5x lekker slapen met Beauty Pillow

with No Comments

Slapen. We doen het allemaal. De een heeft wat meer nodig dan de ander, en het gaat sommige mensen ook wat makkelijker af dan anderen.

Maar er zijn toch twee dingen die we allemaal heel graag willen: lekker slapen en en uitgerust wakker worden!

Zelf vind ik het vaak moeilijk om in slaap te komen, en dan ook nog eens in slaap te blijven! Ik word echt overal van wakker, dus moet echt alles uit de kast halen om goed te slapen. Een tijdje geleden heb ik van Beauty Pillow een van hun heerlijk zachte kussenslopen gekregen. Vandaag vertel ik jullie over mijn trucjes om van bedtijd een toptijd te maken!

1 – Verduisterende gordijnen

Schemering zorgt ervoor dat je melatonine (slaaphormoon) aanmaakt. Daglicht laat je lichaam weten dat het de boel weer moet afbreken. Om lekker in slaap te vallen is een donkere kamer dus een must. Ik heb een mooie set verduisterende gordijnen van Ikea voor mijn ramen hangen, die zorgen ervoor dat mijn kamer écht donker is, ook in de zomer.

2 – Comfortabele temperatuur

Zorg dat jij en je kamer een comfortabele temperatuur hebben als je gaat slapen. Als je ligt te bibberen van de kou is het niet fijn om te slapen, maar te warm is ook niet fijn: niet alleen ga je ervan zweten en drijf je je bed uit, ook schijn je meer nare dromen te krijgen als je het veel te warm hebt in bed.

5x lekker slapen met Beauty Pillow • CherryCharlie.nl

3 – Zorg dat je lekker ligt

Een no-brainer. Maar wie ligt er daadwerkelijk écht lekker in zijn bed? Er zijn zoveel factoren die meespelen! Een goed matras, dat past bij de houding waarin je slaapt; schoon beddengoed van fijn materiaal – en kies je dan voor een simpel katoentje of wat gladder satijn; is je deken van natuurlijk materiaal of polyester, en heb je wel de goede dikte… En natuurlijk een fijn kussen met een goed kussensloop.

Zelf heb ik een heel zacht en dun kussen, dat stamt uit de tijd dat ik nog veel op mijn buik sliep. Tegenwoordig slaap ik meer op mijn zij, dus eigenlijk heb ik een nieuw kussen nodig om mijn hoofd en nek goed te ondersteunen.

Voor mijn kussensloop heb ik het liefst iets van satijn: dit zorgt voor minder wrijving met mijn haar, wat een hoop vervelende dingen tegengaat, zoals klitten, gespleten punten en snel vettig haar. Op dit moment heb ik een kussensloop van Beauty Pillow en daar ben ik zo blij mee! Ook voelt dit gladde satijn lekker fris tegen mijn huid.

4 – Routine

Wat veel mensen over het hoofd zien, of simpelweg negeren omdat ze nog zoveel moeten en willen doen, is een vaste routine voor het slapen gaan. Dit is voor mijzelf ook nog een verbeterpuntje!

Een routine voor het slapengaan kun je zo lang of kort maken als je zelf wilt, maar zorg dat je altijd dezelfde dingen in dezelfde volgorde doet. Zelf haal ik bijvoorbeeld eerst mijn make-up eraf, dan poets en stoker ik mijn tanden, beetje mondwater, uitkleden, pyjama aan (zonder pyjama kan ik echt niet slapen!), pilletjestijd en dan nog lekker in bed een beetje knuffelen met mijn lief voor we het licht uit doen.

Of we kijken nog wat Youtube-filmpjes op zijn telefoon – wat trouwens heel slecht is van ons, beeldschermen stralen namelijk een hop blauw licht uit, dat vergelijkbaar is met daglicht en dus je melatonineaanmaak kan ontregelen.

Maar zo’n routine is echt heel fijn! Ik merk ook dat ik totaal ontregeld ben als ik een keer begin met tandenpoetsen – 9 van de 10 keer vergeet ik dan dat ik daarna mijn make-up er nog af moet halen!

5 – Pillow mist

Iets wat ik helemaal fantastisch vind, is pillow mist of olie. en rustgevende geur die je op je kussen sprayt voor je gaat slapen en die je helpt om lekker naar dromenland te gaan. Op dit moment gebruik ik Deep Sleep van The Body Shop. Helaas zit die niet meer in het assortiment, dus ik denk dat ik binnenkort zelf wat ga DIY’en!

Ben jij al bekend met Beauty Pillow? Hoe zorg jij dat je lekker gaat slapen?

5x lekker slapen met Beauty Pillow • CherryCharlie.nl

5x lekker slapen met Beauty Pillow • CherryCharlie.nl


Disclaimer: Dit product heb ik gekregen. Natuurlijk streef ik ernaar om zo onbevooroordeeld mogelijk te blijven!

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.