Juli 2018 link party & maandoverzicht

with No Comments

Het is de laatste dag van juli en jullie weten zo onderhand wel wat dat betekent: promoot je eigen blog in de link party onder aan de pagina! En natuurlijk is het ook tijd voor mijn maandoverzicht.

Boeken

Juliette of het geluk van boeken

Koninginnen - Drie zusjes, één kroon - Three Dark Crowns

Dit is een stuk makkelijker bij te houden sinds ik een Goodreads account heb. Zo weet ik precies wanneer ik een boek heb uitgelezen!

 • 16 juli uitgelezen: Juliette of het geluk van boeken – Christine Féret-Fleury
  Subtiel avontuur voor introverten.
 • 28 juli uitgelezen: Ga lekker zélf in je kracht staan – Japke-D. Bouma
  Grappig boekje met columns over kantoorclichés en jeukwoorden uit de managementwereld. Iets wat je op een random ochtendje even leest ter vermaak.
 • 28 juli uitgelezen: Koninginnen – Kendare Blake
  Supercatchy fantasy over 3 zusjes die elkaar traditiegetrouw moeten uitmoorden voor de kroon. Je verwacht een vrij cheesy vrouwenfantasyverhaal, maar dat is het absoluut niet! Goed geschreven, spannende wendingen, voor mij misschien iets te bloederig, maar leest. als. een. trein. Gimme deel 2!

Van Juliette of het geluk van boeken komt er morgen een review online, dus stay tuned 😉 Koninginnen komt later deze maand online!

Outdoor

Ik wilde per se weer wat gaan wandelen met mijn achillespees – de meeste irritatie is wel verdwenen en ik wil heel graag een beetje fit zijn wanneer ik half augustus naar Zwitserland ga! Ik heb op Outdoor Active al hele gave wandelingen daar gezien, onder andere één naar een verborgen ruïne in het bos. Non-negotiable.

Hier in Hengelo heb ik een wandeling van 6 km gemaakt om eens te beginnen: een prachtig rondje in het Weusthag. (Ja nee ik verzin die namen ook niet hoor). Minigids en fotoverslag kun je hier vinden.

Tuin

De wormenbak heeft op dit moment een hoop verdiepingen, en ik heb zo onderhand de onderste bak (die met voedselresten, niet de lekbak voor het percolaat) weer bovenop gezet.

De komkommer heeft al een paar mooie vruchtbeginsels, we hebben de eerste tomaatjes gegeten, en ik heb de planten van de vroege lente gerooid om er radijzen te zaaien (altijd goed) en koolraap voor de winter. Benieuwd hoe dat gaat! Ook hebben we tegenwoordig 5 bakken met kruiden aan de rand van het balkon hangen: citroenmelisse, munt, tijm & rozemarijn, kamille, en 3 soorten basilicum. Van de basilicum heb ik laatst pesto gemaakt – die groeit zo hard met dit zonnige weer!

Soaping

A lot of soaping is going on. Ik heb op dit moment een citroen-pepermuntzeep en een rozenzeep die staan te curen, en ik heb laatst geëxperimenteerd met een facial cleanser (op basis van SCI, geen cold process soap). Heb een hoop leuke ideeën, dus er komt binnenkort wel weer wat online op dat gebied!

Groene voornemens

2x in de week vegetarisch eten

Still going strong. Volgens mij zelfs vaker – soms ook volledig onbewust. In de zomer ben ik dol op pastasalades, en daar doe ik bijna nooit vlees in. Ook is de plaattaart met aubergine van Rutger Bakt erg lekker!

Duurzame kleding

Het is nog steeds zomer, dus de Slow Fashion Summer is nog in volle gang. Ik moet bekennen dat ik wel heb gezondigd: ik ben meegegaan toen Paul nieuwe overhemden nodig had, en toen hij vroeg of ik nog iets wilde, heb ik een korte broek ( H&M Conscious) en een zomerse blouse (C&A) gekocht. Maar net zoals met dieten: met 1x zondigen is nog niet alles verloren. Gewoon de draad weer oppakken!

Overstappen naar een groene bank

Done! Ik ben nu bij Triodos. Ging makkelijker dan verwacht 🙂 Het zijn vooral de zenuwen voor zo’n grote stap waardoor je het steeds maar uitstelt – maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Zo ben ik geen deel meer van een partij die de olieindustrie en ontbossing van eeuwenoude regenwouden voor palmplantages financiert, om maar even twee puntjes te noemen.

Blogposts in juli

Link party

Blog jij zelf ook? Heb je toffe artikelen geschreven met DIY projecten, lekkere recepten, duurzame tips of iets anders dat anderen inspireert om iets te gaan doen, bakken, maken, uitproberen? Deel je links hieronder!

 • Maximaal 3 links met leuke, inspirerende blogposts: dus geen shoplogs of “opgemaakt” posts, maar content die écht leuk is om te lezen.
 • De artikelen moeten van je eigen blog komen en de afgelopen maand gepubliceerd zijn.
 • Spam wordt zonder notificatie verwijderd.

[inlinkz_linkup id=791282 mode=1]

Happy linking!

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.