Checklist: Aan wie stuur jij je kerstkaarten?

with No Comments

Checklist: Aan wie stuur jij je kerstkaarten? Kleine, medium of grote kring? Download de checklist om niemand te vergeten! • CherryCharlie.nl


Pfoei, Sinterklaas is het land weer uit. Tijd om het volgende feest het hoofd te bieden: Kerst!

Wat mij betreft is al dat hele Kerst + Oud & Nieuw gebeuren veel te druk. Ik heb morgen (ja echt!!!) al mijn eerste kerstdiner dit jaar, 2e kerstdag ga ik naar mijn opa & oma en Friesland om daar lekker met de hele familie van vaderskant gezellig samen te eten en ik kreeg ook nog een uitnodiging van mijn vorige studentenhuis. Die heb ik dit jaar maar afgeslagen. Oma van moederskant wilde ook graag kerst met ons vieren, maar daar zijn we vorig jaar al geweest, en gezien mijn grootouders letterlijk aan beide uitersten van het land wonen, is heen en weer reizen voor mij geen optie. Voor Oud & Nieuw staan alle opties nog open (hoi keuzestress!) en oja, er moeten ook nog kerstkaarten verstuurd worden.

Gelukkig gaan we de vrijdag en zaterdag van het Kerstweekend lekker naar mijn schoonouders. Dan zijn we tenminste al in Friesland en het fijne is dat daar niks “moet”. Echt, wat betreft schoonouders heb ik het perfecte vriendje gevonden! Gewoon lekker op de bank chillen met een goed boek, borduurwerk, 24kitchen op TV, of mobiele games. Als het even meezit de halve dag in een lekker zachte, comfortabele pyjama. Even tot rust komen.

Man, ik ga weer helemaal off topic.

Maarja, die kerstkaarten. Ga je ze kopen of zelf maken? En in het tweede geval: digitaal of old school knutselwerk? Zelf vind ik het altijd heel leuk om ze te maken. Dan weet je zeker dat je een originele kaart stuurt en de ontvanger niet nog 3 dezelfde krijgt.

Dit jaar hebben Paul en ik de meest cheesy kerstkaart EVER bedacht. We hebben ons echt rot gelachen om het idee, en toen nóg een keer tijdens de uitvoering! 😉 Ik kan echt niet wachten op de reactie van familie, haha!

Anyway – kerstkaartontwerp: check. Nu nog verzinnen naar wie je ze stuurt. Wil je iedereen in je leven een kaart sturen, of hou je het liever klein? Maar er zijn sowieso mensen waar je een kaartje naar MOET sturen. Dat hoort gewoon.

Vandaar dus een checklist. Wie stuur je wel en niet een kerstkaart? Wie mag je niet vergeten?

Speciaal voor jullie heb ik de lijst opgedeeld in 3 segmenten, zodat je niemand vergeet!

Budget verzendlijst

Aan deze lijst stuur je je kerstkaarten als je wél graag wat wilt sturen, maar slechts een klein budget hebt. Als student, net afgestudeerde of werkloze heb je niet veel te besteden, maar je wilt wel graag een kaartje sturen met de feestdagen. Houd het klein en stuur alleen een kaartje naar je naaste familie en je beste vrienden.

Wat ik trouwens wel een must vind, is om een kaartje terug te sturen naar mensen die een kaartje naar jou sturen, ook al vallen ze niet onder naaste familie of beste vrienden.

Medium verzendlijst

Wanneer je iets meer te besteden hebt, of het leuk vindt om wat meer mensen een kaartje te sturen, kun je je lijst wat uitbreiden. Je kunt bijvoorbeeld wat verdere familie die je niet zoveel ziet een kaartje sturen, en wat grotere selectie vrienden en natuurlijk je buren.

All inclusive verzendlijst

De uitgebreide lijst. Dit is wat mijn moeder doet (volgens mij). Vergeet de kennissen niet die je niet zo vaak ziet, vrienden van de familie (bijvoorbeeld vrienden van je ouders die je nog kent van toen je een kind was en mee ging op visite), oude (studie)vrienden die je uit het oog verloren bent en collega’s waar je mee veel samenwerkt en een fijne band mee hebt opgebouwd.

Voor het gemak kun je de lijst downloaden in de Secret Library. Heb je nog geen toegang? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan ontvang je direct het wachtwoord!

   Klik hier om naar de Secret Library te gaan

Zo. No stress voor jou als het om je kerstkaarten gaat. Downloaden, uitprinten en lekker afvinken.

Naar wie stuur jij je kaartjes?


Wil je meer lezen over relaxt en ontspannen leven en toegang krijgen tot de Secret Library met alle freebies? Schrijf je dan nu in voor de CherryCharlie nieuwsbrief!

* indicates required


Mijn eerste les Pilates

with No Comments

Hai folks,

Ik heb op dit moment zoveel spierpijn dat ik bijna niet uit bed kon komen: ik heb namelijk mijn eerste les Pilates gehad!

Bron foto: Toni Holmes via Flickr

Door mijn normale fysio ben ik doorverwezen naar de polsspecialist in het ziekenhuis, waar werd vastgesteld dat ik in ieder geval hypermobiel in mijn polsen ben, en probably niet alleen daar, gezien ik een aantal jaar geleden ook mijn knieën en voeten heb overbelast… Hij heeft me aangeraden om iets van yoga of een dergelijke sport te gaan doen, om ervoor te zorgen dat in de toekomst (net als vroeger, toen ik veel turnde) mijn spieren kunnen opvangen wat mijn pezen missen, zonder overbelast te raken.
(more…)

6 tips om de griep zo comfortabel mogelijk door te komen

with No Comments

Hai folks,

Afgelopen donderdag/vrijdagnacht werd ik opeens hondsberoerd en moest ik om de 3 kwartier overgeven. Hoofdpijn, spierpijn, ik kon niks binnenhouden, ik wlide alleen maar slapen. Griep! Niet van dat zwaar verkouden wat mensen vaak al griep noemen, maar griep zoals echte griep is.

Griep duurt 2 tot 7 dagen, maar je kunt je nog wel 1 tot 3 weken daarna moe voelen. Supernaar! Ik voel me nu wat beter en deel met jullie graag al mijn tips om het ziekteverloop wat comfortabeler te maken.

1 – Slaap!

Dit is ook het enige wat je wilt in het begin. Ik heb de eerste 2 à 3 dagen bijna alleen maar geslapen, overdag én ‘s nachts.

2 – Bouw een paracetamolspiegel op

Zoek in de bijsluiter op wat de maximale dosis paracetamol per dag is en om de hoeveel uur je het moet slikken. Hou je aan dit maximum, zo houd je constant wat paracetamol in je systeem. Die spierpijn bij griep is echt niet grappig meer. Ik voelde me als iemand die een marathon had gerend en daarna flink in elkaar was gerost.

(more…)

1 2