Maandoverzicht september 2018

with No Comments

September! De slow summer fashion challenge is voorbij, het is officieel herfst, en ik sta te popelen om allemaal lekkere herfstrecepten en -DIY’s te delen met jullie. Maar eerst even een terugblik: welke blogposts zijn er afgelopen maand online gekomen, hoe gaat het met wandelen, lezen en mijn groene voornemens?

Blogposts in September

maandoverzicht september

Boeken

In September heb ik helemaal niks geen boeken gelezen! Wel heb ik een hoop K-drama gekeken, en Paul was op een gegeven moment ook hooked on “Romantic Doctor Kim”. Koreaanse series zijn superfijn: ze zijn doorgaans maar 1 seizoen lang, dus je hoeft niet duizend jaar te wachten op het volgende seizoen, of nog erger: het seizoen eindigt met een enorme cliffhanger, maar is vervolgens discontinued. Verder heb ik een tic voor series met een medisch thema: romantisch, intelligent, en doorgaans met een flinke scheut humor. Veel series zijn gewoon legaal gratis te streamen via viki.com.

Outdoor

in September heb ik meegedaan met een etappe van de Prinsjesestafette! Dit was een estafettewandelticht van 4 dagen van Nijmegen naar Den Haag. Wanda had er op Instagram wat over gepost en ik was nieuwsgierig. Gelukkig kon ik me 1 dag na de deadline nog prima opgeven en heb ik een heerlijke 18 kilometer gewandeld – mijn allereerste groepswandeling! En ik kan je zeggen: ook al ben ik mega introvert en wandel ik heel graag alleen, zo’n groepswandeling is ook heel erg leuk, en de manier waarop je mensen leert kennen en in gesprek raakt staat me wel aan 🙂 Wanda heeft op alle 4 de dagen een paar etappes meegelopen en heeft er op haar blog Wanda Wandelt uitgebreid over geschreven: dag 1 | dag 2 | dag 3 | dag 4.

Tuin

Veel dingen zijn nu een beetje “op”. Behalve een hoop kruiden, still going strong! Afgelopen week heb ik nog een zeep gemaakt met citroenmelisse uit eigen tuin, heel benieuwd hoe dat uiteindelijk uitpakt. Verder hadden mijn twee aardbeienplantjes een hoop uitlopers, dus nu heb ik 8 aardbeienplantjes. Hopelijk volgend jaar aardbeien 😀

Verder heb ik eind september tamme kastanjes geraapt, maar helaas waren er een hoop niet goed: de kastanjebomen op mijn “geheime” plekje hadden voornamelijk onrijpe exemplaren laten vallen. Helaas! Ik wilde marrons glacés maken, maar uiteindelijk had ik maar 6 kastanjes om mee te werken… Dan maar de shortcut nemen en een pak gekookte kastanjes kopen bij de ekoplaza 😉

Soaping

Zoals hierboven verteld heb ik de afgelopen maand 1 zeep gemaakt: citroenmelissezeep met verse citroenmelisse uit eigen tuin. 16 stuks, begin november zijn de gecured!

Nieuw in mijn Etsy shop deze maand zijn de Pumpkin Spice zeep, Pepermunt & Citroenzeep, en Rozen & Zijdezeep.


Al mijn handgemaakte zepen vind je hier!


Groene voornemens

2x in de week vegetarisch eten

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik hier moet updaten. Het begint zo natuurlijk te worden om zonder vlees te koken! Afgelopen maand heb ik er trouwens een artikel over geschreven, hoe je ontzettend makkelijk een weekje lekker vegetarisch kunt doen. Of twee.

Duurzame kleding

Na mijn kleine zonde in augustus heb ik het tot 21 september helemaal uitgehouden zonder kleding te kopen. De laatste week van september heb ik wel even wat aankopen voor de winter gedaan: ik had namelijk nog maar 1 lange broek en een waterdichte jas was non-existent in mijn garderobe. Mijn aankopen:

  • 2x lange zwarte broek van tencel, C&A
  • 1x regenjas met waterkolom van 10.000 mm, RET-rating 6, Decathlon
  • 1x regenbroek met waterkolom van 2.000 mm, Decathlon

De regenjas en regenbroek zijn niet specifiek duurzaam, maar ik had heel specifieke eisen hieraan qua kwaliteit, en regenjassen kun je verder nog niet bepaald duurzaam, kwalitatief én betaalbaar vinden. Sowieso valt het me op dat er heel veel duurzame “mode” is, als in bijzondere items, maar ik mis gewoon écht een paar superpraktische en betaalbare staples in het duurzame segment. Mode-industrie, doe daar eens wat mee!

Hoe zag jouw septembermaand eruit? Wat heb jij gedaan, waar heb jij over geblogd? Laat het me weten in de comments!

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.