Januari 2018 maandoverzicht & linkparty

with 3 Comments

Ik ga eens iets nieuws proberen: een maandoverzicht op CherryCharlie! Ik heb het al eens eerder geprobeerd met alleen boeken, maar dat was toch niet helemaal joepie.

In de nieuwe maandoverzichten laat ik o.a. zien welke boeken ik heb gelezen, wat ik in de tuin heb gedaan, welke blogposts er allemaal online zijn gekomen en hoe het met mijn groene voornemens staat. Peer pressure y’all! 😉

En – écht helemaal nieuw voor mij – bij ieder maandoverzicht hoort een link party!  Ik wil heel graag zien wat jullie voor creatieve, ambachtelijke en duurzame dingen hebben gedaan en geschreven de afgelopen maand.

Boeken

Januari 2018 maandoverzicht & link party • CherryCharlie.nl

Animal Farm

George Orwell

In januari heb ik één “lees”boek uitgelezen: Animal Farm van George Orwell. Een klassieker waarvan Paul vond dat ik hem gelezen móést hebben. Het plot is redelijk voorspelbaar, het boek telt maar 120 bladzijden, maar desalniettemin blijft het een aangrijpend verhaal.

Werkboek voor een structuurjunkie in Spe

Cynthia Schultz

Geen leesboek, maar een fijn werkboek om wat meer structuur in je werkweek en je leven te krijgen. Zeker heel fijn wanneer je zelfstandige bent en dus geen werkgever als stok achter de deur hebt, of als wat zingeving aan je leven wilt geven wanneer je Koos Werkloos bent. Ik heb er ook een blogpost over geschreven, scroll naam beneden voor de linkjes van januari!

Soap making

Sarah Ade

Dit is een heel klein en ouderwets boekje wat ik ooit een keer in Engeland heb gekocht in een winkel van de National Trust. Ik heb het al jaren in mijn bezit, het lijkt me al heel lang supergaaf om zelf zeep te maken, en binnenkort ga ik het gewoon een keer proberen.

Wandelen

Januari 2018 maandoverzicht & link party • CherryCharlie.nl
Geocache GC76643

Januari was niet echt een wandelmaand voor mij. Eigenlijk alleen op nieuwjaarsdag heb ik een flink ommetje gemaakt met Paul en een paar geocaches gelogd bij zijn ouders in het dorp. Ik overweeg een activity tracker – misschien dat al die interessante statistiekjes mij stimuleren om meer te bewegen! (Lol – wat een ontzettend autistische motivatie. So me xD)

Tuin

Januari 2018 maandoverzicht & link party • CherryCharlie.nl

Januari 2018 maandoverzicht & link party • CherryCharlie.nl

Deze maand heb ik een klein plannetje gemaakt, zaden gekocht en mijn emmertuin wat aan kant gemaakt. Afgelopen week zijn we met de auto naar de welkoop gereden om 3 grote zakken compost te halen voor in de emmers. Ik heb in de vensterbank al wat kiempjes gezaaid voor door de salade, maar het “echte” zaaien begint voor mij pas in februari.

Groene voornemens

2x in de week vegetarisch eten

We eten al af en toe vegetarisch, maar ik heb niet helemaal bij gehouden of het 2x in de week is. Ik heb een habit tracker gekocht voor in mijn GreenBook dus in februari kan ik het mooi bijhouden!

Duurzame kleding

Ik heb in januari geen kleding gekocht – alleen een paar pantoffeltjes bij de Etos. Waarschijnlijk waren deze niet duurzaam though… Voor een weekendje weg in februari heb ik nieuwe badslippers nodig (de zolen van mijn oude laten los en heb al een paar keer geprobeerd te lijmen) en die ga ik wel bewust duurzaam bestellen!

Overstappen op een groene bank

Nog niet mee bezig geweest in januari.

Duurzame keuzes bij samenwonen

We zijn nog op zoek.

Blogposts in januari

Januari 2018 maandoverzicht & link party • CherryCharlie.nl

Dit is er afgelopen maand allemaal online gekomen. Wil je direct op de hoogte zijn wanneer ik iets nieuws post, volg me dan op social media (icoontjes helemaal linksbovenin) of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Link party!

Blog jij zelf ook? Heb je toffe artikelen geschreven met DIY projecten, lekkere recepten, duurzame tips of iets anders dat met slow living lifestyle te maken heeft?

Voeg maximaal 3 van je beste blogposts van afgelopen maand toe aan onderstaande link party.


[inlinkz_linkup id=763235 mode=1]

(Let op: Spam en blogposts die niks te maken hebben met een van de CherryCharlie thema’s (Homemade | Ambachtelijk | Good food | Natuur | Verduurzamen) worden verwijderd.)

Omdat dit de eerste keer is dat ik deze plugin gebruik, let me know in de comments als iets niet helemaal werkt, dan probeer ik het zo snel mogelijk te fixen.

Happy linking!

3 Responses

 1. Kreanimo
  | Reply

  Hey, wat leuk dat je ook begint met een linkparty!
  Ik ga eens kijken welke ik van de voorbije maand kan linken binnen jouw niche! 🙂

 2. Natascha (Mijn mama momenten)
  | Reply

  Hoi, wat leuk zeg. Via Ilse (Kreanimo) heb ik je gevonden en ik ben blij verrast; leuke blog heb je. Ik ga lekker even lezen😊

  • Charlotte
   | Reply

   Lief! <3

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.