Ontdek de perfecte outdoor hobby voor jou!

with 2 Comments

Ontdek de perfecte outdoor hobby voor jou! • CherryCharlie.nl

Een van mijn voornemens voor 2017 is om elke dag buiten te zijn. Ja, ook met slecht weer. (Hoewel dat misschien wel even een schop onder mijn kont vergt.)

Ik vind het heerlijk om buiten te zijn. Ik krijg er energie van en in de winter maakt de frisse lucht mij klaarwakker. En in de zomer is er niks beters dan ‘s ochtends wakker worden van de zon op je tent. Een wereld van verschil met mijn studentenkamer: ik heb dan wel 1 muur die praktisch helemaal raam is, maar helaas zit hij op het noorden en heb ik er pas eind van de middag de zon een beetje in staan – en in de winter is de hoeveelheid zonlicht die mijn kamer binnenkomt te verwaarlozen.

En ook voor jou is naar buiten gaan hartstikke goed! Check deze voordelen dan:

  • Je krijgt er een mentale energieboost van;
  • Je wordt er “hard” van – eventjes de plantjes water geven zonder jas aan, of een ommetje maken als het miezert;
  • Je maakt vitamine D aan in de zon;
  • Lichaamsbeweging houdt je conditie op peil;
  • Lichaamsbeweging zorgt voor endorfinen: happyhormoon;
  • Skyrocketing gevoel van algehele gezondheid. 🙂

Allemaal leuk en aardig, maar hoe houd je “naar buiten gaan” een beetje interessant? Iedere dag hetzelfde rondje wandelen begint op een gegeven moment te vervelen. Vandaag 5 outdoor hobbies die iedereen kan beoefenen!

Tuinieren

Laten we dicht bij huis beginnen. Gewoon in je eigen achtertuin. Of op je balkon. Of je nou 100 vierkante meter aan bloemen en groenten volplant, of een paar emmertjes met radijzen en doperwten op je balkon hebt staan, als je plantjes verzorgt, is het heel verslavend om iedere dag even naar buiten te gaan om te kijken hoeveel ze gegroeid zijn. En het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Bekijk hier mijn beginnerstips en 5 eenvoudige planten om mee te beginnen.

Outdoor hobby: Tuinieren • CherryCharlie.nl

Hiking

Wandelen. Basically. Maar dan niet alleen een simpel middagwandelingetje, maar echt een lange tocht – een mooie wandeling waar je minstens een halve dag mee zoet bent. Zo’n wandeling waarvoor je een rugzak met een volle thermosfles en een paar krentenbollen meeneemt om halverwege lekker op te smikkelen.

En natuurlijk kun je dat uitbreiden – hoppakee, een multiday hike! Backpackje, tentje, slaapzak, matje, berg eten. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk. En als je maar 1 nachtje kampeert hoef je ook niet echt schone kleren mee te nemen.

Over kamperen gesproken…

Kamperen

Er zijn zoveel soorten kamperen dat er voor ieder wel wat wils is. Vroegâh (lees: vanaf 1998 al) ging ik met mijn ouders en zusje: alles in de auto, en op de camping 2 tenten opzetten. Eerst was het vrij basic, omdat Lydia en ik nog kleine meisjes waren. De hoogste vorm van luxe die we hadden waren zitmatjes van foam (ook heel handig om een heet bord eten niet op schoot te hoeven zetten).

Later werd dit steeds een beetje luxer: een groter tentje, omdat wij natuurlijk ook groter werden. Klapstoeltjes. Een tafeltje. Grote kampeerstoelen. Nieuwe tent voor papa en mama. Dakkoffer om de steeds uitgebreidere keuken en stoelenboel mee te nemen. Uiteindelijk sliepen Lydia en ik in een driepersoons koepeltent en onze ouders in een grote vierpersoonstent, met een ruime voortent waarin je rechtop kon staan. Ook heel fijn voor etenstijd en regenachtige dagen om gewoon op een stoel aan tafel te kunnen zitten.

En in 2014 ging ik weer back to basics: een klein tentje. In een rugzak. Mijn eerste backpackingweekend. Wel op een vaste camping trouwens.

Of misschien houd je helemaal niet van kamperen in een tent. Ik ken een behoorlijk aantal mensen die aan hun eerste keer trauma’s hebben opgelopen: te koud, extreme regen, natte slaapzak, scheerlijnen die worden uitgetrokken door de harde wind… Maar kamperen kan ook prima in een busje. Of een caravan. Hoewel ik zelf stiekem wel zo’n purist ben die dat niet “echt” vindt 😉 Maar daar moet je je lekker niks van aantrekken!

Outdoor hobby: Kamperen • CherryCharlie.nl

Ingress

Een augmented reality game. Dit spel is gebaseerd op de echte wereld. Je kiest een team (blauw of groen) en je moet van portal naar portal lopen. Die portals staan in de echte wereld, je moet er fysiek heen. In de game app op je telefoon kun je dan een portal “hacken” voor items als je binnen een bepaalde afstand van de portal bent, of hem aanvallen en overnemen als hij in handen van het andere team is.

Het doel? Portals verbinden en daarmee virtuele wereldoverheersing bereiken of course!

Ook is het een leuke manier om nieuwe vrienden te maken. In iedere stad zijn wel zogenaamde “factions” die af en toe Google of Facebook event maken om zo samen een heel gebied over te nemen. Er zijn zelfs mensen die wereldwijd zogenaamde “keys” uitwisselen om portals met elkaar te verbinden. Vaak worden bij grote wereldwijde evenementen (Olympische Spelen, WK voetbal, etc) keys uitgewisseld zodat er enorme groene of blauwe velden over oceanen gecreëerd kunnen worden. Ja, zo serieus kun je het spelletje nemen!

Mocht Ingress een beetje te abstract op je over komen, probeer dan Pokémon GO. Dit spel is op dezelfde principes gebaseerd en is ook met hulp van de makers van Ingress tot stand gekomen. Pokémon GO heeft zelfs de ergste couch potatoes en beeldschermplakkers die ik ken aan het wandelen gekregen!

Geocaching

Mijn laatste ontdekking. De vriend van mijn zusje speelt het, heeft haar aangestoken en met Sinterklaas had hij zogenaamde “travel bugs” gekregen – en zo heb ik kennis gemaakt met deze outdoor hobby, omdat ik natuurlijk moest weten wat dat voor dingen waren en waar ze voor dienden. Geocaching is in principe modern schatzoeken:  je maakt een profiel aan op de geocaching website, zoekt een leuke cache uit, gaat naar de aangegeven coördinaten en zoekt daar een doosje met een logboek, wat je dan tekent met je naam en de datum. Tegenwoordig heb je niet eens meer een GPS apparaatje nodig, google maps op je telefoon is voldoende!

Er zijn heel veel verschillende caches: traditional caches, waarvoor je simpelweg naar de coördinaten gaat en een beetje rondsnuffelt, zoals boven genoemd, maar ook caches waarvoor je eerst een puzzel moet oplossen. Of een serie van waypoints die je moet aflopen voor je uiteindelijk bij de cache komt. En zo zijn er nog meer verschillende caches!

Met de kerst hebben Paul en ik voor de lol een paar geocaches opgezocht en het is ontzettend verslavend! Puzzelen, schatzoeken… Het heeft iets spannends en mysterieus over zich. Dit jaar wil ik heel graag hiking en geocaching combineren. Ik keek voor de lol hoeveel geocaches er in de omgeving liggen waar ik heb gewandeld afgelopen zomer en ik ging echt stuk toen ik zag hoeveel dat er waren. Er zijn hele paden van traditional caches die om de zoveelhonderd meter verstopt liggen. Je kunt LETTERLIJK van stad naar stad geocachen!

Raad eens wat wij deze zomer willen doen… 😀

Outdoor hobby: Geocaching • CherryCharlie.nl

Natuurlijk zijn er veel meer dingen die je kunt doen: fietsen, kanoën, zeilen, hardlopen… Heb jij al zo’n supergezonde outdoor hobby?

 


Wil je meer lezen over slow living en toegang krijgen tot de Secret Library met alle freebies? Schrijf je dan nu in voor de CherryCharlie nieuwsbrief!

* indicates required

Ontdek de perfecte outdoor hobby voor jou! • CherryCharlie.nl

Checklist: Aan wie stuur jij je kerstkaarten?

with No Comments

Checklist: Aan wie stuur jij je kerstkaarten? Kleine, medium of grote kring? Download de checklist om niemand te vergeten! • CherryCharlie.nl


Pfoei, Sinterklaas is het land weer uit. Tijd om het volgende feest het hoofd te bieden: Kerst!

Wat mij betreft is al dat hele Kerst + Oud & Nieuw gebeuren veel te druk. Ik heb morgen (ja echt!!!) al mijn eerste kerstdiner dit jaar, 2e kerstdag ga ik naar mijn opa & oma en Friesland om daar lekker met de hele familie van vaderskant gezellig samen te eten en ik kreeg ook nog een uitnodiging van mijn vorige studentenhuis. Die heb ik dit jaar maar afgeslagen. Oma van moederskant wilde ook graag kerst met ons vieren, maar daar zijn we vorig jaar al geweest, en gezien mijn grootouders letterlijk aan beide uitersten van het land wonen, is heen en weer reizen voor mij geen optie. Voor Oud & Nieuw staan alle opties nog open (hoi keuzestress!) en oja, er moeten ook nog kerstkaarten verstuurd worden.

Gelukkig gaan we de vrijdag en zaterdag van het Kerstweekend lekker naar mijn schoonouders. Dan zijn we tenminste al in Friesland en het fijne is dat daar niks “moet”. Echt, wat betreft schoonouders heb ik het perfecte vriendje gevonden! Gewoon lekker op de bank chillen met een goed boek, borduurwerk, 24kitchen op TV, of mobiele games. Als het even meezit de halve dag in een lekker zachte, comfortabele pyjama. Even tot rust komen.

Man, ik ga weer helemaal off topic.

Maarja, die kerstkaarten. Ga je ze kopen of zelf maken? En in het tweede geval: digitaal of old school knutselwerk? Zelf vind ik het altijd heel leuk om ze te maken. Dan weet je zeker dat je een originele kaart stuurt en de ontvanger niet nog 3 dezelfde krijgt.

Dit jaar hebben Paul en ik de meest cheesy kerstkaart EVER bedacht. We hebben ons echt rot gelachen om het idee, en toen nóg een keer tijdens de uitvoering! 😉 Ik kan echt niet wachten op de reactie van familie, haha!

Anyway – kerstkaartontwerp: check. Nu nog verzinnen naar wie je ze stuurt. Wil je iedereen in je leven een kaart sturen, of hou je het liever klein? Maar er zijn sowieso mensen waar je een kaartje naar MOET sturen. Dat hoort gewoon.

Vandaar dus een checklist. Wie stuur je wel en niet een kerstkaart? Wie mag je niet vergeten?

Speciaal voor jullie heb ik de lijst opgedeeld in 3 segmenten, zodat je niemand vergeet!

Budget verzendlijst

Aan deze lijst stuur je je kerstkaarten als je wél graag wat wilt sturen, maar slechts een klein budget hebt. Als student, net afgestudeerde of werkloze heb je niet veel te besteden, maar je wilt wel graag een kaartje sturen met de feestdagen. Houd het klein en stuur alleen een kaartje naar je naaste familie en je beste vrienden.

Wat ik trouwens wel een must vind, is om een kaartje terug te sturen naar mensen die een kaartje naar jou sturen, ook al vallen ze niet onder naaste familie of beste vrienden.

Medium verzendlijst

Wanneer je iets meer te besteden hebt, of het leuk vindt om wat meer mensen een kaartje te sturen, kun je je lijst wat uitbreiden. Je kunt bijvoorbeeld wat verdere familie die je niet zoveel ziet een kaartje sturen, en wat grotere selectie vrienden en natuurlijk je buren.

All inclusive verzendlijst

De uitgebreide lijst. Dit is wat mijn moeder doet (volgens mij). Vergeet de kennissen niet die je niet zo vaak ziet, vrienden van de familie (bijvoorbeeld vrienden van je ouders die je nog kent van toen je een kind was en mee ging op visite), oude (studie)vrienden die je uit het oog verloren bent en collega’s waar je mee veel samenwerkt en een fijne band mee hebt opgebouwd.

Voor het gemak kun je de lijst downloaden in de Secret Library. Heb je nog geen toegang? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan ontvang je direct het wachtwoord!

   Klik hier om naar de Secret Library te gaan

Zo. No stress voor jou als het om je kerstkaarten gaat. Downloaden, uitprinten en lekker afvinken.

Naar wie stuur jij je kaartjes?


Wil je meer lezen over relaxt en ontspannen leven en toegang krijgen tot de Secret Library met alle freebies? Schrijf je dan nu in voor de CherryCharlie nieuwsbrief!

* indicates required


1 2 3 4 7