Vegan energierepen voor in je broodtrommel

Ik ben het type vriendinnetje dat iedere avond een lekkere broodtrommel maakt voor haar lief met een paar boterhammen, vitamientjes en snackies. Vaak stop ik er een mueslireep of koekreep bij in, maar onder het mom “lekker in de keuken staan” heb ik een keertje zelf no-bake energierepen gemaakt!

Het recept komt van Minimalist Baker en vind ik zelf erg geslaagd! Ze heeft trouwens nog meer granola bar recepten, dus die ga ik zeker een keer uitproberen. Het recept wat ik heb gebruikt is erg customizable, Dana geeft zelf ook tips voor het vervangen en toevoegen van ingrediënten. Zelf heb ik eigenlijk gewoon het basisrecept aangehouden en alleen iets meer amandelen toegevoegd, dan was het zakje ook maar leeg.

Wanneer je energierepen klaar zijn, is het raadzaam om ze even te een stukje bakpapier te rollen, ze plakken namelijk wel een beetje. Eet smakelijk!

Vegan energierepen voor in je broodtrommel

Dit heb je nodig

  • 220 g dadels

  • 175 g ongezouten amandelen met vlies

  • 135 g muesli of havermout (ik kon geen muesli zonder rozijntjes vinden, dus havermout gebruikt)

  • 85g maple syrup

  • 65 g pindakaas (of een andere notenboter als je dat lekkerder vindt)

Aan de slag!

  • Rooster de muesli 10-15 minuten op ongeveer 175°C in de oven. Mocht je geen zin hebben in het voorverwarmen van de oven, dan werkt een koekenpan op medium vuur ook prima.
  • Hak de dadels fijn in de blender tot er een soort pasta met stukjes ontstaat.
  • Doe de muesli, dadels en amandelen in een beslagkom.
  • Warm op laag vuur de siroop en pindakaas op en roer het door elkaar. Giet bij de ingrediënten in de beslagkom. Meng alles goed door elkaar.
  • Leg een vel bakpapier op een snijplank of in een vierkant bakblik en schep het mengsel erop. Druk de boel plat en (in het geval van de snijplank) vorm er een mooi vierkant van. Het helpt als je het bakpapier over het plakkaat heen vouwt en er dan op duwt, dan worden je handen niet zo’n plakbende.
  • Stop je vierkante energieplakkaat een kwartiertje in de koelkast om op te stijven en snijd daarna in repen. Zelf heb ik hem in twaalven gesneden, maar in achten zou ook heel goed kunnen.
1 reacties

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven