Maart in boeken

with No Comments

 

Het is de laatste dag van de maand, wat betekent dat ik voor jullie weer een samenvatting heb van alle boeken die ik heb gekocht, gekregen of gelezen. Waar gaan ze over? Voor wie zijn ze bedoeld? Wat vind ik ervan? En niet geheel onbelangrijk: waar kun je ze kopen?

Goed Gezaaid

Angelo Dorny

CherryCharlies maart in boeken • CherryCharlie.nl

Als net beginnende moestuinier is het heel fijn om wat hulp te hebben. Zeker op zo’n overzichtelijke manier als in dit boek! Voor zo’n 50 verschillende groenten en kruiden heeft Angelo Dorny een hoofdstukje geschreven over de behoeftes van zo’n plant en hoe je die precies zaait. Die stap voor stap beschrijvingen zijn echt superfijn, want sommige planten moet je voorzaaien, anderen zaai je direct ter plekke, sommigen hebben wat extra bescherming of verzorging nodig… Dit hele boek draait erom dat je uiteindelijk mooie, gezonde en sterke plantjes in de grond stopt.

Lekker compact en duidelijk, maar net iets uitgebreider dan wat ik al had staan, dat was echt een hel beknopt naslagwerkje. In het begin van het boek staat nog een apart hoofdstuk met hoe je je grond goed voorbereidt, zaden selecteert en andere belangrijke informatie waar je eigenlijk nooit bij stil staat wanneer je zo enthousiast mogelijk die zaden in de grond stopt. Heel blij met dit boek!

Dialogen

Plato

CherryCharlies maart in boeken • CherryCharlie.nl

Toen ik eindexamen Grieks deed op de middelbare school, was het examenonderwerp van dat jaar Sokrates. Sokrates schreef zelf niet, Sokrates voerde filosofische gesprekken om mensen over zichzelf na te laten denken. Een hoop van die dialogen zijn opgetekend door Plato. Afgrijselijk lange zinnen van meerdere regels waar je door de hoeveelheid bijzinnen geen flauw idee meer had waar je moest beginnen met ontleden en vertalen.

Een tijdje geleden kreeg ik ontzettend de behoefte om Plato te lezen. Maar dan wel in het Nederlands natuurlijk. Ik heb via Bol.com tweedehands een bundel gekocht met daarin de belangrijkste dialogen van Sokrates. Op dit moment heb ik Symposium, Apologie en Crito uit, en ben ik bezig in Phaedo. Symposium was vrij lastig in te komen – allemaal dronkenmaspraat basically – maar de andere dialogen lezen een stuk prettiger weg! Heerlijk om te lezen hoe Sokrates iedere keer weer mensen laat inzien dat ze een totaal verkeerd beeld hebben van een begrijp.

Reishonger

Sabine de Koning

CherryCharlies maart in boeken • CherryCharlie.nl

Whoohoo, deze heb ik net een paar dagen binnen en ik ben er zo blij mee: het tweede kookboek van mijn favoriete foodblogger, Sabine van Oh My Foodness 🙂 Dikker dan haar vorige boek, en met een heleboel leuke anekdotes bij de recepten. De mango en sticky rice heb ik al geprobeerd, lekker zoet om voor de lunch te maken, of als snack, of vast ook heel geschikt als dessert.

Naast dit makkelijke gerecht staan er natuurlijk nog veel meer recepten in, allemaal netjes gesorteerd per land: van fish & chips en apfelstrudel tot mango batidos en pho, allemaal geïnspireerd op de gerechten die Sabine heeft gegeten op haar verschillende reizen. Het zijn voor het grootste deel wel vrij bekende gerechten voor de streken, maar niettemin zeer de moeite waard.

Wat heb jij de afgelopen maand gelezen?

Foto-achtergrond via Graham & Brown.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.