bitter. De chocola smelt in je mond en is lekker romig.
Review Hands Off Seriously Dark 85% pure chocolade ~ CherryCharlie.nl
Ondanks het concept achter de chocola – chocola die zo lekker is dat je hem voor jezelf wilt houden – heb ik hem toch gedeeld met een paar vrienden, en zij waren er ook erg positief over! Geen naar laagje na afloop op de tanden, een lekkere nasmaak – dat zijn en paar van de opmerkingen die ik te horen kreeg.
Wat ik ook erg mooi vind is dat de gebruikte cacao het Quality Cocoa for a Better Life Programme keurmerk heeft. Dit betekent dat de boeren geschoold worden in het verbeteren van het verbouwingsproces, zodat ze een betere opbrengst kunnen krijgen, en dus meer inkomsten. Ook worden er scholen in de gemeenschappen gebouwd. Lekkere chocola die ook nog eens maatschappelijk verantwoord is!
En het leukste is dit: deze chocola is gewoon te koop bij de AH en Deen! Ik zeg: inslaan 🙂
Review Hands Off Seriously Dark 85% pure chocolade ~ CherryCharlie.nl

Disclaimer: Dit product heb ik gekregen. Natuurlijk streef ik ernaar om zo onbevooroordeeld mogelijk te blijven!

One Response

  1. Sara
    | Reply

    Hoe donkerder hoe beter de chocolade voor je is. Pure (raw) chocolade is het beste maar dit is een leuk alternatief.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.