Juni 2018 link party en maandoverzicht

with No Comments

Joepie, het is juni! En eind juli betekent dat het zomer is! En natuurlijk betekent het ook dat je weer je eigen blog onder de aandacht kunt brengen in mijn link party. Enjoy!

Boeken

Moth & Spark - Anne Leonard

Sinds een tijdje ben ik te vinden op Goodreads! Ideetje van mijn zusje. Erg leuk om zo nieuwe titels te ontdekken. In juni heb ik 1 boek gelezen, een ouwetje wat ik eens opnieuw uit de kast heb getrokken: Moth & Spark. De perfecte combinatie tussen stereotype fantasy en Jane Austen romantiek. Review volgt binnenkort!

Outdoor

Paul en ik hebben een prachtige wandeling gemaakt door waterpark ‘t Genseler in Hengelo. Veel water, veel libellen, veel zon, veel schattige kleine bruggetjes. Het wandelverslag en de routebeschrijving kun je hier vinden.

Verder heb ik (waarschijnlijk door iets te veel diensten te werken) een ontstoken achillespees, of op zijn minst flink overbelast. Bummer! Dat betekent netjes mijn fysio-oefeningen doen, even niet wandelen, (grmbl… 🙁 ) weinig werken en veel op mijn reet zitten (alsof ik dat kan).

Tuin

Tomaten!
De aardappeloogst
Aardbeien van zaad ipv stek. Dapper maar het werkt! Ze gaan ontzettend goed 🙂
Kamille
Dé foto!

Ohhhh er is zoveel gebeurd op ons balkonnetje!

 • We hebben extra balkonbakken, waarin ik munt, kamille en citroenmelisse heb gezaaid.
 • De komkommer gaat enorm hard en ik heb de eerste bloem al gespot.
 • Mijn zelfgeoogste radijszaad deed het niet zo goed, de radijzen bleven klein en smaakten niet lekker. Die liggen dus in de wormenbak nu.
 • Ik heb de laatste doperwten en tuinbonen geplukt en de planten uit de emmers gehaald. Ook die liggen nu in de wormenbak.
 • Ik heb de aardappels gerooid! We hadden een vroeg ras, berber frieslander. Geslaagde poging, aardappels zijn zeker voor herhaling vatbaar.
 • Natuurlijk is het tijd voor een tweede teeltronde! Optimaal gebruik maken van het seizoen. Ik heb een beetje info opgezocht over teeltrotatie en heb het volgende gezaaid: radijsmix (nieuw zaad gekocht) en koopraap (groentefrieten!) heb ik direct ter plaatse gezaaid in de emmers van de doperwten en tuinbonen. Verder heb ik courgette en sperzieboon voorgezaaid, die in de oude grond van de oude radijsjes en aardappelen uitgeplant worden.
 • Lekker veel oogsten van de basilicum en tijm!
 • Brute foto gemaakt van een spin die een vlieg te pakken heeft.

Groene voornemens

2x in de week vegetarisch eten

Still going steady!

Duurzame kleding

Ik heb me opgegeven voor een crowdaction van Collaction.org! Leuke website, toffe initiatieven. Collaction is een verzamelplaats voor duurzame challenges, en het idee is dat er een minimumaantal mensen meedoet met iedere challenge. Zelf doe ik mee met de Slow Fashion Summer: de hele zomer geen nieuwe kleding kopen: ofwel van 21 juni tot en met 21 september.

Voor 21 juni heb ik alleen 2 paar wandelsokken gekocht bij Decathlon en 3 paar bij Welkoop. Geen idee of ze duurzaam zijn – het vinden van wandelsokken met 0% katoen (schuurt, droogt langzaam, blaargevoelig) en een hoog percentage wol (blijft soort-van-okee ook als het nat is) is al moeilijk genoeg…

Overstappen naar een groene bank

Ik heb een rekening aangevraagd bij Triodos! Ook al heb ik niet veel, het is fijn dat mijn centjes nu bij een groene bank ondergebracht worden. Zo laat ik zien dat ik het niet goedkeur dat mijn geld wordt geinvesteerd in onduurzame olie, maar dat ik groene projecten belangrijker vind.

Nu nog een lijstje maken met mijn huidige inkomsten en automatische overschrijvingen, zodat ik naast de overstapservice ook zelf dingen goed regel. Verder moet ik nog even kijken hoe het gaat werken met Paypal (redelijk essentieel voor o.a. Steam en Etsy), omdat ik daar nu een prepaid creditcard voor heb die gekoppeld is aan mijn huidige ING rekening.

Blogposts in juni

Blogoverzicht juni 2018

Link party

Blog jij zelf ook? Heb je toffe artikelen geschreven met DIY projecten, lekkere recepten, duurzame tips of iets anders dat met slow living lifestyle te maken heeft?

 • Maximaal 3 links rond de thema’s homemade, ambachtelijk, good food, natuur en verduurzamen.
 • De artikelen moeten van je eigen blog komen en de afgelopen maand gepubliceerd zijn.
 • Offtopic links worden zonder notificatie verwijderd.

[inlinkz_linkup id=787103 mode=1]

Happy linking!

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.