Maart 2018 maandoverzicht & link party

with No Comments

Deze maand betekent echt een goede upgrade voor CherryCharlie.nl! Paul en ik zijn verhuisd naar een prachtig ruim en licht appartement, waardoor ik nu naar hartelust blogfoto’s kan maken zonder dat ik rekening hoef te houden met huisgenoten die ook nog aan tafel willen zitten, en zonder dat ik me hoef te schamen voor de aftandse, smerige meubels. Wat een opluchting!

Voor CherryCharlie betekent dit dat ik ook kan gaan experimenteren met interieurposts, grotere DIY’s en uitgebreide maaltijden op een stijlvol gedekte tafel. Zo’n zin in!

Boeken

In maart heb ik nauwelijks gelezen. Erg hè? Wel een paar stukjes in Gastrofysica hoor. Blijft grappig en interessant! Ook hebben Paul zijn ouders voor de verhuizing zijn hardcover Harry Potter serie meegenomen. Tijd voor een re-read binnenkort dacht ik zo.

Wandelen

Het was vrij koud deze maand, dus ben ik niet veel naar buiten geweest. Wel vaak een rondje gewandeld tussen mijn oude huis, de bouwmarkt en het centrum van Enschede. Mijn stappenteller geeft een gemiddelde van 7850 stappen per dag aan in maart, maar die heeft tijdens het klussen geen enkele stap geteld, omdat ik geen broekzak had om hem in te doen. Anyway, tel er nog 4 dagen ladder-op-ladder-af bij voor het verven en een dag verhuizen en volgens mij zit het dan met die lichaamsbeweging wel goed 😉

Volgens de buurman zit je hier trouwens met nog geen 5 minuten midden in het groen, dus in april ga ik eens uitgebreid de buurt verkennen 😃

Tuin

Maart 2018 maandoverzicht & link party | homemade | ambachtelijk | good food | natuur | verduurzamen

Maart 2018 maandoverzicht & link party | homemade | ambachtelijk | good food | natuur | verduurzamen

Maart 2018 maandoverzicht & link party | homemade | ambachtelijk | good food | natuur | verduurzamen

 

De tuin is succesvol verhuisd! Op dit moment heb ik twee emmers met jonge tuinbonenplantjes staan, een emmer radijsjes en wat oud spul van vorig seizoen: een aardbei (hoop zooooo dat hij het overleefd heeft!), peterselie, lavendel en salie. Verder ben ik druk met van alles voorkiemen (zie foto). Zo blij dat we nu een balkon met zon hebben, tomaatjes galore! Die stop ik altijd in Paul zijn broodtrommel, en natuurlijk is het extra lekker als ze uit eigen tuin komen 🙂

De Welkoop zit nog dichter bij huis dan de Ikea (ja, dat is mogelijk!) en ik heb ook een mooie Elho aardappelpot plus 3 pootaardappeltjes gekocht. Berber Frieslanders, een vroeg ras. Volgens de medewerker moest ik ze wel direct in de grond stoppen, dus zodoende! En nu het lange wachten…

Soaping

In maart heb ik een klein beetje gesoapt, maar het maken van nieuwe batches een beetje on hold gezet ivm de verhuizing. Afgelopen week waren de lavendelzeep, brandnetel-rozemarijnshampoo en test batch kamille-havermoutzeep klaar met curing. Ik heb alleen een volledige batch kamille-havermoutzeep gemaakt (met shea boter ipv bijenwas) afgelopen maand en die pas na de verhuizing gesneden. Ik heb nu een geleider voor mijn mes, dus kan mooie even grote stukken snijden!

Groene voornemens

2x in de week vegetarisch eten

Gelukt, met gemak! Ook heb ik meegedaan met de nationale week zonder vlees. Lekker experimenteren met tofu en vleesvervangers uitproberen! Met de verhuizing heb ik wel gemerkt dat de buurtsuper naast onze flat erg duur is qua vleesvervangers (alleen A-merken), en over het algemeen niet zo’n denderend assortiment heeft, dus we gaan ultra burgerlijk wekelijks boodschappen bij de Albert Heijn bestellen.

Duurzame kleding

In maart ben ik uit 2 broeken gescheurd, dus was ik toch wel echt heel erg toe aan minimaal 1 nieuwe! Eigenlijk liever 2, maar ik kon geen leuke tweede in mijn maat voor een leuke prijs vinden. Ik heb van H&M Conscious een fijne legergroene utility pants gekocht en een setje Conscious onderbroeken (tja dat is soms ook nodig).

Overstappen naar een groene bank

We zijn nu verhuisd, dus ik ga komende maand eens kijken hoe het werkt!

Duurzame keuzes bij samenwonen

Jahaa, hier heb ik wel van alles te vertellen!

  • Duurzame verf op de muren (Praxis Perfection met eco-label en Tierrafino i-Paint)
  • Stroom en gas van GreenChoice
  • Omdat we meeprofiteren van opstijgende warmte van alle onderburen hoeft de kachel maar op 18 graden. Ook is ons appartement al goed geïsoleerd, dus ik ben een blije eco-hippie 😉

Blogposts in maart

Iets minder in verband met de verhuizing.

Maart 2018 maandoverzicht & link party | homemade | ambachtelijk | good food | natuur | verduurzamen

Ik zal proberen om begin april netjes alles te uploaden in het Ikea restaurant, maar ik kan niks beloven. Ik hoop dat we gauw internet krijgen 🙂

Link party

Blog jij zelf ook? Heb je toffe artikelen geschreven met DIY projecten, lekkere recepten, duurzame tips of iets anders dat met slow living lifestyle te maken heeft?

Voeg maximaal 3 van je beste blogposts van afgelopen maand toe aan onderstaand link party.


[inlinkz_linkup id=773095 mode=1]

Happy linking!

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.