Hoe haal je het beste uit zo’n enorm evenement als KreaDoe?

with No Comments

Op donderdag 1 November ben ik naar de grootste DIY beurs van de Benelux geweest: KreaDoe. 5 dagen lang, 3 hallen groot, oneindig veel verkopers en workshops. En druk! Serieus, als je je niet goed voorbereid, zie je door de bomen het bos niet meer en weet je van gekheid niet meer waar je kijken moet. De handwerkbeurs waar ik een paar keer heen ben geweest is er niks bij. Vandaag dus mijn tips om je dagje KreaDoe optimaal te benutten.

Kreadoe 2018

1 – Lees je in van tevoren

Bepaal op welke dag je gaat en kijk welke workshops en stands er zijn. Wat voor hobbies heb je? Waar kom je voor? Bestel alvast je kaartje, en schrijf je eventueel alvast in voor workshops die je heel heel héél graag wilt volgen, als die mogelijkheid er is. En maak een boodschappenlijstje voor de dingen die je écht moet kopen.

2 – Bepaal je budget

Hoeveel geld heb je überhaupt te besteden? Waar wil je dat aan spenderen? Kom je voor specifieke workshops, wil je per se bepaalde materialen scoren bij je favoriete KreaDoe standhouders? Wat is je budget voor spontane uitspattingen (die verrassende toffe workshop die je opeens spot bijvoorbeeld)?

Houd er trouwens mee dat eten in de Jaarbeurs echt achterlijk duur is. Denk aan 3 euro voor een simpele krentenbol met kaas, of de hoofdprijs voor een wrap of panini. Zelfs de AH To Go is goedkoper. Zorg dat je hiervoor geld achter de hand hebt, of dat je je eigen broodtrommel / picknickmand meeneemt. (Of dat je persaccreditatie hebt: gratis koffie yay 😉 )


Veel stands waren al helemaal in kerstsferen! Heel inspirerend, zeker sinds Paul en ik voor het eerst kerst vieren in ons nieuwe huisje. Dat betekent onze eerste eigen kerstboom, en daar moet natuurlijk ook versiering in! Ik denk dat mijn kerstboom de komende jaren een vilten thema krijgt, want ik heb echt de snoezigste DIY pakketjes gekocht 😉

Kreadoe 2018
Fimo

Kreadoe 2018
HardiCraft
Kreadoe 2018
ViltDeco

3 – Very important: een goede tas

Neem een goede tas mee, of zo’n oma-boodschappenwagentje. Zorg dat je genoeg ruimte hebt voor al je aankopen.

4 – Vergeet de plattegrond niet!

Bij binnenkomst kun je een plattegrond pakken, die je ook echt heel hard nodig hebt in zo’n enorme ruimte met zo bizar veel stands! Ook is er een folder met de hele lijst aan workshops, zodat je die ook op je dooie akkertje even kunt bekijken. Er zitten zelfs gratis workshops tussen.

5 – Loop een rondje

Loop eerst gewoon eens een rondje over de KreaDoe beurs, zonder dingen te kopen. Proef de sfeer, en kruis eventueel op je plattegrond al wat interessante stands aan waar je voorbij komt, om daar later nog eens uitgebreid bij terug te komen. Zelf heb ik mijn hele plattegrond volgeklad met dingen zoals “jute vlaggetjes”, “cute viltpakket” en “goedkope borduurringen”.

Zie je leuke workshops waar je echt absoluut aan mee wilt doen? Vraag dan of je direct kunt aanschuiven, of dat je een plekje op een later tijdstip kunt reserveren. Vergeet niet om dat dan te noteren, of een alarm in je telefoon te zetten.


Er waren verschillende stands waar je koekjes kon versieren met royal icing. Dit is een kunst die je tegenwoordig heel veel tegenkomt op Instagram – niet verwonderlijk, want het ziet er zo ongelofelijk mooi uit! En ook al ziet het er echt te mooi uit om op te eten, de koekjes zijn echt niet alleen voor de sier.

Jillbeesz

Kreadoe 2018
Na het zien van deze lieverd was ik om en trok ik de portemonnee. Paul is dol op elanden, dus hij gaat elandkoekjes krijgen!

Kreadoe 2018
In “Andere Koek” van Rosan Bakker staan instructies om dit soort prachtige koekjes thuis zelf te maken.

Cup of Cookies

Eerst het randje…
Dan invullen…
Gezichtje erop!

6 – Overzicht maken

Wanneer je de boel eens even goed hebt bekeken, zoek dan een rustig plekje (het liefst aan een tafeltje) en markeer op je plattegrond alle stands waar je langs wilt. Voor mij was dat sowieso alles wat te maken had met borduren en bakken, en verder nog een paar stands die me op het eerste gezicht wel interessant leken. Verder vond ik de boekenstands altijd leuk om even te bezoeken.

7 – De tweede ronde!

Deel deze op in tweeën: koop eerst de dingen waar je echt speciaal voor gekomen bent, en de dingen die je hebt genoteerd als “wil ik heel graag” toen je ze zag op je eerste rondje. Daarna kun je de restjes uitgeven aan spontane dingen. Zo zorg je ervoor dat je ook daadwerkelijk koopt wat je wilt kopen, en je niet teveel laat verleiden tot impulsaankopen waar je bij thuiskomst niks meer mee doet.


Er waren zo. ongelofelijk. veel. workshops! Echt als ik overal foto’s zou maken, dan was ik vandaag nog steeds niet klaar geweest denk ik. Heel gaaf, en zeker de moeite waard. Kijk maar:

Zeefdruk maken bij Atelier Westbroek

Kreadoe 2018
Kreadoe 2018
Kreadoe 2018
Kreadoe 2018

Mozaïek

Kreadoe 2018
Kreadoe 2018

8 – Gauw een rondje stad voor je weer op de trein naar huis stapt

Natuurlijk zijn er ook een paar vaste stops waar je even langs moet als je niet zo vaak in de Randstad komt. Wanneer ik in Utrecht ben, moet ik altijd even langs de Lush voor mij favo shampoo bar (deze keer vergeten, huilen!) en sinds we een Nespresso apparaat hebben staan, vind ik het ook leuk om op het station even daar de boetiek binnen te lopen voor een paar doosjes cups. De cioccatino is mijn favoriet 😉

De volgende editie is van 30 oktober t/m 3 november 2019. Zet maar vast in je agenda!


Disclaimer: Voor dit evenement ben ik uitgenodigd door KreaDoe en Jaarbeurs Utrecht. Alles wat ik schrijf is natuurlijk gewoon mijn eigen mening en gebaseerd op mijn eigen ervaringen. Ontzettend veel dank gaat uit naar de lieve mevrouw die de perskamer beheerde en met wie ik zo leuk over borduren kon praten!

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.