Organiseer de perfecte kerstbrunch

with 1 Comment

Het zal voor jullie vast geen geheim meer zijn dat ik van lekker eten houd, en dat ik graag in de keuken sta. De feestdagen zijn natuurlijk hét moment om je partner, vrienden en familie (en jezelf) nog een beetje extra te laten genieten.

Lekker lui brunchen aan een mooi gedekte tafel is één van de dingen waar ikzelf ontzettend blij van kan worden: eerst lekker bezig in de keuken, daarna je buikje rond eten en vervolgens heerlijk de rest van de dag in je onesie zitten lezen, serie kijken of gamen.

Deze kerstbrunch kun je zo groot of zo klein mogelijk maken, omdat de recepten vrij klein zijn. Brunch je met twee personen, dan kun je twee van deze lekkernijen op tafel zetten. Brunch je met 3 of 4 man, maak er dan 1 of 2 gerechten bij.

Het is mogelijk om alles voor deze kerstbrunch tegelijk te maken zonder kookstress: Begin met het dekken van de tafel. Zet de appelsap op zacht vuur terwijl je bezig gaat. Maak dan eerst de broodpudding en zet die een beetje aan de zijkant op de bakplaat (met bakpapier). Bereid dan de croissantjes voor, zodat je die er alleen maar de laatste 10-15 minuten bij hoeft te schuiven. Daarna kun je heerlijk relaxt bezig met de wafels. Alles is ongeveer tegelijk klaar en dan hoef je alleen nog maar het kerstbrood te snijden.

Tafel dekken

Organiseer de perfecte kerstbrunch • CherryCharlie.nl

Feestdagen zijn altijd een beetje speciaal, en het is hartstikke leuk om je tafel dan een beetje extra leuk aan te kleden. Natuurlijk krijgt iedereen bord en bestek, maar christmas crackers zijn een leuk extraatje om het extra feestelijk te maken. Voor de ultieme kerstsfeer kun je kerstlampjes over tafel leggen of kaarsjes aansteken.

Spiced appelsap

Natuurlijk kun je gewoon thee of koffie zetten, of verse jus d’orange of melk inschenken, maar wat dacht je ervan om een lekkere winterse spiced appelsap te maken? Dit recept heb ik vorig jaar al op CherryCharlie gezet en je wordt er zo lekker warm vanbinnen van!

Christmas bread & butter pudding

Organiseer de perfecte kerstbrunch • CherryCharlie.nl

Bread & butter pudding (of broodpudding) is echt comfort food voor mij. Crunchy en soggy, en ontzettend makkelijk te maken. Gebruik dit recept en vervang de rozijnen door gedroogde cranberries, en de helft van de melk door sinaasappelsap. In combinatie met de rest van de gerechten kun je deze hoeveelheid prima met zijn allen delen. Eet smakelijk!

Aardbeicroissants

Organiseer de perfecte kerstbrunch • CherryCharlie.nl

Wat is een brunch zonder croissants? Voor deze kerstbrunch houden we het simpel: gewoon een blikje croissantdeeg, en ieder plakje dun ingesmeerd met aardbeienjam voor het oprollen. (Of eigenlijk een niet zo dun laagje, als je ziet hoe het er bij mij is uitgelopen 😉 ) Natuurlijk is dit ook lekker met een andere soort jam.

Wafels

Organiseer de perfecte kerstbrunch • CherryCharlie.nl

Wij hebben een mooi wafelijzer staan waar ik af en toe met plezier gebruik van maak – zo ook voor deze brunch! Je maakt eigenlijk een soort pannenkoekenbeslag:

  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 200 ml melk

Je kunt hier wafels van maken, maar ook heel goed american pancakes. Ik heb ze hier afgetopt met een lepel mascarpone en gedroogde cranberries.

Eet smakelijk!

Organiseer de perfecte kerstbrunch • CherryCharlie.nl


Disclaimer: Hema heeft mij een deel van de tafelstyling geleend voor deze foto’s.

Shop the post

One Response

  1. Ingrid Ferwerda-Jacobs
    | Reply

    Goed verzorgd artikel! Het ziet er smakelijk uit en inspireert!
    Ingrid Ferwerda-Jacobs recently posted… Kerstboom, maar dan andersMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.