Homemade bitterkoekjes – makkelijker dan je denkt!

with No Comments

Homemade bitterkoekjes - makkelijker dan je denkt!

Een tijdje geleden heb ik van Paul de ultradikke bijbel “Patisserie” van Christophe Felder gekregen. Een enorm boekwerk met alle klassiekers op het gebied van patisserie en viennoiserie (zoete broodjes), tig soorten taartdeeg, en hele hoofdstukken op het gebied van macarons, bonbons en crèmevullingen.

Voor onze housewarming heb ik een paar heerlijke dingen gebakken op basis van zijn recepten: cheesecake, appeltaart en ook bitterkoekjes. Als kind was ik al dol op bitterkoekjes, en het recept is verbazingwekkend makkelijk, zeker als je nagaat wat voor enorm bewerkelijke dingen er verder in het boek staan – croissants, rozen van getrokken suiker, bladerdeeg…

Deze bitterkoekjes zijn makkelijk, snel en erg smaakvol. Let er wel op dat je ze met voldoende ruimte ertussen op de bakplaat spuit, anders vloeien ze in elkaar over to 1 grote bitterkoek 😉

Nodig

Voor ongeveer 60 bitterkoekjes

  • 200 g amandelmeel
  • 300 g fijne kristalsuiker
  • 15 g vloeibare honing
  • paar druppels bittere amandelaroma (of 1/4 tl gewoon amandelaroma)
  • 4 eiwitten

Homemade bitterkoekjes - makkelijker dan je denkt!

Homemade bitterkoekjes - makkelijker dan je denkt!

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 160°C, en zet een steelpan met water op middelhoog vuur voor het au-bain-marie gedeelte verderop.

Meng in een beslagkom het amandelmeel, de suiker, honing en amandelaroma met een spatel tot het een dikke pasta is.

Zet de kom op de pan met heet water en roer het beslag emt de spatel tot het wat dunner en vloeibaarder is geworden.

Zodra het beslag iets warmer is dan lichaamstemperatuur, haal je hem van de pan. Zet 2 eetlepels apart en schep de rest in een spuitzak.

Spuit macaron-vormige koekjes op de bakplaat (houd genoeg ruimte, zie boven!). Bevochtig ze met een nat velletje keukenrol en bestuif ze met poedersuiker.

Bak de bitterkoekjes 15 tot 20 minuten in de oven. Zodra je ze uit de oven hebt gehaald, giet je een glas water onder het bakpapier. Laat ze afkoelen en leg ze daarna ondersteboven op een schone bakplaat of koekjesrooster.

Wacht even tot ze niet meer supervochtig zijn, en plak dan telkens twee koekjes op elkaar met een beetje van het achtergehouden beslag.

Enjoy! Met wie deel jij je zelfgemaakte bitterkoekjes?


Shop the post!
Amandelmeel – Holland & Barrett
Amandelhoning – Dille & Kamille
Yanusi Lush Green behang – Graham & Brown

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.