Maandoverzicht oktober 2018

with No Comments

Happy Halloween!

Man, wat gaat de tijd toch snel – het jaar is alweer bijna om! In dit oktoberoverzicht kun je zien wat ik allemaal gedaan heb, en in de poll onder aan de pagina kun je aangeven wat jij graag op CherryCharlie ziet.

Blogposts in Oktober

Boeken

Op dit moment ben ik bezig in Persona, een spannende detectiveroman van Soraya Vink. Verder heb ik Het Meisje in de Brief van Emily Gunnis klaarliggen om daarna te lezen! Je kunt in november dus 2 boekreviews op CherryCharlie verwachten.

Outdoor

Ik ben deze maand niet zoveel outdoor geweest: met mijn band Bards of Valor zijn we de studio in gedoken om ons eerste album op te nemen, en dat vergt een hoop tijd! Die prachtige warme weekenden in Oktober heb ik dus voornamelijk binnen gezeten… Gelukkig heb ik op 20 oktober wel lekker in de buurt kunnen wandelen, wat resulteerde in deze blogpost.

Tuin

Ik begin nu aardig te leren welke planten het wel en niet goed doen in emmers op een balkon. Mijn aardbeien van het ras “Charlotte”, gekregen via het Moestuinforum, groeiden als kool en produceerden zelfs al uitlopers! Ik heb nu dus 8 gezonde aardbeienplantjes staan, verdeeld over 3 emmers. Ik hoop dat ze met een beetje TLC de winter doorkomen!

Soaping

Ik heb niet heel erg actief gesoapt de afgelopen maand, ik was vooral even bezig met andere dingen (lees: albumopnames en huishouden). Maarrr… wist je dat je mijn zepen kunt kopen? Alles wat ik maak komt op Etsy! Dit zijn mijn 3 favorieten:

Kamille & Havermout zeep
Pumpkin Spice zeep
Earl Grey zeep

Al mijn handgemaakte zepen vind je hier!


Groene voornemens

2x in de week vegetarisch eten

Volgens mij wel vaker nu! In het weekend doen we vaak iets van soep met broodjes, en dat is 9 van de 10x vegetarisch omdat ik van die biologische soepen in zak koop, of zelf soep maak. Soep met balletjes koop ik nauwelijks. Verder is plaattaart met geitenkaas een grote favoriet.

Ook hebben we laatst de vegetarische rookworst van Unox uitgeprobeerd, maar die vind ik een beetje matig. Ik houd sowieso al niet zo van rookworst, maar de structuur van dit ding vond ik zo naar! Qua smaak was hij verder wel okee. Paul heeft zijn helft wel helemaal opgesmikkeld, maar ik was na een kwart denk ik wel klaar en heb het laatste stukje aan hem gegeven.

Duurzame kleding

Ik heb in Oktober wat winteraankopen gedaan, maar soms is het moeilijk om een product te vinden wat er soort van leuk uit ziet, duurzaam én betaalbaar is!

Anyway, in Oktober heb ik 2 broeken gekocht (ik had welgeteld 1 lange broek voor de winter), een regenjas en een regenbroek. De broeken waren 2 zwarte tencel jeans uit de duurzame collectie van C&A. De regenkleding heb ik bij Decathlon gekocht.

Decathlon als winkel heeft nog geen ranking op Rankabrand, alleen hun merken Quechua en Kalenji hebben een E-label, wat betekent dat er zeer weinig over het duurzaamheidsbeleid van die merken te vinden is. Nou weet ik als vrijwilliger bij Rankabrand dat ze redelijk achterlopen met het updaten van merken en het toevoegen van nieuwe merken, omdat ze een groot tekort hebben aan senior rankers die de rankings van alle vrijwilligers moeten controleren. Gelukkig staat er op de website van Decathlon een hoop over hun duurzaamheidsbeleid, en wat ik daar lees vind ik goed genoeg om Decathlon als “duurzaam” te beschouwen.

Mocht je het werk van Rankabrand ook net zo belangrijk vinden als ik, steun ze dan voor €25 per jaar! Op dit moment worden er heel weinig rankings uitgevoerd door juniors zoals ik, puur omdat er te weinig seniors zijn met te weinig tijd om ze allemaal te controleren. Zo’n donatie aan Rankabrand helpt enorm om die bottleneck op te lossen!

Lezerspoll

[Total_Soft_Poll id=”6″]

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.