5 kostuumdrama’s die de moeite waard zijn

with No Comments

Goedemorgen lieve Hobbits!

Als je van Jane Austen houdt, kan het bijna niet anders of je vindt het ook heerlijk om kostuumdrama te kijken. De prachtige jurken, de idyllische ouderwetse dorpjes, de typisch engelse cottages… Echt één van mijn guilty pleasures.

Vandaag geef ik jullie 5 kijktips – deze films en series moet je echt gezien hebben!

Pride & prejudice (2005)

Mama heeft me “opgevoed” met de BBC serie uit 1995, maar de remake in filmvorm uit 2005 met Keira Knightley is ook zeer de moeite waard! Ondertussen heb ik naast Colin Firth ook Matthew Macfadyen in mijn hart gesloten als Mr Darcy. Deze film loopt wat vlotter dan de serie, er zijn een paar personages weggelaten (zoals de tweede zus van Mr Bingley en het zusje van Charlotte Lucas), maar zo blijft het allemaal lekker overzichtelijk, en ik vind niet dat je wat mist. Hele fijne vertolking!

Poldark (2015)

Okee, welke Hobbit-fan heeft er geen crush op Fili of Kili?

*krekels…*

Toen ik erachter kwam dat Aidan Turner de hoofdrol speelde in een kostuumdrama genaamd Poldark, moest ik daar het mijne van weten. Ondertussen ben ik hooked. Dit is geen typisch vrouwen-kostuumdrama, het is niet soft en lief. Er zijn genoeg rellen, fist fights, politiek, smokkelarij en gevaren in de mining business dat het ook voor mannen een leuke serie is.

Becoming Jane

Niet een verfilming van één van haar boeken, maar een film over Miss Austen zelf, en hoe ze geïnspireerd raakte tot het schrijven van haar boeken. Als je ze een beetje kent, is het een erg leuk spelletje om op te letten of je bekende quotes voorbij hoort komen!

Ik heb van horen zeggen dat het niet de meest natuurgetrouwe film is, maar desalniettemin zeer vermakelijk, en Anne Hathaway zet een fijne witty en intelligente Jane neer.

Sense & sensibility (1995)

Wat is dat toch met jaren die eindigen op het getal 5? Het lijkt wel of er elke 10 jaar een topfilm of topserie uitgebracht wordt in dit genre. De Sense & Sensibility film uit 1995 is hier geen uitzondering op, met topstukken als Emma Thompson, Hugh Grant en de fantastische Alan Rickman. Voor mij is hij nog steeds meer Colonel Brandon dan Severus Snape! Sorry not sorry <3

The Paradise

Deze serie heb ik leren kennen via een collega van de bar. Heerlijk beetje haken, breien en borduren en ondertussen deze serie kijken over de opkomst en het reilen en zeilen in het eerste warenhuis van Engeland. Als je van mooie jurken houdt, is dit echt een aanrader!

Wat zijn jouw favoriete kostuumdrama’s? Noem ze in de comments hieronder!

Support CherryCharlie door te shoppen via onderstaande links!

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.