Maandoverzicht augustus 2018

with No Comments

Ahhh, augustus! De maand van vakantie, nog meer vakantie, veel lezen, veel warmte, en de laatste paar dagen moeilijk hard verkouden zijn. Ik ben gestopt met de link parties – er werd nooit of zelden iets geüpload door iemand helaas. Gemiste kans jongens!

Blogposts in augustus

Boeken

In Augustus heb ik 4 boeken gelezen:

The Illustrated Eric

Terry Pratchett

Een van de vele delen van Prachetts Discworld-serie, prachtig geïllustreerd door Josh Kirby. Discworld is eigenlijk één grote absurdistische fantasy-parodie, en veel delen in de serie zijn ook weer een parodie op een klassiek verhaal of een historische gebeurtenis. Eric is een parodie op Faust.

Gekregen van papa en mama voor mijn verjaardag (papa en ik delen de Pratchett-liefde).

Universele Reisgids Voor Moeilijke Landen

Jelle Brandt Corstius

Een soort survivalgids voor het reizen naar niet-Westerse landen. Vermakelijk, leerzaam en een leuk weglezertje. Met veel persoonlijke anekdotes en verhalen de schrijver. Hoe koop je Russische agenten om, hoe overleef je diarree tijdens een busreis in Azië, dat soort dingen 😉

Gelezen toen ik bij mijn vriendin in Zwitserland logeerde.

Doodslag

Val McDermid

Detective die speelt in Engeland, met als slachtoffer een fantastische songwriter. Dit boek hebben Paul en ik jaren geleden gevonden als zwerfboek op station Heerenveen. Na een eeuwigheid loos in de kast te hebben gestaan, heb ik hem gelezen op de terugweg van Zwitserland naar huis, en ondertussen heeft hij een nieuw plekje in de doorgeefkast op stadskantoor Hengelo.

Gevonden als zwerfboek op station Heerenveen.

Chocolat

Joanne Harris

Ik denk dat bijna iedereen de film wel kent. Dit is het boek waarop de film gebaseerd is! Erg mooi, en er wordt iets meer met zigeunermagie gewerkt dan in de film.

Gevonden in de doorgeefkast van stadskantoor Hengelo.

Outdoor

Ik heb heerlijk gewandeld in Zwitserland, en ook op de Rijn gevaren met een rubberbootje. Binnenkort uitgebreid verslag hiervan in aparte blogposts! Zwitserland is echt een paradijsje: de Rijn is prachtig helder, en overal heb je wijngaarden en appel-, peren- en pruimenbomen. Wil heel graag nog een keer terug!

Tuin

De kruiden gaan hard, ik kan als ik wil dagelijks verse muntthee drinken. Ben van plan om binnenkort een batch zeep te maken met citroenmelisse uit eigen tuin. Ook gaan de tomaten erg hard en heb ik een enorme komkommer die ik toch maar eens moet gaan oogsten.

Verder heb ik met een hoop kruiden uit eigen tuin hoestsiroop gemaakt, recept daarvan komt binnenkort op CherryCharlie!

Soaping

Er zijn een hoop zeepjes klaar met curen, die gaan dus gauw op Etsy binnenkort! Helaas gaat mijn allereerste keer op een lokale arts & crafts markt niet door omdat het marktje gecancelled was, maar in november is er een tweede kans!

Op dit moment heb ik in mijn curing rek citroen & pepermunt, rozen & zijde, groene thee & honing, pumpkin spice, en calendula staan.

Groene voornemens

2x in de week vegetarisch eten

Geen gekke updates.

Duurzame kleding

Na mijn error in juli heb ik verder geen kleding meer gekocht tijdens de Slow Fashion Summer challenge. 21 september eindigt hij, en dan wordt het stiekem toch wel tijd om eens te kijken naar nieuwe broeken voor de winter. Ik heb nu 1 zwarte broek voor werk en 1 groene cargo broek, maar die is lang niet overal mooi mee te combineren…

Wat heb jij deze maand gedaan aan je groene voornemens, in de tuin of outdoor? Wat heb je zelf gemaakt, gekookt of gebakken? Let me know in de comments!

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.