Deze winkels zou ik wel in Hengelo willen zien

with 1 Comment

Het is geen geheim: het winkelcentrum van Hengelo kampt met behoorlijke leegstand op sommige plekken. Zonde! Ik kan zo tal van prachtige, duurzame en fairtrade winkels noemen die het straatbeeld van Hengelo kunnen opvrolijken.

Flatlay shopping Hengelo

1 – Lush

Wie houdt er niet van Lush? Alle filialen van Lush zitten in het Westen en het Zuiden. Tijd om onze kant op te komen! Ruimte zat en naast de locals ook een hoop aanloop van Duitse shoppers.

2 – Dille & Kamille

Okee, er zit er al één in Enschede, maar dichter bij huis mag er ook nog een komen. Ik ben dol op hun ouderwetse, eenvoudige en natuurlijke vibe.

3 – Stach

Heb ik leren kennen in Utrecht en ik ben verliefd. Allemaal biologisch lekkers: ouderwetse limonade en enorme meringues enzo. Maar ook wraps en chocola. Love love love!

4 – Anne & Max

Door de jubileumworkshop van Oh My Foodness daar ben ik verliefd geworden op deze kleine koffie- & theeketen. Ik kan niet wachten tot ze een filiaal hier in Hengelo openen. Ik zou het niet erg vinden om hier mijn salaris op te drinken 😉

Recentelijk is er trouwens een Anne & Max opengegaan in Zwolle – in ieder geval een stapje dichterbij, jippie!

5 – Søstrene Grene

Ja, deze zit ook in Enschede. Maar ook al liggen Enschede en Hengelo praktisch tegen elkaar aan, van centrum naar centrum is het toch nog een flinke 10 kilometer fietsen. Net als Dille en Kamille verkopen ze hier interieurdecoratie, DIY spulletjes en een hoop keukengerei, met een accent op eerlijke handel.

6 – Appel & Ei

Serieus, deze toko mag wel in elke stad zitten! Zij trekken namelijk tweedehands kleding uit het verdomhoekje. Tweedehands is niet lelijk, afgedragen of compleet uit de mode. Het is juist een voordelige, moderne update van je garderobe! Ze selecteren zorgvuldig op kledingstukken die nog van deze tijd zijn en die niet beschadigd of vies zijn.

7 – Bagels & Beans

Ik heb laatst in Enschede de insectenburger gehad. De eerste sprinkhaan was even een psychologisch dingetje, maar daarna heb ik ongelofelijk zitten smullen van al die kruidige, crunchy beestjes op mijn bagel. En hun matcha latte is to die for <3

8 – Marqt

Ja, we hebben een Ekoplaza, maar waarom zouden we niet nóg een duurzame supermarkt toevoegen? De Ekoplaza zit namelijk vrij achteraf. Hoe meer mensen zien dat er iets te kiezen valt, hoe meer mensen ook daadwerkelijk voor duurzaam gaan kiezen.


Dit hebben we wél in Hengelo!

Tearoom Knetter

Wandelen in ‘t Genseler

One Response

  1. Een Lush, een Dille & Kamille en een Bagels & Beans mogen er ook wel in mijn thuisstad Mechelen komen. Ik merk ook dat hier met periodes veel leegstand is en dat is vrij jammer!
    Amelie van Writings by Amelie recently posted… Skin Active Hydra Bomb Anti-wallen Oog Tissue masker van Garnier | ReviewMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.