Lente DIY: bloempotje versieren

with No Comments

Hai folks,

Het zonnetje schijnt buiten, ik heb stiekem mijn zomerjas al een dagje aangehad: de lente is in aantocht! Albert Heijn heeft de moestuintjes-actie weer uit de kast getoverd, Hema en Dille & Kamille hebben ook allerlei leuke tuinspulletjes te koop, ik krijg echt helemaal de lentekriebels!

21 maart is the day, dan is het officieel lente. Niet dat de krokussen en narcissen zich daar ook maar iets van hebben aangetrokken dit jaar…

Vandaar deze super easy peasy lente DIY op CherryCharlie: een bloempotje versieren met Posca markers. Ik heb deze stiften laatst ontdekt bij mijn favoriete hobbywinkel Bertus Workel in Enschede en OMG wat zijn ze fijn! Het zijn een soort stiften met acrylverf, verkrijgbaar in verschillende diktes, van fineliner tot enkele centimeters breed. Je kunt ze gebruiken op allerlei ondergronden: textiel, aardewerk, glas, porselein, plastic, hout, gewoon papier… Noem maar op!

Dit is echt de makkelijkste manier om je spullies te customizen EVER.

Anyway, op naar mijn lente DIY.

Lente DIY: Bloempotje versieren met Posca markers • CherryCharlie.nl

Lente DIY: Bloempotje versieren met Posca markers • CherryCharlie.nl

Wat heb je nodig?

  • Een bloempot, duh!
  • Posca 3M markers in je favoriete kleuren
  • Oven
  • Eventueel een spuitbus vernis op waterbasis

Dille en Kamille heeft hele fijne kleine schattige bloempotjes, leuk om cadeau te geven! (En al helemaal als je ze versierd hebt!)

Posca markers kun je bij behoorlijk wat hobbywinkels in Nederland vinden, check de store finder op de website om er één bij jou in de buurt te vinden.

How does it work?

  1. Men neme een bloempot.
  2. Men bekladde deze met bovengenoemde markers.
  3. Fixeer je bloempot door hem 45 minuten op 220°C te bakken in de oven. Wil je hem ook buiten gebruiken, dan moet je hem ook nog even vernissen.

Houd er rekening mee dat je kleuren wel iets donkerder worden wanneer je je bloempot afbakt. Mocht je hem alleen voor de sier willen neerzetten, dan kun je overwegen om de boel niet te bakken. De verf uit Posca markers droogt supersnel en dekt doorgaans in 1 laagje, maar met een extra laagje worden de kleuren net iets sprankelender.

Lente DIY: Bloempotje versieren met Posca markers • CherryCharlie.nl

Lnte DIY: Bloempotje versieren met Posca markers • CherryCharlie.nl

Heb jij het merk Posca al ontdekt?

Post vooral een linkje naar de foto’s in de comments wanneer je deze DIY doet! (Wanneer het niet direct zichtbaar is, komt dat door mijn spamfilter. Ik zal je reactie dan zo snel mogelijk handmatig goedkeuren.)

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.