Mango-limoenijs zonder ijsmachine

with No Comments

Mango-limoenijs zonder ijsmachine | food | recept | dessert | zoet | fruit | exotisch | no churn icecream

Hebben jullie ook de zomer in de bol met al dat lekkere weer van de afgelopen tijd? Ik wel hoor. En bij zomer hoort ijs! In Enschede en Hengelo zijn we gezegend met een stuk of 4 filialen van Van Der Poel: prijswinnend ijs en meerdere keren ijssalon van het jaar. Goddelijk, ambachtelijk ijs. Met stukjes. Beter dan Ben & Jerry’s natuurlijk. Veel meer smaakjes. Met bandrepetitie gaan we in de pauze vaak een ijsje halen met mooi weer, één van hun ijssalons zit namelijk naast onze oefenruimte.

Ik durf te wedden dat er bij jou in de stad vast ook een goede ijssalon zit, die bij iedereen favoriet is. La Venezia in Leeuwarden heeft volgens mijn zusje fantastisch hazelnootijs (zelf moet ik zeggen dat hun pistacheijs ook niet mis is) en een tijdje geleden wilde ze me ook meenemen naar haar favoriete ijssalon in Utrecht, maar die was helaas nog dicht in die tijd van het jaar…

Maar thuis kun je ook heel goed nét zulk lekker ijs maken, en het kost nauwelijks moeite! Vorig jaar zat ik al te kijken naar recepten op Pinterest van no-churn ijs: ijs zonder ijsmachine. I mean, ik heb niet eens ruimte voor zo’n ding. Niet op het aanrecht en al helemaal niet in de vriezer 😉

Anyway, inspiratie te over en het mooie weer als goed excuus. Afgelopen week heb ik het een keer uitgeprobeerd, en het is inderdaad ontzettend makkelijk en lekker!

Mango-limoenijs zonder ijsmachine | food | recept | dessert | zoet | fruit | exotisch | no churn icecream

Mango-limoenijs zonder ijsmachine | food | recept | dessert | zoet | fruit | exotisch | no churn icecream

Nodig

  • 1 blikje zoete gecondenseerde melk
  • 375 ml slagroom
  • 120 g mascarpone
  • 1 mango
  • 1 limoen
  • kokosrasp ter garnering

Gecondenseerde melk kun je vinden in het Aziatische schap bij o.a. Albert Heijn en Jumbo, van het merk Friesche Vlag. Van slagroom bedoel ik natuurlijk de ongeklopte variant.

De meeste recepten op Pinterest zijn Amerikaans en vragen om gecondenseerde melk en heavy cream. Dat laatste is niet heel erg standaard in Nederland, maar dat kun je prima substitueren met slagroom en mascarpone 🙂

Aan de slag!

  1. Snijd de mango in kleine stukjes. Ik heb ooit bij de Action of Lidl een heel fijn hakmolentje op de kop getikt met een vlijmscherp mes wat hier ontzettend fijn voor was. Scheelt een hoop glibberig priegelwerk!
  2. Was je limoen en rasp de schil.
  3. Klop de gecondenseerde melk, slagroom en mascarpone luchtig met je mixer op de hoogste stand.
  4. Voeg de mango en limoenrasp toe. Snijd de limoen in tweeën en knijp hem uit boven je beslag. Tip: gebruik een zeefje om eventuele pitjes op te vangen.
  5. Mix mango, rasp en sap op een lage tot medium stand door het beslag. Stop zodra alles mooi gemengd is.
  6. Spatel de boel in een vriezer-proof container (ik gebruikte een cakevorm van 1,5L), dek goed af met vershoudfolie en zet voor minimaal 5 uur in de vriezer.

Zet je ijs 15-30 minuten voor het opdienen op het aanrecht om zachter te worden. Strooi er flink wat kokosrasp overheen en serveren maar!

Eet smakelijk!

Mango-limoenijs zonder ijsmachine | food | recept | dessert | zoet | fruit | exotisch | no churn icecream

Mango-limoenijs zonder ijsmachine | food | recept | dessert | zoet | fruit | exotisch | no churn icecream

Mango-limoenijs zonder ijsmachine | food | recept | dessert | zoet | fruit | exotisch | no churn icecream

Leave a Reply

CommentLuv badge