Mijn top 5 inspirerende Nederlandse bloggers

with 7 Comments

2 dagen geleden ging ik behoorlijk los: wat is nou eigenlijk een goede blogger? Iedereen heeft tegenwoordig een blog, maar hoe scheid je het koren van het kaf? Hoe vind je de muziek tussen alle ruis? Welke bloggers zijn écht de moeite waard om te volgen?

Vandaag laat ik jullie kennis maken met een aantal blogs die ik zelf ontzettend inspirerend vind!

1 – Naoki

www.naoki.nl

Naoki is de beauty- en lifestyleblog van Sophie. Niks bijzonders, zou je zeggen. Daar zijn er zoveel van! Mispoes. Sophie is bijzonder, omdat ze schrijft over natuurlijk en dierproefvrije cosmetica. Ze houdt een actuele lijst bij met dierproefvrije merken, en doet actief research door bedrijven te mailen naar het hoe en wat achter de productie van hun cosmetica.

Ook blogt ze over minimalistisch leven – iets wat best een uitdaging is geworden in deze materialistische maatschappij! Wat ik heel gedurfd vind, en waar ik ontzettend veel respect voor heb, is dat ze heeft geschreven over haar shopverslaving en hoe je jezelf weer uit de schulden kunt helpen met een minimalistische levensstijl.

2 – Miss Lipgloss

www.misslipgloss.nl

Cynthia is één van de bekendste bloggers op beautygebied hier in Nederland. Ze was deel van de allereerste lichting – de groep bloggers die als eersten ontdekten dat een blog veel meer kan zijn dan een internetdagboek, die als eersten ontdekt werden door het grote publiek en nu van hun blog hun full-time baan hebben gemaakt.

Ook dit is een beautyblog, en één van de allereerste blogs die ik volgde. Miss Lipgloss is het soort beautyblog waar een hoop 14-jarige meisjes hun eigen blog naar modelleren in de hoop dat ze een groot publiek krijgen en door PR bureaus overladen worden met make-up en de nieuwste mode-items. (Ja, ik was er ook zoeen, ook al was ik een paar jaartjes ouder 😉 )

Waar Cynthia zich onderscheidt van de andere grote beautybloggers, is dat ze geen modepopje is. Ze is geen luxepoes. Cynthia is écht. Ze laat zien dat een beautyliefhebber ook vies en bezweet is na het sporten. Dat niet iedereen van nature een afgetraind lijf heeft, maar dat het gros van de mensen daar gewoon hard voor moet werken. Dat het prima is om te genieten van lekker uitgebreid tafelen, en dat een gezond leven vooral een gebalanceerd leven is.

Ze laat zien dat je niet per se 24/7 een meisje-meisje hoeft te zijn, maar dat je ook stoere dingen kunt doen, zoals in Vietnam fietsen voor het goede doel, en dat je dan een hoop luxe-dingen moet missen die we hier zo normaal vinden – bijvoorbeeld een wc. En ja, dat voelt raar, het is totaal anders dan je gewend bent qua hygiëne-standaarden. Tanden op elkaar en niet zeuren. Wees blij met wat je hebt! Dat is wat Cynthia ons leert tussen alle make-up tutorials door.

3 – Kmkmmr

www.kmkmmr.nl

Selma is een blogger die ik eerder volgde onder de naam Puur, maar die sinds een tijdje blogt als Kmkmmr.nl. Selma heeft net als ik ADHD en op dit last van vermoeidheid (zij herstellende van Pfeiffer, ik van overspannen zijn), waar ze soms ontzettend grappig over schrijft, maar de hoofdmoot van haar artikelen gaat over veganistisch leven.

Iedereen kent de grap wel: “Hoe herken je een veganist? Maak je geen zorgen, hij vertelt het je wel!” Veel mensen hebben wel ergens in meer of mindere mate het vooroordeel opgepikt dat veganisten vooral mensen zijn die jouw lifestyle veroordelen als “slecht” en je een “goede” veganistische lifestyle proberen op te dringen, ook al heb je er geen behoefte aan.

Selma niet. Ja, ze is ongelofelijk enthousiast over veganisme, anders zou ze er niet over bloggen. Maar met haar vrolijke, nuchtere en grappige schrijfstijl probeert ze je niet een levensstijl op te dringen. Ze heeft respect voor niet-veganisten, net zoals ze zelf graag respect wil als wel-veganist. Ze laat je meer door logica inzien hoe vredelievend, moeiteloos en leuk veganistisch leven is!

4 – We12Travel

www.we12travel.com

Martijn en Anto zijn twee Nederlanders die dol zijn op reizen. En dan niet het kijk-ons-eens-in-een-vijfsterrenhotel-zitten soort, maar het kijk-wat-een-gave-hike-we-hebben-gemaakt soort.

Ik ben jarenlang met mijn ouders op vakantie geweest naar Engeland, waar we – toen mijn zusje en ik wat ouder waren – flink veel hebben gewandeld. Dagtochten, dat wel. Soms vond ik het leuk – mooie uitzichten, gave landschappen, kleine paadjes, door een droge rivierbedding omhoog klimmen… En soms vond ik het vreselijk. Mijn vader en zusje renden de heuvels op, mijn moeder was wat langzamer en ik sjokte ergens achteraan. Wandelschoenen waren benauwend en zwaar, mijn kuitspieren werkten me tegen, en ik keek vooral uit naar de cream tea met huisgemaakt scones aan het eind van de wandeling.

Sinds 2014 wandel ik solo en kan ik lekker mijn eigen tempo houden. Ik hou van wandelen, het zelf bepalen van mijn route, het ontdekken van mooie plekjes en het fotograferen van al dat moois. Sindsdien ben ik ook een hoop hiking en trekking blogs gaan volgen. We12Travel heeft mij een hoop geleerd over meerdaagse hikes, de voorbereidingen, wat ik kan verwachten, hoe ik moet poepen in het wild (jaja…) en slimme rantsoenering.

Ook posten ze fantastische foto’s en verslagen van reizen die ze hebben gemaakt, waardoor ik iedere keer opnieuw denk “daar wil ik ook wandelen!” en schrijven ze informatieve artikelen over hoe je bijvoorbeeld een kantoorbaan kunt combineren met veel reizen.

5 – De Groene Meisjes

www.degroenemeisjes.nl

De Groene Meisjes wordt gerund door Merel, en is een lifestyleblog over duurzamer leven. Dit hoeft helemaal niet moeilijk, duur of beperkend te zijn namelijk! Je vind hier echt van alles, van dierproefvrije cosmetica tot recepten tot tweedehands shoppen.

Ik volg Merel nog niet zo lang. Ik vond haar een beetje een hippie met een vreemd kapsel (sorry! *schaam schaam*). Maar op een gegeven moment ging ik me meer interesseren in duurzamer en groener leven en dacht ik “die Merel is zo gek nog niet!” Ondertussen snap ik echt niet waarom ik zo’n bevooroordeelde tuttebel kon zijn.

Wat ik het mooist vind zijn haar mindstyle artikelen (of “groen denken”, zoals zij ze noemt). Afgelopen week kwam deze blogpost online en ik vind het echt zo ongelofelijk mooi wat ze hier vertelt! Basically, het leven is het mooist als je alles met liefde doet, en die liefde deelt met anderen. Of dat nou je vriend is die thuis op je wacht, of wanneer je een vreemde helpt of gelukkig maakt. Nog nooit heeft iemand me achter de computer aan het janken gebracht met iets simpels als een blogpost, maar Merel heeft het ‘m geflikt.

Deze vijf blogs springen er voor mij echt uit wat betreft inspiratie, persoonlijkheid en kwaliteit. Sophie, Cynthia, Selma, Martijn, Anto en Merel, dankjulliewel voor het delen van jullie ervaringen en inspirerende leven!

• • •

Wie is jouw favoriete, meest inspirerende blogger? Laat het me weten in de comments!

7 Responses

 1. Selma
  | Reply

  Ooooooh je bent een schatje! Wat een lieve tekst over mijn blog! Kom hier, dan krijg je een dikke digitale zoen *smak*!
  Selma recently posted… Pokénomnomnom bij Poké Bowl in Rotterdam | Hawaïaanse saladebowlsMy Profile

  • Charlotte
   | Reply

   Hihi klefferd 😉 Graag gedaan!

 2. Natasja
  | Reply

  Wat een mooi lijstje! Ik volg er vier van de vijf. Erg leuk om te lezen op je blog hoe je naar andere blogs kijkt.
  Natasja recently posted… Recept: Glutenvrije Vegan WorteltjestaartMy Profile

  • Charlotte
   | Reply

   Leuk om te horen dat je ook een hoop van deze toppers volgt! Ik zie dat je zelf ook blogt, ik zal eens even een kijkje nemen 🙂

 3. anto
  | Reply

  Hee wat leuk dat je ons noemt 🙂 las je berichtje toen ik net op het punt stond te vertrekken uit het prachtige Patagonië (oh wat was ik verdrietig) en het maakte mijn dag in één klap goed!!

 4. Voetbalblogger
  | Reply

  Leuk!

 5. Carlien
  | Reply

  Mooi overzicht! Ik kende ze nog niet allemaal, dus kan weer lekker even vooruit qua lezen. Dank :)!

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.